Šta je novo?

Iskusne brljotine....:(

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sinoc mi se desilo nesto vrlo cudno sa XPom. Naime posle restarta XP vise nije bio XP... desktop crn, crn taskbar, startmenu crn (samo se slicice vide). Kada sam pokusao da selektujem ikonice, pocrne 🙂 Svi prozori crni. Znaci mrka kapa... Total Commander crn 🙂 ali su se srecom videle slicice za direktorijume... 😕
Bar jedno pola sata sam se pitao zbog cega se to desilo, jer eto uninstalirao sam Apache server i resetovao komp da bi me docekala kataklizma????
Srecom, setio sam se da mogu skociti u SAFE mode gde me je docekao Admin nalog normalan.... i onda sam obrisao nalog kUdtiHaEX i otvorio novi... A kada sam shvatio da sam izgubio moj wz favorites poludeo sam :whip :whip :cuss: Sta bi moglo biti uzrok ovome???

I josh nesto 🙂 instalirao sma srpski language pack, i skinuo ga... ali delovi su josh uvek na nasem????

a zasto nisi lepo iskoristio Restore Point? (uglavnom, da znam da ne instaliram srpski - mozda je to nesto sje... upropastilo?)

edit: sad sam tek pogledao tu tvoju slicicu - to je TVOJ, a ne XPov trip :beat:

pa, i kod mene je tako, jer sam namesti da mi je default jezik srpski, a NEMAM instliran srpski LIP... vidi attachment 8)

Izvinjavam se što upadam, ali imam sličan problem kao i kUdtiHaEX: umesto sveopšteg crnila, posle najobičnijeg restarta WinXP-a, podebljani su mi svi fontovi?!?! I na welcome screenu, i u Exploreru, i u taskbaru, Start button, ma sve...?

I posle čačkanja u Display properties/Appearance ništa se nije promenilo, fontovi su i dalje bold?!

Outlaw 🙂 safe mod - administrator - obrisi postojeci nalog (bekapuj podatke prvo) i to je resenje...

ZoNi je napisao(la):
a zasto nisi lepo iskoristio Restore Point? (uglavnom, da znam da ne instaliram srpski - mozda je to nesto sje... upropastilo?)

edit: sad sam tek pogledao tu tvoju slicicu - to je TVOJ, a ne XPov trip :beat:

pa, i kod mene je tako, jer sam namesti da mi je default jezik srpski, a NEMAM instliran srpski LIP... vidi attachment 8)

System Restore sam iskljucio smara za dzabe... a za datum si u pravu... 🙂

Da nisi koristio dodatne teme za windows, meni se to desavalo sa nekim temama koje su malo radile malo ne. Probaj da promenis temu na default.

Ako nije ovo onda ti ne mogu pomoci.

Kao sto rece "glupi zmaj" to ti se najverovatnije desilo ako koristis dodatne teme. Meni se isto tako jednom desilo da mi je sve crno i provalio sam u admin nalogu da medju tememam imam neku (neznam kako se instalirala) koja ti sve ali apsolutno sve prebaci u crno !@#@#@!$@!#$ da poludis 🙂 naravno izbrisao sam temu kasnije ali da ste videli te akrobacije u menjanu teme na crno 🙂.. to je stvarno prica.. 🙂
poz. bane ,)

Jesam koristio sm onaj sugavi STYLE XP koji u zivotu vise necu instalirati.... A sto kazs Bane, to su stvarno akrobacije da pricas sledecim generacijama 🙂

Nije problem u StyleXP, vec u samim temama. Mada licno mislim da je problem negde sa strane, jer pojedine teme koje prave probleme jedno vreme su radile bez problema, a onda su odjednom pobrljavile. Mozda ima veze Win. File Protection, ili sam mozda bio uradio rapir vec se ne secam.

Inace Style XP je odlican, a takodje NIJE neophoda za third party teme, potreban je sam sa njihovog sajta uxtheme patcher (ili tako nesto) koji se startuje i omoguci instaliranje novih tema.

Sad trenutno koristim StyleXP, i nemam problema.

Nazad
Vrh Dno