Šta je novo?

Iskustva korisnika: Panasonic TX-P42X20E VS Panasonic TX-P42G20E

conica

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2006
Poena
305
Razmisljamo se da uzmemo jedan od ova dva modela.
Prvi je HD Ready, drugi full HD sa novom tehnologijom Neo PDP druge generacije.
Razlika u ceni oko 40.000.
Generalno imamo te pare, ali da li je stvarno u realnoj upotrebi opravdana ta razlika?

Uglavnom bi sluzio za gledanje digitalne televizije (SBB) i full HD filmova (manje nego divx, avi itd)

Citali smo puno recenzija i generalno razlika u ceni je realna u odnosu na razliku u kvalitetu.

Ono smo me zanima jesu licna iskustva u KUCNOJ atmosferi - u radnji se uvek napravi neka atmosfera, ali sta su problemi ili prednosti upotrebe kod kuce. Za X20 sam citala da ima jaaako velikih problema zbog refleksije, odnosno duplog stakla i izostanka AR filtera - neki se kaju sto su ga uzeli dok neki zbog toga ne zele da ga uzmu.
Kako je ovo ipak investicija za narednih barem 3-4 godine, uzevsi u obzir i trendove pojavljivanja HD sadrzaja i TV kanala - bila bih zahvalna kada bi korisnici izneli svoja licna iskustva sa oba modela.

Pozdrav

A da li znate nekog ko ima taj tv, a nema komp. Šta će mu podrška kad uvek možemo da pustimo film sa kompa.

Pa nema svako komp u istoj sobi gde je i tv, pa je onda rešenje predugačak kabl kroz pola stana ili kupovina kompa samo zbog puštanja filmova što je besmisleno jel :). Svakako da je puštanje mkv-ova sa usb-a veoma zgodna opcija, to je izgleda jedina mana (ako tako može da se kaže) ovih Panasonic plazmi.

Inače juče sam po prvi put obratio pažnju na ove Panasonic plazme u Metrou, mislim da je bio jedan od 46" i drugi 42" model P42X20E čini mi se za 80 hiljada..i mogu da kažem da sam se oduševio ovako na prvi pogled kvalitetom slike, pogotovo ultrabrzim odzivom. Ranije uopšte nisam ni razmišljao nešto o plazmama zbog prevelike dijagonale, veće potrošnje itd. ali posle jučerašnjeg kratkog iskustva definitivno moram da ih uzmem u obzir sledeće godine kada budem kupovao tv.

Ja imama g20 nekih 3 meseca i prezadovoljan sam.
Interesuje me da li se i vama (koji ga imate u SRB) otkako se kanal "1. srpska" emituje u formatu 16:9, na samom vrhu leve polovine ekrana pojavljuju bele crte uz samu ivicu oboda ekrana?
Ovo mi se vidi i kad stavim na mod "16:9" i na "prikladan".

Da li je to do njih ili do mog TV-a

Hvala

Pozdrav

Prilozi

• ekran.jpg
    ekran.jpg
    65 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Ja imama g20 nekih 3 meseca i prezadovoljan sam.
Interesuje me da li se i vama (koji ga imate u SRB) otkako se kanal "1. srpska" emituje u formatu 16:9, na samom vrhu leve polovine ekrana pojavljuju bele crte uz samu ivicu oboda ekrana?
Ovo mi se vidi i kad stavim na mod "16:9" i na "prikladan".

Da li je to do njih ili do mog TV-a

Hvala

Pozdrav

Kolega ukljuci 16:9 overscan i nestace crtice

U Koreji mkv nije nelegalan tako da LG proizvodi blu ray plejere koji citaju mkv.Ja sam uzeo BD390 i on ih najnormalnije cita.Prethodno sam hteo da uzmem Sony,medjutim sa njega mogu samo originali,tako da sam odustao i za sada sam prezadovoljan.

uz rizik da budem ispljuvan :)
pokušavam da uradim search po forumu za panasonic service menu u svim varijantama i ne uspevam.

Za koleginicu, kako da vidi na Panasonic S20 plasmi koliko je radila
(znam da sam pročitao u nekom threadu, jer pratim već godinu dana teme o plasmama i lcdovima ali sada kad mi treba nema šanse da nađem)

hvala unapred

Hvala. Imam jedno više subjektivno pitanje koje se baš tiče ove teme ali i S20.
da li je veća razlika (skok) u kvalitetu slike X20 naspram S20 nego S20 naspram G20?
Ili da preformulišem da li se više dobija u kvalitetu ako se odluči uzeti S20 umesto X20 ili G20 umesto S20 :)
Ako me razumete :)
Malo mi je G20 preskup (ne i nedostižan) a postoji verovatnoća kupovine plasme u nekom bliskom vremenskom periodu :)

Bar po recenzijama i opisima čini mi se da je skok sa X20 na S20 WOW, dok bi sa S20 na G20 bio jedva primetan (za skoro 250€ razliku :) )

Poslednja izmena:
Ogroman je skok sa X20 na S20 prvo zbog cinjenice da je X20 HDready plasma a S20 FullHD, drugo iz razloga sto S20 ima NeoPDP panel ( iako prosle generacije kakav je imao G10).

Skok u kvalitetu slike izmedju X20 i S20 zbog toga je bas bas velik.

Skok u kvalitetu slike izmedju S20 i G20 je mali jer je u pitanju proslogodisnja NeoPDP tehnologija vs ovogodisnja. Sve u svemu, ja bih definitivno isao na S20 umesto G20 jer je razlika u ceni neopravdana, i cak bi uzimao vecu dijagonalu S20 nego manju G20.

evo pristigao mi je risiver total tv zbog ovih od "starije ekipe" ukucana. nisam bio lenj i procitao sam sve sto je ovde napisano u vezi g20 i v20 vezano za utiske gledanja. zapanjen sam zadovoljstvom kojim se hvale oni koji gledaju taj tv! da li je to zato sto nemaju poredjenje koje imamo mi iz inostranstva, sa HD ali bez obzira mislim da je komsijin CRT tv impresivniji nego moj p50v20 dok gledam total! pa slika je kao na VHS! uzas. koliko tome doprinosi scart kabal preko kojeg sam spojen, ne znam ali mislim i da sa 20% boljom slikom VHS utisak iz davnih 80-ih ne bi nestao. ima li slicnih misljenja?

pobro nisi shvatio...
ja licno nemam interesovanje za total tv koji je kupljen iskljucivo zbog starijih ukucana koji su to trazili jer su videli od komsije.
meni sluzi za ono sto v20 zaista i nudi.

Onda im stavi 4:3 odnos ili shvati da ako je ulaz loš, ne može TV da ulepša prikaz. Pink, RTS imaju lošu sliku i na kablovskoj, pogledaj neke sa 16:9 odnosom. Ko sa g20 ili v20 ovde gleda total TV? Fox izgleda odlično na kablovskoj, eurosport, BBC, NG, Viasat kanali... TotalTV je loš za HD ekran a kamoli za 50"

Pa sta da radi covek kad vec ima 50V20? Oce da udovolji matorcima tako sto ce im omoguciti da gledaju nase SD kanale... Bolje od toga nije mogao da uradi, tj. mogao je da uzme HD kanale ali strane...

Kao sto rekoh ranije greota je gledati SD na takvom televizoru, ali kad vec ima.. Mozda CRT da kupis matorcima ili tako nesto :)

da...
hvala. istine radi, shvatam to i ja. ali ono sto sam hteo da pitam na pocetku, je kako to da se neki odusevljavaju slikom na svom g20 ili v20?
pa sta to i gde vlasnici tih tv-a mogu da gledaju? kazes da je i kablovska losa.
inace ovde su se sve tv kuce od prvog januara prebacile na 16:9 ;)
sad je 4:3 lagana proslost...konacno..

I ovde su neke, ali Pink je i dalje u formatu 90ih, RTS ima HD ali nije u kablovskoj ponudi, jedino FOX, tj. Prva pušta 16:9 - to i izgleda dobro koliko može SD da izgleda dobro. Pa SBB u svojoj ponudi ekskluzivom zove paket od "čak" 5 HD kanala... Dakle, stvar je fizike i odnosa veličine "originalne" slike na ulazu i ekranu a total TV je verovatno gori od kablovske.

Vrh Dno