Šta je novo?

Istorijske slike

Zeleni venac 1916 godine

QQi1pcL.gif

Zeleni venac ka Sremskoj 1925 godine

vnZuYVL.gif

Albanija fotografisana iz jednog dvorista u Kolarcevoj

QYfDUTJ.jpg

Ulica Kraljice Natalije, nekadašnje Abadžijska čaršija, vidi se deo gde je park a ispred je javna garaža

gv9J1MP.jpg

Ugao Kraljice Natalije i Balkanske 1930.

iamGcUh.jpg

Mesto gde je javna garaza, iza decaka je srusena, a zgrada pravo postoji i dalje. Slikano je sa ugla Reljine i Kraljice Natalije, gde je bila Ciganska česma

dLBgAmn.jpg

Kraljice Natalije i Kneza Milosa, kiosk belo pecivo i zgrada gde su jedno vreme održavane sednice skupštine Kraljevine SHS, piše Jadranska straža

LkJXIMT.jpg

Admirala Geprata i Balkanske, a na vrhu je Kneza Miloša

APAorJO.jpg

uojnBBI.png

LMlTM6t.png

Poslednja izmena:
Поглед са Теразија (са врха Палате Асикурациони Ђенерали) ка Сави, некадашњој пошти, железничкој станици, тридесетих.
 са Теразија (са врха Палате Асикурациони Ђенерали) ка Сави, некадашњој пошти, железничкој ста...jpg

Pa ima tu mnogo više "konja".
Ah ti fijakeri, moje babe su uvek išle fijakerom umesta taksijem kad gggod je bilo moguće.

Deluje nestvarno, nisam zamisljao da je tako nešto bilo u našoj zemlji, odlična slika 😃

Radnja na uglu Makenzijeve i Mutapove

a6ue4Py.jpg

Politika

eOtncIO.jpg

Parna strana Makenzijeve od Malajničke prema Mutapovoj ulici

q4VByAo.jpg

Trg republike stakleni izlog 1950. proizvodi za izvoz

eejYywK.jpg

Trg Nikole Pasica oko 1912.

hhzgotm.jpg

Da li je Dragomir mogao da zamisli da ce Mocart da mu svira u radnji!?
Screenshot_1549.png

Inace, za prugu kroz ulicu u Petrovaradinu, "Voz u Štrosmajerovoj ulici u Petrovaradinu. Pruga je išla kroz Ulicu Vojvode Mišića na novosadskoj strani, preko Mosta Maršala Tita i posle kroz Štrosmajerovu. U funkciji od izgradnje Mosta Maršala Tita 1946. godine do izgradnje Žeželjevog mosta 1961. godine..."

Poslednja izmena:
Sigurno ni blizu toga, a da je pameti, tako nešto ne bi bilo ni blziu tom ćošku i školi koja ne u okolini 😃

Pogledajte fasadu Dragomirove radnje, a kakva je Mocartova.

Upravo to, zamisli da vrate izgled i naprave vrata koja se uklapaju u takav izgled, drvena, reljefna, svakako nešto što bi odgovaralo takvoj fasadi i odisalo duhom vremena kad je napravljena 😃

Upravo to, zamisli da vrate izgled i naprave vrata koja se uklapaju u takav izgled, drvena, reljefna, svakako nešto što bi odgovaralo takvoj fasadi i odisalo duhom vremena kad je napravljena 😃
Pa da isele institut za igre na sreću kakav je Mocart?! Ostaće ovako.

Kao Havana danas :)
Rekao bih da je ovo oko polovine 60ih. Prepoznajem (valjda) Ami 6 ili 8, Zastavu 615 i IMV 1600. Sve je to pocetak 60ih (Fica i Buba stariji naravno). Ostale kao poznajem po secanju ali cim mi se nisu usekli u memoriju verovatno ih vec nije bilo u velikom broju polovinom 70ih (koje vec imam sasvim ok u svesti). Inace Knez MihaJlove se secam kada je saobracaj sekao poprecnim ulicama, ovako skroz otvorene, ne.

@milkobgd Bas tako i ja sam prvo pomislio da je slika fake zbog silnih kola. Rekoh odkud ovoliko kola. Ne znam koja je godina verovatno sto kazes negde '60 da su u pitanju.

Odrastao sam na Topličinom vencu i bila je baš dosta kola tada na ulicama, slika je negde oko 1970 godine

Nazad
Vrh Dno