Šta je novo?

Iritirajuci problem sa GB DS4+E6300

cof

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2003
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
3700x Wraith Prism
Matična ploča
MSI B550-A PRO
RAM
16GB DDR4 G.Skill Trident Z
GPU
ASUS 4060 TI
Storage
NVMe Adata 1TB XPG SPECTRIX S40G
PSU
FRACTAL DESIGN ION + 2 Platinum 860W
Kućište
Corsair iCUE 220T RGB
:mad:
Uzasno ali uzasno iritirajuci problem sa Gigabyte 965p ds4 plocom !!!
radi se o takozvanom power cycling ili po naski upali se ugasi se upali se ugasi se.......
znaci desava se totalno bez reda, najcesce kad restartujem komp i win-a i onda upadne u taj prokleti power cycle i non stop se pali gasi bez naznake da ce da nastavi da se normalno podize... da budem tacan to se desava pre ucitavanja BIOS-a. I onda posle gomile "dzaranja i baranja" vadjenja kablova iz napajanja, prekidanja napajanja, i bog zna cega ,(iako jos nisam ustanovio u cemu je fora koja ga povrati u zivot) onda jednsostavno udje i nastavi normalno da se podize...
To je poznata mana ovih ploca recimo ovde se pominje i http://forums.vr-zone.com/archive/index.php/t-97637.html

a nasao sam inace i odgovor gigabyta nekom liku da je to poznata mana ploca i da se izvinjavaju zbog neprijatnosti....
e sad mene zanima jel se nekome ovo desavalo?
ostatak racunara se vidi sa leve strane

da li moze ovo sto su iz gigabyta priznali nedostatak ploce bilo kako da mi pomogne u vracanju ploce
inace firma je phoenix iz bulevara, nisu mi izdali fiskalni racun uz plocu, pod opravdanjem da im masina radi do 17 a ja sam plocu kupio oko 17:45, rekose mi takodje da dodjem sutra po fiskalni ali se nisam pojavio zbog obaveza...

ljudi ako je neko iskusio zna koliko je iritirajuce, POMAGAJTE
inace takodje ne zavisi od kloka procesora , isto se desava i na 1,8GHz i na 2.8GHz
:wave:
:bottle:

Poslednja izmena:
Probaj da flesnes najnoviji bios.

ubacen vec...

I bas nista???

kako mislis bas nista....
pa ovo se desavalo i sa starim biosom i sa novim...
ne zavisi ni od tajminga memorije...

ps
sad videh da i ti imas ds4...
da li si primetio nesto slicno? da li kad resetujes komp iz win-a da li ti ga ugasi na trenutak pa tek onda nastavi normalno?

Poslednja izmena:
Ne, ne desava mi se.
Primetio sam da kada promenim takt CPU-a, tada se komp ugasi u trenutku par sekudni i onda se normalno pali. To nisam vidjao do sada ali mislim da je normalno. Verovatno je to Gigabytova fora za memorisanje setinga u biosu.

Drugo slicno tome nista. :(

Ja takodje nemam tih problema!
Mislim da sam negde procitao da se nekome tako gasila palila masina i da je vratio plocu.
Pisi gigabyte-u , vidi sta ce ti odgovoriti!

Jesi probao clear cmos(vaditi bateriju),ako i onda tako se vrti onda probaj izvaditi jednu mem pa probaj.Mada najbolje prvo pisi njima pa vidi onda ili odmah vracaj plocu!
Srecno

vidi da li ti je u biosu ukljucena neka od "wake up" opcija, tipa "wake on lan" ili "wake on modem", ili nesto slicno. ako su takve opcije ukljucene, one umeju da prave problem ove vrste, jer sluze tome da ukljuce komp ako nekome sa udaljenosti to treba... bilo da se primi fax, ili da se jednostavno udaljeno razmenjuju podaci. ako koristis modem a ovakva opcija ti je ukljucena, kompjuter se pali na svako telefonsko zvono. slicno vazi i za lan. bas nezgodno.

cisto mali update, probao sam sa drugim napajanjem (LC 6550g) i drugom memorijom (NCP 533) i dalje se isto desava, tako da sam sad jos sigurniji da je do ploce...

ako jos neko ima neki predlog sta da probam, ili da mi kaze "bilo je vec reci o tome, koristi search" slobodno, nije problem da pretrazim bench po zilioniti put

inace da spomenem takodje da sam pokusao sa ovim predlozima, clear CMOS, wake up.... , i nista ne daje rezultate.

zvao sam firmu danas i imam izbor da zamenim plocu uz doplatu za asus P5B Deluxe/wifi ili Intel 975XBXLKR
mislim da cu uzeti intel-a, ali me zanima, slabo ima podataka o ovoj LKR oznaci, jel zna neko sta je to?

Po meni obzirom da imas dobru memoriju i procesor sa super oc potencijalom pre bih isao na asus p5b/wifi.

@ Proday Hvala ;)

@LowRadiation pokusao druze i dzaba....

evo cisto da dodam da sam probao i sa drugom grafickom i isto se desava......
da li ima neko iskustva da li bi mozda ovako mogao da se manifestuje problem sa procesorom, jer je to jedina stvar koju nisam pokusao da promenim

napominjem da je u win-u sve normalno radilo, pod ozbiljnim opterecenjem nekoliko sati...

cof, nakon sto sam se igrao sa overklokovanjem, meni se identicno desavalo na biostaru ali samo kada omasim tajminge za memoriju. kada preteram sa overklokom, cuje se pistanje, zatim se ploca iskljuci i ponovo sama ukljuci, sa resetovanom frekvencijom procesora. medjutim, ako omasim tajminge za memoriju onda mi se desava da sistem ne ume da resetuje bios, pa se kompjuter probudi, pa ugasi, pa se probudi ponovo, pa se ugasi i tako u krug. u tom slucaju 'clear cmos' dzamper resava problem, mada vidim da tebi to nije uspelo.

pa nista, probaj jos i neki drugi procesor, pa ako ne radi - vrati plocu i uzmi novu ili neku drugu...

TAKO JE!!!
Zbog greski u setovanju BIOSa dolazi do pojave kao sto je "stalno restartovanje sa zadrskom". Imao sa doticnu plocu sa E6300 i E6400 cpu-ima ubodenim u nju i kadgod bih zaj.... nesto u podesavanju BIOSa desavalo se isto. Uzgred ploca na sebi ima EFI BIOS modularnog tipa koji prilikom restarta(u 20tak sekundi zatisja) iskomunicira sa periferijom ploce i isproverava kompatibilnosti... Nego, nisam lepo sve do kraja procitao, PROVERI MEMORIJU OBAVEZNO!!!
POZZ

Poslednja izmena:
ipak nije bilo do pogresnog setovanja biosa, vec do ploce, koja je otisla na reklamaciju i zamenjena je novom. Evo sad sve sljaka kako hoces :)

poz

U toliko bolje ali smaraju te peripetije oko reklamiranja isete, ali ***... Zivot je to!
pozz

Nazad
Vrh Dno