Šta je novo?

ISDN - two short questions za one koji poseduju linije...

Ides na properties konekcije, pa na multilink.....snacices se vec dalje ;)

A može i da klikne na onu odvratnu ikonicu u systray-u :)
I naravno, da mu porvajder dozvoli upotrebu 2 kanala.

MarkoS je napisao(la):
Da ne otvaram novi topic. Evo upravo sam dobio isdn, i na cd-u nema drivera za XP (a ni xp ne prepoznaje modem), pa sam instalirao za win2k i radi. Jel postoje uopste driveri za XP?
Naravno, u pitanju su intrakom usb v3.02 i XPsp1.

Konektovao sam se na verat (3060606-sati) i to na 64K. Kako da namestim da se kaci na 128?

MarkoS, u kom delu grada zivis?

Pozdrav.

balsa je napisao(la):
Sad sam uzeo da uradim isto što i ti, i to opet na Sezamu, i zaista procenti nekad jesu na nuli, a nekad nisu, baš kao što kažeš. Ali, problem je i dalje u tome što i kad nisu na nuli, kreću se oko nekih mizernih, zanemarljivih cifri (mislim na dolazni saobraćaj), čak i kad je u pitanju npr. listanje foruma, a to je saobraćaj koji se odlično komprimuje.

Ja za dolazni saobraćaj uvek imam nulu (modem ili ISDN na SMIN Sezam, odnosno ISDN na SMIN od provajdera X (X-nisu još počeli sa reklamom :))

Meni je dok nisam skinuo novu verziju softvera 3.79 i flesovao NetMod sa njom svaki put kada bih ukljucio multilink a kasnije vracao na staro netmod blokirao. Imas na njihovom sajtu uputstvo kako da flesujes NetMod na novu verziju i da skines nove drajvere za XP mada i dalje pise Win2000. Sad mi radi sve bez problema.

Heinz je napisao(la):
A može i da klikne na onu odvratnu ikonicu u systray-u :)
I naravno, da mu porvajder dozvoli upotrebu 2 kanala.
Instalirao sam drivere za xp i tek sad se pojavila ta ikonica.

jel moze neko da mi objasni sta tacno monteri rade u stanu, tj. sta montiraju?

pozdrav.

Ništa :) Dobiješ samo NT završetak, izgleda kao externi modem.

da li taj NT zavrsetak drzim recimo pored kompa pa a sam komp prikacim preko usb-a?

da li recimo neka sema ide ovako:

uticnica > klasican tel.kabal > NT zavrsetak* > USB > Racunar

* s'tim da mogu odavde da vucem jos jedan/dva tel.kabal do drugih telefona/linija.

Unapred se izvinjavam na nejasnocama i eventualno glupim pitanjima.

Pozdrav i hvala.

legend je napisao(la):
da li taj NT zavrsetak drzim recimo pored kompa pa a sam komp prikacim preko usb-a?

da li recimo neka sema ide ovako:

uticnica > klasican tel.kabal > NT zavrsetak* > USB > Racunar

* s'tim da mogu odavde da vucem jos jedan/dva tel.kabal do drugih telefona/linija.

Unapred se izvinjavam na nejasnocama i eventualno glupim pitanjima.

Pozdrav i hvala.

Baš tako. Samo ti savetujem da ne koristiš USB već serijski port.

OK, ali sa serijskim kablom ne mogu da postignem brzinu vecu od 12Kb/s sa dva kanala.........dok sa USB-om ide do teoretskih 16Kb/s.

Zasto da idem preko serijskog?

Pozdrav.

Intracomov netmodUSB koji se dobija od Telekoma je (bar kod mene) jako osetljiv na naponske smetnje iz mreže (220V) i vrlo lako se totalno blokira data veza, čak ni računar ne može da se restartuje ako su spojeni preko USB-a. Ništa od ovoga se ne događa ako se povežu preko serijskog kabla. Naravno, možda se kod tebe neće takve stvari dešavati, pogotovo ako imaš UPS, ili bar neki naponski filter. Imao sam priliku da sa više strana čujem da ljudi imaju iste probleme.

Ma ok, snasao sam se, konektovao sam se na verat @128k, medjutim transfer se nije povecao, ne prelazi 8.3, a verat mi nije racunao vreme duplo (za 2 kanala). Jel ovo zbog provajdera ili?

Netmod se podešava tako da se drugi kanal aktivira samo ako transfer pređe neku unapred zadatu vrednost i to posle zadatog vremena. Proveri kako je kod tebe.

Nazad
Vrh Dno