Šta je novo?

Iskustva sa Vortex DVD-290 playerom??

Pogledao sam veceras ponudu u Tempu i skroz je budjava, neki Neo za 3k din a ostalo je sve skuplje.

Izgleda da je trebalo rizikovati sa ovim Vortexom, pre ili kasnije sigurno ce se pojaviti pravi firmware...

Da li vortex ima neki zvanican sajt i da li neko zna da li je izasao firmware za ovaj player?

ja kad sam trazio onda nije bilo.

Nego sta sad ima u Metrou, jel bio neko skoro?

Ovaj DVD je potpuno identican ( vizuelno ) sa Philips DVP-630, da li neko zna jel odgovara firmware?

:type:
Juče sam u Metro-u kupio Vortex DVD-290 za 2300din i prezadovoljan sam. Malo je drugačiji po izgledu (lepši) i osobinama od onog što se prodavao u decembru ali je zato mnogo bolji. Čita sva srpska slova (šđčćž) i ako postoje dva subtitla (npr. eng i srp) može se birati. Vrlo je tih u radu (ja ga ne čujem) i puštao mi je neke diskove bez problema sa kojima se komp mučio. Ono što mi se "ne sviđa" je mali font i ne postoji crni outline pa se malo teže čita na svetloj pozadini. Takođe subtitl mora biti u istom folderu gde je i film. Ovo sve je vezano za gledanje Divx filmova. Ako nekoga interesuje još nešto (DVD, mp3, jpeg) neka javi pa ću napisati...:wave:

Kupio i ja danas, i odmah prosledio kao poklon :)
Radi vrlo korektno a cak je ovako redizajniran i najlepsi od tih jeftinih marki.

offtopic: jedno brzo pitanje ako kupujes retko u metro-u reda godisnje ~30 000 din jer "preporucljivo" da se zavodi po knjigama? ;)

Bilo bi dobro da nabavimo taj firmware ali pitanje je gde ga naci, pod uslovom da je isti model

Kod mene (Borča) ima baš Vortex prodavnica, tu su sve njihove stvari, mislim da ima jedna i u 29. novembru. Obično je cena tu negde kao i u Metrou, baš ću da svratim i pitam za firmware.

Mada, uvek može da se nađe neko sa eeprom čitačem i da izvuče taj dobar fw i snimi ga u stariji model. Ako im je hardver isti, trebalo bi da radi, a ako ne, uvek možeš da vratiš stari..

Naravno, svako ko kupi nov plejer, voljan je da ga odnese nekom ko ima programator da skida firmware pa kad ga skine da ga posalje nekom ko ima stariji model :)

Steta sto ne naprave neku stranu sa koje se normalno moze skinuti.

ja ga kupih juce u metrou za 2350. Cita srpska slova č,ć... Podrzava izlaz za wide. Malo je redizajniran (na bolje). Funkcionise mu progressive scan. Imam utisak da ce da procita i brusnu plocu :) . Garancija godinu dana. Za te pare sta ces vise. Extra resenje dok cekamo da cena HDDVD-a ode dole. :banana:

i ja imam vortex 290 i problem sa malim titlom.
jel je izasao neki firmware za njega?

Misliš da ćeš nešto rešiti vikanjem (upotrebom caps-a)? Tako ćeš zaraditi warn.

Vrh Dno