Šta je novo?

Iskustva korisnika: Panasonic TX-P42X20E VS Panasonic TX-P42G20E

conica

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2006
Poena
304
Razmisljamo se da uzmemo jedan od ova dva modela.
Prvi je HD Ready, drugi full HD sa novom tehnologijom Neo PDP druge generacije.
Razlika u ceni oko 40.000.
Generalno imamo te pare, ali da li je stvarno u realnoj upotrebi opravdana ta razlika?

Uglavnom bi sluzio za gledanje digitalne televizije (SBB) i full HD filmova (manje nego divx, avi itd)

Citali smo puno recenzija i generalno razlika u ceni je realna u odnosu na razliku u kvalitetu.

Ono smo me zanima jesu licna iskustva u KUCNOJ atmosferi - u radnji se uvek napravi neka atmosfera, ali sta su problemi ili prednosti upotrebe kod kuce. Za X20 sam citala da ima jaaako velikih problema zbog refleksije, odnosno duplog stakla i izostanka AR filtera - neki se kaju sto su ga uzeli dok neki zbog toga ne zele da ga uzmu.
Kako je ovo ipak investicija za narednih barem 3-4 godine, uzevsi u obzir i trendove pojavljivanja HD sadrzaja i TV kanala - bila bih zahvalna kada bi korisnici izneli svoja licna iskustva sa oba modela.

Pozdrav

mislim da G20 stoji kao zasebna kategorija. mogu da se upoređuju X i S model jedan sa drugim ali G20 je van toga. Ako već imate te pare i nije vam žao dati 100k za TV onda G20-ka. sa njim nema greške. Pogotovo kad se pogleda činjenica da G20 od starta ima cenu G10-ke od prošle godine a nudi puno više i znatno je bolji. Nisu halapljivi kao Samsung npr. a nude još veći kvalitet što je kod Samsunga obrnuto skroz, sve više cene i sve niži kvalitet.

Mda..
sto se dijagonale tice, 46 nam je preveliko zbog velicine stana i pozicije gde ce da stoji televizor, tako da ostajemo kod izbora 42"

Razmisljali smo o SD modelu ali onda na ukupnu cenu dolazimo do razlike od nekih 10-15.000.
Zato i pokusavamo da napravimo izbor izmedju modela medju kojima je ipak veoma veoma znacajna cenovna razlika.
Iz prve ruke, da li se zaista dobija extra kvalitet koji navodno nudi G20 i da li ce se u periodu od narednih 3-4-5 godina opravdati ova investicija s obzirom na tempo razvoja ponudjenog kvaliteta signala u nas.

Da li nekim korisnicima smeta refleksija na X20 i u kojoj meri?

Hvala

samsung lcd c550!

= bojite se refleksije
= sd signal ce se gledati sigurno 70% a skalira ga extra
= full hd
= pusta sve bez plejera
= jeftiniji
= monitor upotreba
= crna tesko cete primetiti nedostatak

Moj prvi izbor je plazma uvek, i tv od 50 inca u Vasem slucaju dobro bih razmislio da li mi treba plazma.

Mda..
sto se dijagonale tice, 46 nam je preveliko zbog velicine stana i pozicije gde ce da stoji televizor, tako da ostajemo kod izbora 42"...

Sigurni ste u to?
Ja sam razmatrao 42", uzeo 50" i shvatio koliko bih pogrešio sa 42"

yup..premeravali smo se. od zida do zida je nekih 3m a necemo sedeti na zidovima - znaci jos neka sirina za dvosed. Takodje, gde ce biti televizor imamo dva radijatora pa bi smo morali tako da ga postavimo da bude na bezbednoj udaljenosti od oba. Tako da ostaje 42...no sigurna sam da bi veca bila bolja ali ostaje ova odluka.

Evo upravo je izasla dopuna uporednog testa za plazme

Sve me vuce da ce odluka biti G20 :)
Raspitala sam se juce u Tehnomaniji - jedan dan mesecno imaju popust 10% (sto je na ovu cifru bezmalo 10.000 dinara) a i videh da je garancija 5 godina (to moram da proverim jos jednom da li je samo za crni model ili i silver). Treba samo da povedem penzionera i pare i to bi bilo to. Sledeci popust je za nesto manje od mesec dana tako da cu se verovatno strpiti do tada.

Jos ako maaalo padne cena do tada, pa ukidanje eko-takse... dobice se vrhunska plazma za manje od 100k

Ja bih i dalje insistirao na Panasonic 46" S20 :) . Neka bude udaljenost 2m, na 46" to je idealno. Koliki je tacno prostor izmedju ta dva radijatora?

Zato sto je 4 inca veci za istu cenu, a razlika izmedju S20 i G20 je po meni mala. S20 ima cak i veci kontrast od G20. S20 ti je sirok 113.2 cm a G20 je 102.9cm, ako je 2m imaces dovoljno mesta da oba modela disu i da radijatori ne uticu na njih. Obrati paznju na ovaj deo u testu.

"Ono što ćete pročitati u nastavku pokušali smo što jasnije moguće objasniti da čitateljima bude razumljivo, odnosno da pravilno opravdamo dobivene rezultate. Naime, Eye One Display 2 je izmjerio nivo crne od 0.02cd/m2 ili 0,010 ftL (Foot Lamberta), što predstavlja bolji rezultat od Pioneer Kuro G8 serije te je na razini G20 i V10 modela.

Nije greška u pisanju, S20 ima razinu crne boje od 0,02cd/m2. Da to ne bude sve kontrast koji smo dobili je veći od G20 i V10 modela! Mislili smo da je kolorimetar u defektu. Iskalibrirali smo opet V10 da provjerimo je li sve u redu s testnim uređajem. Rezultati su se poklopili s rezultatima mjerenja koje smo dobili prilikom rekalibracije V10-ke.

Svaka kalibracija panela se treba odrađivati u potpuno zamračenoj prostoriji da ne bi došlo do refleksije svjetlosti na senzore kolorimetra. S20 ima kontrast od nevjerovatnih 7283:1 ANSI-a uz 145,66cd/m2 maksimalno osvjetljenje u kalibriranom True cinema modu.

Poredbe radi;

V10 ima 5797 : 1 kontrast uz maksimalno osvjetljenje od 115,94cd/m2

G20 ima 6069 : 1 kontrast uz maksimalno osvjetljenje od 121,38cd/m2.

S20 ima 7283 : 1 kontrast uz maksimalno osvjetljenje od 145,66cd/m2.

Sva tri modela ima jednak nivo crne boje od 0,02cd/m2."

Procitaj oba testa ako vec nisi, pa odluci.

http://hdtelevizija.com/2010/04/21/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42s20e-107-cm/

http://hdtelevizija.com/2010/03/08/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g20e-107-cm/

Raspitala sam se juce u Tehnomaniji - jedan dan mesecno imaju popust 10% (sto je na ovu cifru bezmalo 10.000 dinara) a i videh da je garancija 5 godina (to moram da proverim jos jednom da li je samo za crni model ili i silver). Treba samo da povedem penzionera i pare i to bi bilo to. Sledeci popust je za nesto manje od mesec dana tako da cu se verovatno strpiti do tada.

Jos ako maaalo padne cena do tada, pa ukidanje eko-takse... dobice se vrhunska plazma za manje od 100k

U Tehnomarketu G20 je 105000, ako sam dobro video, ali mislim da je garancija svugde 2 godine.

Bogami u Tehnomaniji na BB 5 godina. 3 puta smo gledali. Provericu da li je bio u pitanju taj komad ili crni model ili je pak bila neka greska, pa javljam

znam..ali bili smo u radnji u petak i proveli bar 15-20 minuta pred televizorom sa prodavcem. na cedulji je pisalo 5 godina i on nam je rekao isto

Uzeh u Tehnomaniji - danas su imali popust 10% za sve kupce za online prodaju (akcija povodom lansiranja novog sajta - traje jos 2 sata). Inace popust 10% za penzionere (povedete nekog sa sobom sa penzionim cekom) ce biti u petak 10.9.

Cena za ES model ovog meseca je visa posto model vise nije na akciji : cena mu je 115.500 bez, a sa popustom skoro 104.000 sto mu dodje opet jeftinije nego u ostalim radnjama

Garancija 2 god (potvrdilo se da je bila 5god u toj radnji za taj crni model..ali avaj...)

sutra stize model iz magacina, tj. napomenuli smo online da uzimamo neizlozen model sto su i potvrdili :D

Danas su uradili jedan genijalan potez u Tehnomaniji.
Ostavili su cenu G20 koja je i bila i dodali AKCIJA.
Znaci sad vise ne vazi popust....

@conica Kako si zadovoljna TVom?

Sutra ces imati popust 10% ako povedes penzionera

Inace, EXTRA sam zadovoljna. Izuzetno je lak za upotrebu i povezivanje..i da..OGROMAN JE

Nekako mi je radnji delovao malo manji :) Sreca pa nisam uzela vecu dijagonalu - ne bih imala gde da stavim

Sad je u default THX modu dok ne prodje prvih 300 sati a posle cu da podesim prema preporucenim setovanjima od strane Nanija - mislim ako je sada slika ovakva, ne smem da pomislim sta ce biti posle :D

Do sada nisam gledala nista FullHD vec 720p i vilica mi je bila na podu.
Skidam Peti element i novi Star Trek 1080p....javim posle vikenda kakva je slika :D

Gledam sa recimo 2-2.5m daljine i digitalna TV (SBB) izgleda veoma korektno.
Tek sad vidim doduse koliko je komprimovano na nekim kanalima - ali uzet je da se gleda DH a to je zaista izuzetan dozivljaj

Topla preporuka

Poslednja izmena:
Moram da podelim nesto sa ostalima sto me je ODUVALO..

G20 ima opciju intelligent frame creation koji fakticki umece frejmove tj, rekreira sliku - to je onih 600 Hz.
Pogledali smo delove filma Peti element remastered (blue ray rip mkv) sa i bez ukljucene opcije i razlika je veoma osetna. Sa ukljucenom opcijom film kao da se odigrava u dnevnoj sobi toliko je tecno ...totalno drugi osecaj

...eto..samo da kazem da sam odusevljena (a jos uvek smo u prvih 300 sati sa default podesavanjima) :banana:

To za Mađarsku i ja razmišljam ovih dana. Dvoumim se između 42S20 i 42G20. Kod nas koštaju 850 odnosno 1050 eur . U Mađarskoj uz vraćanje pdva (afa) i sa plaćanjem carine na ulazu u zemlju bi to bilo oko 650 odnosno 850. Za tu razliku mogu da kupim neki media player (recimo blueray lg bd570 ili wdtv live + ext. hdd). Jedino što me još uvek koči je garancija i nedostatak vremena da odem do tamo.

Ajde samo jos jednom pitanje za Conicu, kakva je slika sa D3 sbb, da li ima pixelizacije,da li je gledljivo sa 2+ metara udaljenosti...? Posto sam provalio da se ne preporucuje G20 za gledanje kablovske...

E da i jos nesto, posto sam ovde na forumu saznao da plazma ekrani moraju da stoje uspravno, koliko bi bio problem ako bi plazma bila okacena visoko na zid, skoro do plafona, i tiltovana na dole tj ne bi stajala savrseno vertikalno?

D3 je meni sjajan za gledanje sa 2+ metra. Vec blize se primeti nesavrsenost signala koji je pusten ali sa 2 je extra. Doduse neki kanali su bolji neki losiji ali to je vec do izvornog signala. Recimo primetim na HBO da je prilicna kompresija filmova. Sa druge strane, discovery kanali su izuzetno dobri.

Cak bih dodala da su mi analogni kanali mnogo bolji nego preko CRT-a...veoma gledljivi.

Stojim iza preporuke.

Za pozicioniranje...hm..tu nisam sigurna. Idealna pozicija za gledanje je kada su oci u nivou centralne linije ekrana.

Veliki pozdrav
Cony

Ima li sanse da G20 pojeftini uskoro,procitao sam negde da stizu nove plazme za 2011?Odlucujem se polako za ovu plazmu,samo mislim da je na izmaku 2010 preskupa?Moze li se kod nas pronaci silver G20?Hvala unapred

Imas 42G20SE u Tehnomaniji. Jednom mesecno imaju popust 10% za penzionere (povedes baku ili deku sa sobom) ili ako su tog dana na popustu za online narucivanje.
Full cena je 114.000

Pojeftinice sigurno, ali nece znacajno u skorije vreme. Nove 3D su ipak cenovno jos suvise daleko od nje (oko 60-70.000) da bi znacajnije pojeftinila, a 3D jerecimo sledeci korak napred.
Ima jedan medju-model (mislim da je oznaka GT20E) koja ima jako dobro odradjenu 3D konverziju, ali i ona je jos suvise skupa (oko 180.000)

Tako da, ako imas pare, neces zazaliti ovu kupovinu

Conica,zahvaljujum na odgovoru,iz postova sam procitao da si ponosni vlasnik G20,kazi mi utiske,kakav je tv?Da li vredi tih para,ustvari da li je tako dobar?Muke oko izbora su ti dobro poznate,zato te molim da mi pomognes da se opredelim.Pozz:)

Nazad
Vrh Dno