Maul je napisao(la):Kakva su vasa iskustva sa Manadrake 10?
Ja sam ga instalirao pet puta od nule, i uvek je bilo problema: ili nisam mogao da instaliram zvucnu kartu, ili modem, ili instaliram zvucnu pa se posle izgubi zvuk, pa ne radi mixer, cak se i zakucava sistem!? Stekao sam utisak da je dosta bagovit (pricam za Community, jer mislim i da ima i drugo izdanje; ako nema, ispravite me). Hocu da predjem apsolutno na Linux, i sa SuSE-om sam dugo bio prezadovoljan; stvarno je profi odradjen, sve sljaka, ma milina (9.0). Ali, evo i SuSE se placa, pa, reko', da predjem sa Win-a na SuSE a oba se placaju, u cemu je razlika?
Presao bih na Mandrake, ali posto sam imao losa iskustva, koja jos distribucija je open a da je vredna za probu i eksploataciju (neka u rangu SuSE-a)?
silverglider je napisao(la):Bottom line: otici ce jednom u tu konzolu, podesice ili pogasice sta mu ne treba i posle moze mesecima da koristi linux bez terminala; a taj jedan silazak u konzolu ce uz kafetine i bensedine nekako preziveti. Ovde se radilo o vrlo konkretnoj stvari i vrlo konkretnom upustvu, a ne o tome da se ocekuje da ce silaskom u konzolu odjednom biti zapanjen svim charima bash-a i imati shell u malom prstu; "kako da otklonim problem?" - "ovako i ovako" -> cica mica gotova prica.
silverglider je napisao(la):Filo, poenta nije bila u distro instalaciji, nego u nacinu podesavanja. A tu nema vajde ako se ne okusi terminal; ako navikne recimo na drake alate ili na yast, sutra kad instalira neki drugi distro (a svi kad tad probaju i neki drugi distro), opet krece ilijada i odiseja u trazenju gde se sta ukljucuje/iskljucuje. Ovako nauci jedan univerzalan nacin i zavrsi posao ma sta instalirao.
BTW, SuSEtova instalacija je jedna od najboljih i najinformativnijih koje sam video do sada. To sto je neko power user ne znaci da je mazohista per se.
silverglider je napisao(la):Sta to slack ima za programere, a sta ostali distroi nemaju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari