Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ili sam se navikao ( sto je nemoguce ) pa nisam primetio ali ni na A1P ni na A2P nije podrhtavala slika ( ono u donjem delu ekrana ) , ranije se redovno desavalo , gleda se na q11 optika

Nisu u stanju 2 meseca da reše ovo podrhtavanje slike i to na svim platformama. Meni nije jasno da mekom iz Tekekoma koji gleda LS večeras to ne smeta.Toliko iritira gledanje fudbala i smeta
Pa do sada bi i direktor Arene primetio to jel gleda čo'ek svoje kanale?!! :ROFLMAO: Ako se ne varam to je samo kod Uživo prenosa? Ne sećam se da sam primetio to kod snimaka/repriza.

Ima li primetne razlike u radu izmedju Q11 i Hph07? U brzini prebacivanja i slicno?
Imam one stare daljinske na Q11 (isti kao za stare debele stb-ove). Daljinac za HPH07 je mnogo bolji ali treba da se navikneš (u mom slučaju da je naopako :) tj. brojevi dole...). Pretraga mi se čini bržom, plus možeš da kucaš pretragu kao nekada sms: 2abc, 3def pa mi je možda zato lakše i brže.

Mislim da je prilično brži od Q11, bar kod mene i po mom iskustvu.

Od jutros izgleda novi sw: ver. 1.33.5 i osim krupnijeg fonta i broja kanala pored ikonice ništa novo koliko sam uspeo da primetim.

Ma pustite logo ljudi, od toga nema vajde, dosad bi uradili da su hteli. Nadam se da su sredili ono povremeno podrhtavanje slike u dnu ekrana na Areninim kanalima, jer to najviše smeta već 20 dana.

Kod:
*104030*

I kod mene se to desavalo, resio sam problem tako sto sam napravio dodatni korisnicki profil za dodatni stb.
Ušao u meni ali ništa nisam dirao, meni bilo podešeno na rezoluciju 1080, dao mi još i opciju 720, u principu nisam drugo ni imao šta da nameštam, android me ne zanima u ovom slučaju. Ako treba šta značajno da se našteluje neka neko napiše...

Stavio drugi profil na drugom tv ali isto se dešava kod zamrzavanja ekrana, to se dešava ako je na oba tv isti kanal upaljen. Kad na starom belom prebacim na drugi program onda stane slika na novom crnom iris risiveru i mora da se prebaci na drugi kanal a u obrnutom slučaju gotovo ništa, kada na hph07 prebacim recimo sa prvog na drugi program onda na starom belom ne zamrzne slika na prvom programu nego kao da za delić sekunde zasecne ili zastane, gotovo neprimetno. Problem je znači kada na belom motam kanale a na novom crnom isti kanal u tom trenutku uključen, retki su to slučajevi, možda i nebitno.

Najbolje ti je da prijaviš problem korisničkom servisu i rešiće to na daljinu. Pre toga probaj da restartuješ opremu i modem i stb.

• Like
Reagovanja: dtl
Ušao u meni ali ništa nisam dirao, meni bilo podešeno na rezoluciju 1080, dao mi još i opciju 720, u principu nisam drugo ni imao šta da nameštam, android me ne zanima u ovom slučaju. Ako treba šta značajno da se našteluje neka neko napiše...

Stavio drugi profil na drugom tv ali isto se dešava kod zamrzavanja ekrana, to se dešava ako je na oba tv isti kanal upaljen. Kad na starom belom prebacim na drugi program onda stane slika na novom crnom iris risiveru i mora da se prebaci na drugi kanal a u obrnutom slučaju gotovo ništa, kada na hph07 prebacim recimo sa prvog na drugi program onda na starom belom ne zamrzne slika na prvom programu nego kao da za delić sekunde zasecne ili zastane, gotovo neprimetno. Problem je znači kada na belom motam kanale a na novom crnom isti kanal u tom trenutku uključen, retki su to slučajevi, možda i nebitno.
Prijavi baš tako kako si ovde napisao. Kada su oba stb-a na istom kanalu uređaj zablokira. Rešavali su to daljinski i to odmah ako te prebace kod tehničke podrške.

Поздрав, да ли би неко ко зна могао да ми напише за овај тв https://www.foxelectronics.rs/smart-led-tv-32dle308/
шта је најбоље да ставим за Ирис ТВ резолуцију екрана, 1080p 50hz или 1080p 60hz ?

Како је неко овде малопре ставио код, испробао сам и сам у односу на фабричку резолуцију са 3000 и нешто, и видим да је боље кад пробам на 1080p или 1080i, само не знам коју да ставим за мој тв пошто се не разумем баш, и шта да одаберем 50hz или 60hz.

E to se i meni desavalo pre dve godine, pozvao korisnicki centar, posle me lik iz centrale nazvao i jednim klikom kod njih resio problem. Moras da prijavis smetnju i detaljno preciziras problem.

Podrhtavanje slike u donjem delu ekrana i dalje na Areninim kanalima kad idu uživo prenosi, dakle nisu to rešili ovim ažuriranjem, skoro mesec dana ne mogu to da poprave...prosto neverovatno.

Cao ljudi , uzeo bih Iris Tv pa me zanima da li postoji kasnjenje slike ( bitno mi je da ne kasni po 20-30 sekundi u odnosu na realno vreme) kao sto je slucaj sa Arenom Cloud ?

Pre nekoliko nedelja sam merio razliku sata na Euronews Srbija i time.is, bilo je oko 23s, naravno ovo je ako je taj sat u njihovoj produkciji sinhronizovan i tačan.

Mogu da ti uporedim DVB-t2 preko antene i Iris ako te to zanima.

Upravo proverih RTS1 gde ide ova fudbalska tekma, Iris kasni 1.5-2s.

@Aleksandar1323 evo proverih i Iris vs Iris Go na telefonu i PC, Iris go kasni 43s, tj. 45s u odnosu na DVB-T2. Iris tv na STB je dosta dobar.

uspeo li je neko da uradi da iptv (ne aplikacije) idu preko wifi sa nokia ONT i hph07 ? nokia ont moze da se stavi SSID na bridge mode i onda vidim na njemu ARP za 10.x mrezu tako da to je iptv mreza ali ako se prikaci box na njega sa DHCP ne moze da dobije IP, a ako stavim manual ip identican kao na ethernetu kada radi onda posle reboota samo pokaze onu network error ikonicu dole i kaze shutdown za 5 sekundi. uspeo sam da imam iptv preko wifi sa static ip ako uzmem neki stari wifi access point, ugasim mu dhcp i stavim ga u LAN bridged port na ONT-u (iptv portovi), da on bude iptv AP (ali sa njim nemam dobar signal/domet, pokvaren), ali nikako sa nokijom (mada i ovo sa dodatnim ruterom nije radilo dugo, mozda prekine ako istekne originalni DHCP lease?)

Da li su bar promenili grešku na Areni 7 i Arene 8 pošto su pomešati logo 😁
Pisah i ja o tome par puta, ja više digao ruke i navikao na njihovu nebuloznu ''permutaciju''. Ajde što im je tako i na iris go na kompu i mobilnom nego i na sajtu mts u rasporedu kanala stoji isto tako što je greška bez presedana.

Imam jos jedno pitanje , da li kvalitet slike sa Arene Cloud moze da se poredi sa slikom na Iris Tv ? Hvala unapred

U aprilu (poslednji mesec kad sam korstio AC) je kvalitet slike bio znatno bolji na irisTV nego na AC, verovatno je i sad tako.

Ispravili na kompu i na sajtu mts ali ne i na iris tv :D za android aplikaciju ne mogu trenutno da proverim...dobro, jedno po jedno pa će rešiti polako sve :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno