Šta je novo?

Iskustva sa Vortex DVD-290 playerom??

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Player je poprilicno jeftin pa me zanima kako se isit pokazao i da li ima neku znacajnu manu?

u metrou je dakle 2000, u idea extra 2500 din...stvarno male pare...

Meni treba u toku sledece nedelje da kupim neshto za poklon, kvalitet reprodukcije i nije toliko bitan, bitno je samo da pushta divx i srpski titl, normalne velichine i da ne guta slova...

IIIMAAA LIII NEEEKOOO OOOOOOOVOOOOOOOOO ? :)

Josh ne nadjoh vivax za manje od 3300 din...

U metrou u krnjaci ga vise nema a da li ce stizati ne zna se.

:wave:

U metrou i onako ne mogu da kupujem, nemam karticu...kupio bih ga u idea extra, samo kad bih znao da chita titlove na divx kako treba...

U metrou i onako ne mogu da kupujem, nemam karticu...kupio bih ga u idea extra, samo kad bih znao da chita titlove na divx kako treba...

pise u katalogu cita srpski titl... e sad kako ko zna... trebalo bi da radi... zanimljivo na googlu skoro da nema nista o ovom modelu...

Titl je jako sita. Mozda mu je visina 8mm na tv72cm. Tako nesto sitno jos nisam video. U meniju ima podrsku za Central European ali umesto nasih znakova ima ili - ili prazno mesto. Meni odgovara jer podrzava Avisub.

Titl je jako sita. Mozda mu je visina 8mm na tv72cm. Tako nesto sitno jos nisam video. U meniju ima podrsku za Central European ali umesto nasih znakova ima ili - ili prazno mesto. Meni odgovara jer podrzava Avisub.
da nema mozda bolji firmware da se skine?

Poslednja izmena:
Sigurno postoji potpuno isti uredjaj sa drugim imenom za koji moze da se nadje firmware, sve te uredjaje stancuje ista fabrika samo menja nalepnice.

Ja kupio u zemunskom Metro! Nije lose što se tiče DVD-a, nemam zamerke. DivX kao u ostalom kod svih jeftinijih plejera, problem sa titlom :( sitna slova i nedostatak nekih znakova. Plejer inace deluje nezno, narocito vratanca, imam osecaj da ce se da se polome kada stavljam disk!
Opsti utisak je zadovoljavajuci :)

ajde napisi jos malo, kakav je daljinac da li ima 4:3/16:9 tj. zoom itd. Sto se tice slova da li fale bas ili samo nema kukica i koja slova fale?

ajde napisi jos malo, kakav je daljinac da li ima 4:3/16:9 tj. zoom itd. Sto se tice slova da li fale bas ili samo nema kukica i koja slova fale?

Dalinac je OK!
Ima 4:3 i 16:9 mod!
Zum funkciju radi odlicno u tri koraka i nevidi se nikakva deformacija slike!
Kod slova fali č,ž, š i umesto njih prikazuje "-" :( sto je malo problem!
Slova su sitna ali su dobro citljiva ier imaju tamnu prozirnu podlogu.

Sto se tice DVD moda nema nekih zamerki!

Dalinac je OK!
Ima 4:3 i 16:9 mod!
Zum funkciju radi odlicno u tri koraka i nevidi se nikakva deformacija slike!
Kod slova fali č,ž, š i umesto njih prikazuje "-" :( sto je malo problem!
Slova su sitna ali su dobro citljiva ier imaju tamnu prozirnu podlogu.

Sto se tice DVD moda nema nekih zamerki!
Da li si probao i sa razlicitim formatima subtitila, ili je mozda encoding pogresan?

Ovako ne blokira, tecno pusta itd.

Kako daljinac "hvata", kakav je domet kvalitet dugmica isl?

Poslednja izmena:
- Lim spolja odlicno uradjen, metlik farba pa preko lakiran
- Prednja maska sa vrlo malo funkcija power/open/play/pause i eject
- Vratanca i nosac CD-a su od providne tanke plastike koja imam utisak da ce od tezine DVD-a da pukne. Da je od crne zilave plastike mislim da bi bilo bolje ova providna je ocaj.
- Power dugme non stop svetli tako da moras da obratis paznju da li je displej ukljucen ili ne da bi znao kada he ON. Cele noci slasti ono dugme :) Logicno mi je da se power dioda ugasi kad iskljucis plejer
- Kad se startuje DVD motor zavrti bucno, kao da nesto trazi i kad posle par sekundi nadje, film krene i ide tcno i tiho. Posle svake komande cuje se taj jaci zvuk motora.
- Daljinski prepun dugmica koja su u gornjem delu sva identicna i sitna. Umesto da premotavanje, play, stop stave da budu duplo veca ona su tu negde oko 1mm veca i samo play, stop i vracanje na pocetak malo vise izdvojena. Iznad svakog dugmenceta od 3mm je sitan tekst za koji ti treba lupa da bi procitao cemu sluzi (np, slow, prog, random, prev,next fr, ff subtitle, language, angle ...) Jedino je ono zoom dugme veliko i oko njega 4 tastera za kretanje. Po meni jako los dizajn daljinskog.
- Neke subtitlove prikazuje krupno ali jos nisam ukapirao koje i tacno nema slova Š vec -.
- Meni je izuzetno lak i vrlo lepo izgleda. Za par minuta vec naucis i gde su komande na daljinskom
- Povezivanjem S-VHS kablom sa TV-om slika je dosta losija a sa cincevima izvanredna
- pored 5+1 izlaza ima cak i izlaz za monitor ali jos nisam stigao da probam ...

Sve u svemu za te pare mislim da nema bolji .. za 2000 ne moze se traziti izgled sony-ja ili pioneer-a to sto nema slova Š, nije ni tako strasno :) Ja sam ekstra zadovoljan - zavrsava posao pogledas film

Super puno informacija, reci mi samo pominjes da je Š problematično a što se tiče ostalih slova č, ć, ž, đ?

Jos kad bi znali kada ih ima u metrou,bio dana u zemunskom i baja kojem nije nidocega kaze da ih nece biti vise.

Nikako da naidjem na ostala slova :) Nekako mi nije problem smao ga ima slovo Ć ostalo crtice. Jedino je velika zamerka za nosac CD-a koji je od te providne plastike ... ja ne videh nigde tanji, ako ga zaklatis malo jace imam utisak da ce da se polomi. Ne mogu da verujem da su tako slabu, krtu i tanku plastiku koristili. Mozda je malo deblja od kutijice za CD tako me i podseca. udubljenje za CD je jedva mozda pola milimetra ...

evo slike:

titl:

redom svi DVD playeri imaju takva vratanca...
shockwave
xwave
triotec
xoro
...

nije to neki problem, elasticna su i kapiram da ce trajati

Nikako da naidjem na ostala slova :) Nekako mi nije problem smao ga ima slovo Ć ostalo crtice. Jedino je velika zamerka za nosac CD-a koji je od te providne plastike ... ja ne videh nigde tanji, ako ga zaklatis malo jace imam utisak da ce da se polomi. Ne mogu da verujem da su tako slabu, krtu i tanku plastiku koristili. Mozda je malo deblja od kutijice za CD tako me i podseca. udubljenje za CD je jedva mozda pola milimetra ...

evo slike:

titl:

eno fali č izgleda...

fali i zh...ili je hteo da kaze "znachi dobio sam poziv od glavonje, vrlo teCHak zadatak" :p

Ja imam neki base, isto ima tanka prozirna vratanca, i nemam problema ;)

Ma da, definitivno umesto svih nasih slova su "-" samo slovo Ć je normalno.
A vrata ... ma izdrzace ... kad omot CD-a izdrzi, valjda ce i ovo a malo je deblji :)
Samo treba voditi racuna.

Za 2000 ne moze i kafu da kuva :)

Ma da, definitivno umesto svih nasih slova su "-" samo slovo Ć je normalno.
A vrata ... ma izdrzace ... kad omot CD-a izdrzi, valjda ce i ovo a malo je deblji :)
Samo treba voditi racuna.

Za 2000 ne moze i kafu da kuva :)
Meni je ovo ipak preveliki kompromis... mislim da bi se posle 2 filma smorio i vratio na komp.... mada ce pre ili kasnije za ovo izaci resenje.

Jel ste sigurni da je encoding tih titlova Central Europe?

Gde ima taj ili slican ultrajeftin player da se kupi?

Taj vortex bese u Metrou (ako ga jos uvek ima negde na lageru zbog vrlo niske cene). Nisam probao doticni dvd player, ali zato imam toster te renomirane ;) firme i odlicno me sluzi :D Valjda su im i ostali uredjaji ok :)

Meni stvarno postaje sve manje i manje jasno...

Po onome shto je grozda napisao, ovaj plejer bi bio skroz korektan samo kad bi chitao nasha slova kako treba...

Kada bi podelili dvd/divx plejere na tri klase:

1. Skroz krsh klasa
2. Klasa koja radi kako treba za 80% korisnika, kojim unapredjenja u slici i zvuku nisu presudna
3. Klasa preko 10 000, za one koji bash zele da uzivaju i svaka sitnica im smeta... (svrstajmo tu plejere od denona do G meridiana (5500 eura rodzaci)...

ovaj plejer bi po svemu sudeci spadao u drugu klasu? Koliko bi onda trebala da koshta krsh klasa? 500 din? Shta je onda krsh klasa, kad su se i neo plejeri pokazali kao skroz korektni, kao i vivax i slichni? Zanemarimo blage nijanse i kvalitetu, i ta plastichna vratanca obavljaju posao, ja sam se lichno uverio

Meni stvarno postaje sve manje i manje jasno...

Po onome shto je grozda napisao, ovaj plejer bi bio skroz korektan samo kad bi chitao nasha slova kako treba...

Kada bi podelili dvd/divx plejere na tri klase:

1. Skroz krsh klasa
2. Klasa koja radi kako treba za 80% korisnika, kojim unapredjenja u slici i zvuku nisu presudna
3. Klasa preko 10 000, za one koji bash zele da uzivaju i svaka sitnica im smeta... (svrstajmo tu plejere od denona do G meridiana (5500 eura rodzaci)...

ovaj plejer bi po svemu sudeci spadao u drugu klasu? Koliko bi onda trebala da koshta krsh klasa? 500 din? Shta je onda krsh klasa, kad su se i neo plejeri pokazali kao skroz korektni, kao i vivax i slichni? Zanemarimo blage nijanse i kvalitetu, i ta plastichna vratanca obavljaju posao, ja sam se lichno uverio
Pa i ja kazem da ima nasa slova nista drugo ne mora ni da ima cak ni sve ono navedeno...

Ocigledno postoji i vise verzija firmware-a.

Jel bio neko do metroa posle nove godine, sta sad imaju i po kojim cenama?

Bio sam ja 06.01. i nema nista povoljno osim weg dvd-divx u midi formatu(sirina 36cm) bez displeja i ucinio mi se bez veze pa sam uzeo elite u tempu.

Nazad
Vrh Dno