Šta je novo?

Isplata sa Binance-a ili slicnih

Ljudi, kripto se ne povlaci direktno sa menjacnice na banku ukoliko povlacite vise od onoga sto ste ubacili. Binance P2P i sve lagano ili kes sa nekim uzivo.

Uzmes par puta po 10k rasparacas itd itd ima nacina. Sa druge strane ko hoce 1000% sigurnost onda ide banka ide porez i sve ostalo. Kada se povlaci 150k to svakao slatke muke pa i da covek i plati porez.

Pozdrav svima. Sta reci sem totalno sam nov u ovome, pa ako bi neko bio ljubazan da mi preporuci koji hosted wallet da instaliram.
Obzirom da su u pitanju samo brze transakcije sa cashom, pretpostavljam da mi je hosted wallet dovoljan kao app na telefonu.
Naravno ako imate bolji predlog, samo napred :)

Imas "Exodus" novcanik:

Mozes da instaliras na telefonu i na PC. Ja ga koristim na tel. vec vise godina i radi extra.
i
"TRUSTEE PLUS"

Za ovaj dr. imas i virtuelnu karticu i sa njega mozes i fiat da saljes nekom, kao i kripto.

Poslednja izmena:
Upravo htedoh da postavim pitanje koji bi mi još wallet preporučili pored TRUSTEE-a...kad, eto!
Može još par nekih drugih sličnih Exodusu i Trustee-u pošto mi treba za više naloga i telefona? Znači... apk varijanta!
Hvala!

Iz marketstrading su me kontaktirali pre mesec dana, ubedili da uplatim 230eur, (mesec dana ih izbegavala na sve nacine) zatim posle mesec dana me pozivaju i obavestavaju da sam zaradila 158hiljada eur. Sad treaze da uplatim 5000eur sa svojeg racuna za porez (na budale) NA KOJI NACIN DA SE OSLOBODIM NJIH I TIH GLUPOSTI? Dali mogu da prestanem da se javljam i neka se teraju i oni i tih 230eur 🙃

Da li ima neka dobra dusa da mi objasni kako da nekih 300$ iscupam iz Binance i da zauvek izbrisem to go*n*. Prateci uputstva na netu, ni jedno se ne poklapa sa ekranom koji ja vidim, dal na telefonu, dal na kompu.
Vec sam zeznuo 50$ stiskajuci napamet, ne obaziruci se na upozorenja programa.

Da li ima neka dobra dusa da mi objasni kako da nekih 300$ iscupam iz Binance i da zauvek izbrisem to go*n*. Prateci uputstva na netu, ni jedno se ne poklapa sa ekranom koji ja vidim, dal na telefonu, dal na kompu.
Vec sam zeznuo 50$ stiskajuci napamet, ne obaziruci se na upozorenja programa.
Javi se u grupu Razmena da prodajes usdt, ili prodaj preko ecd-a

Meni treba najkraci put da prebacim Shiba do bilo cega sto nije vise Binance.
Dal Visa kartica, dal Trustee, samo nesto jednostavno, nebitna provizija, da napokon izbrisem za sva vremena to cudo.
Nit se razumem u ove pojmove, nit mi je bila namera da se ikad upustam, al me kolega ubedio da je to to i tako sam pojeo veliko ***** kupujuci.

Pa ovo sto ti kazem je put od sat vremena sve ukupno, ako i toliko.
Prebacis Shiba u usdt na binancu, sa binance posaljes sebi usdt na Ecd nalog, na Ecd kad ti stigne usdt (pose 5,10 min) prebacis usdt u rsd, i posaljes sebi na racun u banci.
Vazno je da vodis racuna o adresama na koje saljes da ne bi zarobio kripto i to je to.
To je najbrzi put da ja znam, mozda neko zna za brzi.

Pa ovo sto ti kazem je put od sat vremena sve ukupno, ako i toliko.
Prebacis Shiba u usdt na binancu, sa binance posaljes sebi usdt na Ecd nalog, na Ecd kad ti stigne usdt (pose 5,10 min) prebacis usdt u rsd, i posaljes sebi na racun u banci.
Vazno je da vodis racuna o adresama na koje saljes da ne bi zarobio kripto i to je to.
To je najbrzi put da ja znam, mozda neko zna za brzi.
Umesto ECD, sto ne bi prodao preko P2P na Binance-u odmah. Dobije pare na racun. Preskoci celo cimanje sa ECD.

Meni treba najkraci put da prebacim Shiba do bilo cega sto nije vise Binance.
Posalji Siba coin na neku drugu berzu koja podrzava Siba coin.
To ti je najkrace da se otarasis Binance-a.
Ali ako se nisi snalazio na Binance-u, ne znam kako ces na drugim berzama.

Ako hoces da se otarasis Shiba coina i da nemas vise dodira sa bilo kojom berzom, onda prodaj Shiba za USDT. Zatim koristi P2P opciju na Binance-u da prodas taj USDT. Posle uspesne prodaje, leze ti uplata na tvoj racun u banci.

Umesto ECD, sto ne bi prodao preko P2P na Binance-u odmah. Dobije pare na racun. Preskoci celo cimanje sa ECD.

Posalji Siba coin na neku drugu berzu koja podrzava Siba coin.
To ti je najkrace da se otarasis Binance-a.
Ali ako se nisi snalazio na Binance-u, ne znam kako ces na drugim berzama.

Ako hoces da se otarasis Shiba coina i da nemas vise dodira sa bilo kojom berzom, onda prodaj Shiba za USDT. Zatim koristi P2P opciju na Binance-u da prodas taj USDT. Posle uspesne prodaje, leze ti uplata na tvoj racun u banci.
Nisam znao da je moguce uopste povuci direktno na racun sa binance, super u tom slucaju

Nisam znao da je moguce uopste povuci direktno na racun sa binance, super u tom slucaju
Ne povlaci se direktno na racun, vec ti kupac iz Srbije uplacuje na tvoj racun. P2P funckionise na taj nacin, spaja kupca i prodavca, Binance je prakticno escrow servis, posrednik.
Ti iz liste biras prodavca kojeg zelis, cija ti cena odgovara, on tebi uplacuje dinare, ti njemu pustas kripto. Pare se prebacuju sa njegovog dinarskog racuna u Srbiji, na tvoj dinarski racun u Srbiji.

da li neko koristi Metamask? ...ako moze da mi kaze kako se vrsi prodaja coinsa na karticu? (znam da sve mora u eth pa onda na prodaju).......kada odradim deo u kom napisem koliko zelim da prodam (hteo sam za probu jedno 0,0038000 eth oko 11e da prebacim na karticu) i dobijem ponudu, kliknem da prihvatam i odvede me na MoonPay sajt a tamo mi izbaci da cu dobiti 177e za neku totalnu drugu vrednost eth....i dole stoji continue....ja necu toliku sumu, cak je i nemam u eth (imam u drugim coins-ima)....da li neko moze da mi da smernicu ili postoji neka fora koju ja ne znam? hvala.

Zdravo ljudi. Ulagao sam u neku berzu Trading point sa nekim minimalnim ulogom, gde smo uspeli da napravimo neke veće pare. Oni koriste Binance novčanik za prebacivanje, ali ono što sam do sada pročitao ovde me malo brine. Da li je za prvo povlačenje sredstava sa ove aplikacije neophodno da se uplati deposit ili oni pokušavaju da izvuku dodatno neki novac?

Sto se tice Binance evo ti njihov fee za transakcije: https://www.binance.com/en/fee/cryptoFee
Za stable coine je cena transakcije od 0 do 1.5 USD u zavisnosti koja mreza se koristi i nebitno da li je transakcija od 100 dolara ili od milijardu dolara cena transakcije je uvek ista, tako funkcionise crypto (blockchain)

Nego ovo sto pises prepoznajem klasicnu prevaru, ulozis 250 evra (trenutno mislim da je to psiholoska cifra koju gradjani Srbije hoce da rizikuju) i tamo neki Trading point ti "zaradjuje novac", prikaze ti na ekranu da je zaradio 50x ili 100x i sad ti hoces da povuces npr 5.000 EUR a ostalih 20.000 EUR neka se oplode za par meseci do jedno milion ili vise jer nebo je granica jer vidis kako to super ide, laka lova ultra mega giga.
E sve je super do momenta povlacenja "zaradjenog novca" gde ti osoba X kaze da moras da mu uplatis sada jos npr 500 evra (pored pocetnih 250 evra) da bi ti on poslao novac. Ti mu naravno napises da ti odbije tih 500 evra od 5.000 koje hoces da povuces i da dobijes 4.500 na kraju ali on ti slozi pricu da ipak ne moze tako, mora ovako, crypto tehnologija tako funkcionise (a crypto bas tako ne funkcionise!) i ako mu uplatis to sto ti trazi budi siguran da ti se vise nece javiti.

Slicna prica je bila pre par godina na Blicu ali za online kladjenje, skroz isti patern jer ljudska psihologija se ne menja:

Ili ipak gresim, ti si ultra pametan, razbijas trading i tebi je poslo za rukom ono sto 99.999% obicnim ljudima ne polazi za rukom da si sa minimalnim ulogom za kratko vreme napravio velike pare?

Fora je sto on
Sto se tice Binance evo ti njihov fee za transakcije: https://www.binance.com/en/fee/cryptoFee
Za stable coine je cena transakcije od 0 do 1.5 USD u zavisnosti koja mreza se koristi i nebitno da li je transakcija od 100 dolara ili od milijardu dolara cena transakcije je uvek ista, tako funkcionise crypto (blockchain)

Nego ovo sto pises prepoznajem klasicnu prevaru, ulozis 250 evra (trenutno mislim da je to psiholoska cifra koju gradjani Srbije hoce da rizikuju) i tamo neki Trading point ti "zaradjuje novac", prikaze ti na ekranu da je zaradio 50x ili 100x i sad ti hoces da povuces npr 5.000 EUR a ostalih 20.000 EUR neka se oplode za par meseci do jedno milion ili vise jer nebo je granica jer vidis kako to super ide, laka lova ultra mega giga.
E sve je super do momenta povlacenja "zaradjenog novca" gde ti osoba X kaze da moras da mu uplatis sada jos npr 500 evra (pored pocetnih 250 evra) da bi ti on poslao novac. Ti mu naravno napises da ti odbije tih 500 evra od 5.000 koje hoces da povuces i da dobijes 4.500 na kraju ali on ti slozi pricu da ipak ne moze tako, mora ovako, crypto tehnologija tako funkcionise (a crypto bas tako ne funkcionise!) i ako mu uplatis to sto ti trazi budi siguran da ti se vise nece javiti.

Slicna prica je bila pre par godina na Blicu ali za online kladjenje, skroz isti patern jer ljudska psihologija se ne menja:

Ili ipak gresim, ti si ultra pametan, razbijas trading i tebi je poslo za rukom ono sto 99.999% obicnim ljudima ne polazi za rukom da si sa minimalnim ulogom za kratko vreme napravio velike pare?
I

Fora je sto oni meni traže da uplati na svoj nalog na Binance kako bi legao novac.
Kapiram da je prevara ali sta im znaci kada uplatin depozit na svoj Binance kada oni ne mogu da dodju do tog novca?
Hvala Vam na odgovoru.

Fora je sto on

I

Fora je sto oni meni traže da uplati na svoj nalog na Binance kako bi legao novac.
Kapiram da je prevara ali sta im znaci kada uplatin depozit na svoj Binance kada oni ne mogu da dodju do tog novca?
Hvala Vam na odgovoru.
Tj. Blockchain trazi kao 4% od transkacije da se uplati na e novcanik Binance kako bi novac mogao da legne jer prvi put otvaram nalog na Binance.

Da bi primio uplatu nebitno je da li imas sredstva na svom Binance nalogu (ili nekoj blockchain adresi). Sigurno su ti trazili da uplatis na svoj Binance nalog neku tacno odredjenu sumu i pretpostavljam da je sledeci korak da traze da im prvo to prebacis na njihovu adresu da bi ti oni poslali uplatu ili npr da ti posalju phishing link npr sajt se npr zove binancce.com i skroz identicno izgleda kao binance.com i kada krenes da se logujes kucas user, pass i 2FA a bot na tom sajtu ti pokupi login podatke i dalje sve paralelno te navodi da uradis akcije na nalogu da bi oni dobili pristup sredstvima tj da posalju tvoja sredstva na svoju adresu.

Poslednja izmena:
Epilog je uvek isti na kraju, oni dobijaju tvoj pocetni ulog + "neophodna" uplacena sredstva da bi mogli da izvrse transakciju a ti sve to gubis. Gubitak je jos veci pored izgubljenih sredstava sto ti je mozak poverovao u laku lovu, bio si u tripu da imas mnogo nula na racunu da verovatno ne moras da radis nista do kraja zivota verovatno je tesko posle vratiti se u kolosek u neko skorije vreme.
Nisam doziveo ali pretpostavljam da je tako, ja sam neko ko je u crypto tradingu vec 7 godina, krenuo sam od nule i morao sam da naucim nesto i o psihologiji da bih imao dobar PnL. Ljudska psihologija se ne menja vekovima unazad i sto je mene prvo sokiralo kako se psihologija i matematika odlicno poklapaju da je to cudo jedno. I naravno niko od obicnih ljudi nije hteo da pipne BTC dok je "propadao" ispod 20k USD ali kada je dosao do 100k e onda su svi zainteresovani i svi vide priliku da budu milioneri.

Zapamti jedno, laka lova ne postoji u stvarnom zivotu jer najteze je zaraditi novac. Da je to lako svi bi onda zaradjivali.

Epilog je uvek isti na kraju, oni dobijaju tvoj pocetni ulog + "neophodna" uplacena sredstva da bi mogli da izvrse transakciju a ti sve to gubis. Gubitak je jos veci pored izgubljenih sredstava sto ti je mozak poverovao u laku lovu, bio si u tripu da imas mnogo nula na racunu da verovatno ne moras da radis nista do kraja zivota verovatno je tesko posle vratiti se u kolosek u neko skorije vreme.
Nisam doziveo ali pretpostavljam da je tako, ja sam neko ko je u crypto tradingu vec 7 godina, krenuo sam od nule i morao sam da naucim nesto i o psihologiji da bih imao dobar PnL. Ljudska psihologija se ne menja vekovima unazad i sto je mene prvo sokiralo kako se psihologija i matematika odlicno poklapaju da je to cudo jedno. I naravno niko od obicnih ljudi nije hteo da pipne BTC dok je "propadao" ispod 20k USD ali kada je dosao do 100k e onda su svi zainteresovani i svi vide priliku da budu milioneri.

Zapamti jedno, laka lova ne postoji u stvarnom zivotu jer najteze je zaraditi novac. Da je to lako svi bi onda zaradjivali.
Hvala Vam puno na odgovoru. Slažem se sa vama za ljudski mozak.

Nema leba bez motike kako se kod nas kaže. Hvala bogu imam gradjevinsku firmu koja lepo radi i ne maštam o milionima već sam hteo da uložim na berzi da probam. Moje razmišljanje je bilo 10e dnevno neka pravi ja sam zadovoljan i tako je išlo par nedelja, ali kada je krenulo 15.000e dnevno već sam polako odustao jer i ja sam stava da tako nešto ne postoji.

Čisto da napišem da se neko drugi ne upeca: firma je kao iz Britanije, imas svog ličnog brokera i oni uzimaju 5% od profita. Igra se na platformi TredingPoint.

Vrh Dno