Šta je novo?

isparilo mi 6 gb

Gavri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2002
Poena
619
jednog lepog dana dosao je moj drug kod mene da popravi svoj hard disk preko mog.moj hard iznosi 20 gb.u medjuvremenu drug mi je sjebao windows[citaj poceo da ga brise] i kompjuter je morao na reinstalaciju.medjutim kada se komp. vratio sabirajuci brojke uvideo sam da ja zapravo sada imam 14 gb.kako da vratim onih 6 gb koji su odjednom isparili.da li to moze da prodje baz ponovne reinstalaciue

Verovatno onaj ko je particionisao disk nije iskoristio maksimalan prostor. Moze sa Partition Magicom iz dos-a (t.j. sa njihove diskete) da se resize-uje particija na maksimalnu vrednost, a da sve ostane kako jeste.

ma sta se nerviras>Startup u flopi, FDISK i rostiljaj.

Ako se ne snalazis sa DOS-om, mnogo jednostavniji nacin da sredis svoj disk je Partition Manager koji radi iz Windows-a. Sve ti lepo nacrta da ne moze biti jasnije. fdisk nije toliko pregledan.
Iz Win2000 ili XP neces moci da napravis Boot Disk pa ti se mogucnosti suzavaju.

Minister je upravu, gde je tebi bio komp kad se vratio sa 6 giga manje. Sve u svemu proveri koliko ti je sada zaista veliki disk u BIOSu

Gavri je napisao(la):
jednog lepog dana dosao je moj drug kod mene da popravi svoj hard disk preko mog.moj hard iznosi 20 gb.u medjuvremenu drug mi je sjebao windows[citaj poceo da ga brise] i kompjuter je morao na reinstalaciju.medjutim kada se komp. vratio sabirajuci brojke uvideo sam da ja zapravo sada imam 14 gb.kako da vratim onih 6 gb koji su odjednom isparili.da li to moze da prodje baz ponovne reinstalaciue

A da nije mozda taj tvoj "dobar" ortak "slucajno" ostavio svoj a poneo tvoj hard disk :D

Da vi niste ceprkali po jumperima, pa posle zaboravili da ih vratite. Tako je mene ortak uradio, i ja se stvarno istripovao sa sam izgubio bas nesto oko 6GB, i posle slucajno pogledao na jumpere i sve mi bilo jasno...

Ja sam pre neki dan lose nadzamperisao HDD i izgubio zadnju particiju od nekih 7 Giga, s'tim sto mi se ista vratila kad sam postavio dzamper u normalni polozaj. Proveri da disk nije lose nadzamperisan

Nazad
Vrh Dno