Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ih. Al sam ga ubo! Znači ništa od smart app. A šta se dešava sa običnom EON android aplikacijom zašto ona ne radi? Koja verzija radi. Pošto na drugim Android box uređajima već dugo vremena koristim običnu android EON aplikaciju.
Kako ulazite u ATV launcher iz IPTV a da ne morate da ATV launcher deinstalirate pa ponovo instalirate.

Probao sam:
Chrome browser - ne radi
MX player - radi
Google play - ne radi
Vivaldi browser - radi odlično
YouTube for Android TV - radi
Es file explorer - radi
Ukoliko imate više varijanti iste verzije aplikacije korstite aplikacije armeabi-v7a arhitekture.

Koja verzija radi
Radi verzija EON_v1.8.120_moded_to_1.8.140v567 sa apk.

Eon sa kodom aktivacija provereno radi EON TV_v3.73.12179_apkpure.com i to odlicno, daljinski od Irisa radi sve što treba da radi, nije pottreban miš kao u gorepomenutoj app.

Pozdrav svima,

Pisao sam na mutlimediji, ali mozda sam pogresio podforum, nov sam u ovome.

Imam problem:

Imao sam stari LG neki preko 10 godina i zamenio sam ga sa Sony KD-55XH8096 i ne mogu da pustim sliku sa mts iris stb-a na Sony TV. Na starom TV-u je sve lepo radilo.

STB je neki android skyworth box samo sa iris aplikacijom i par servisa rekao bih, pre neki dan sam se prebacio na mts sa sbb-a.

Kad utaknem HDMI, dobijem opciju za setup i tu se cuje audio i vidi video u manjem prozoru, oznacim da je sve u redu i nakon toga kad odaberem HDMI input ne dobijem ni audio ni video. Probao sam i da izbegnem setup sa istim rezultatom - crna slika bez zvuka.

Probao sam da zamenim HDMI, da promenim port, da ugasim TV i STB u raznim gasenje paljenje kombinacijama. Od korisnicke podrske cini se da nema vajde, pa da upitam ako se neko susreo sa slicnim problemom na Sony TV-u ili nekom drugom.

Da li ima neko neku ideju kako ovo da se opravi?

Pozdrav svima,

Pisao sam na mutlimediji, ali mozda sam pogresio podforum, nov sam u ovome.

Imam problem:

Imao sam stari LG neki preko 10 godina i zamenio sam ga sa Sony KD-55XH8096 i ne mogu da pustim sliku sa mts iris stb-a na Sony TV. Na starom TV-u je sve lepo radilo.

STB je neki android skyworth box samo sa iris aplikacijom i par servisa rekao bih, pre neki dan sam se prebacio na mts sa sbb-a.

Kad utaknem HDMI, dobijem opciju za setup i tu se cuje audio i vidi video u manjem prozoru, oznacim da je sve u redu i nakon toga kad odaberem HDMI input ne dobijem ni audio ni video. Probao sam i da izbegnem setup sa istim rezultatom - crna slika bez zvuka.

Probao sam da zamenim HDMI, da promenim port, da ugasim TV i STB u raznim gasenje paljenje kombinacijama. Od korisnicke podrske cini se da nema vajde, pa da upitam ako se neko susreo sa slicnim problemom na Sony TV-u ili nekom drugom.

Da li ima neko neku ideju kako ovo da se opravi?
Vrlo zanimljivo.
Da li si nesto cackao po opcijama u TVu? Moj savet ti je da uradis factory reset na Sonyju, pa da onda probas bez ikakvog setupa. Ja trenutno imam tri Sonyjeva televizora vrednosti u rasponu od 800 do 2900 evra. Nikad nikakav problem nisam imao ni sa jednim uredjajem kada sam prikljucivao. Da li si probao da prikljucis neki drugi uredjaj na TV?

Ni ja nisam imao problema sa istim tv-om. Iz prve proradio u kombinaciji sa Q11.
@Jonad Šta dobiješ kad pritisneš taster TV na daljinskom?

Ako moze mala pomoc, imam MTS-ov HPH07 i stavim na usb flash tv launcher.apk i onda ukucam kod 104030 nakacim se na wifi i ne znam sta dalje, kako da pristupim .apk fajlu sa usb flesa?
Hvala

Jedno pitanje za ove koji su instalirali EON na Iris Boxu... Mogu li paralelno da rade EON i Iris ili mora da se vadi LAN i povezuje na WIFI kad prelazite sa Iris-a na Eon i obratno?

Radi verzija EON_v1.8.120_moded_to_1.8.140v567 sa apk.

Eon sa kodom aktivacija provereno radi EON TV_v3.73.12179_apkpure.com i to odlicno, daljinski od Irisa radi sve što treba da radi, nije pottreban miš kao u gorepomenutoj app.
A SK kanali?

Vrlo zanimljivo.
Da li si nesto cackao po opcijama u TVu? Moj savet ti je da uradis factory reset na Sonyju, pa da onda probas bez ikakvog setupa. Ja trenutno imam tri Sonyjeva televizora vrednosti u rasponu od 800 do 2900 evra. Nikad nikakav problem nisam imao ni sa jednim uredjajem kada sam prikljucivao. Da li si probao da prikljucis neki drugi uredjaj na TV?

Ni ja nisam imao problema sa istim tv-om. Iz prve proradio u kombinaciji sa Q11.
@Jonad Šta dobiješ kad pritisneš taster TV na daljinskom?

Hvala na odgovorima, ispostavlja se da je problem izmedju stb-a i tv-a najverovatnije do hdmi cec-a, gde se nesto pogubi oko konekcije i paljenja slike. Nakon dosta kombinacija gasenja i paljenja tv-a i stb-a, uspeo sam da upalim sliku.

Imao sam na poslu problem sa nekim no-name STB-om i samsung tv-om koji je davao obavestenje da je hdmi konekcija ugasena, a problem se manifestovao na isti nacin, pa samo nisam odustajao dok se ne "sporazumeju" tv i stb. Nakon prokinute slike, sve radi i sa paljenjem i gasenjem oba uredjaja nezavisno.

Jos jedno pitanje, kad sam vec ovde.

Da li mogu da instaliram na pomenuti TV eon aplikaciju i da gledam televiziju preko nje pride ili mora da se radi nesto sa mrezama?

Pozdrav,zna li neko kako se resetuje iris box,ugasih slučajno lan a wifi nece da mogne,pa bih vratio na lan,hvala

Ako moze mala pomoc, imam MTS-ov HPH07 i stavim na usb flash tv launcher.apk i onda ukucam kod 104030 nakacim se na wifi i ne znam sta dalje, kako da pristupim .apk fajlu sa usb flesa?
Hvala
Uđeš u Storage pa dole pri dnu u Files tu pronađeš svoj flash i dalje znaš.

Poslednja izmena:
Molim Vas ako neko ima neki link za verziju EON_v1.8.120_moded_to_1.8.140v567 neka ga postavi pošto ga nigde nisam našao.

Ne bi vas ovoliko gnjavio ali pokušavam da osposobim ovaj Iris box za dečiju sobu. Kako bi ga koristili za gledanje TV-a, filmova i drugo ali bez kucanja šifri i čupanja kablova jer je to sve previše komplikovano za njih. Zato mi treba na njemu instalirana EON ili IRIS GO aplikacija. Iris GO sam probao na boxu ali ni on ne radi.

Savet: Instalirajte Gboard tastaturu. Mislim da je daleko bolja od fabričke.

Jel postoji fora da daljinski od tva koristim za prebacivanje kanala na stb hph07?

Ne. Samo daljinski od boxa može da primi komande od daljinskog od tv-a.

Haha, dugo im je trebalo da shebu aplikaciju na mobilnom, danas ažurirano i već ne radi, prvo traži korisničko ime i lozinku što nije tražio kada se vršilo prebacivanje iz mts go u iris go a onda kad ukucam validne podatke on veli da je problem prilikom autorizacije korisnika, pokušajte ponovo.

Javite kako je kod vas.

edit: proradilo, malo kilavi ali radi, takođe je izlazio i natpis da servis trenutno nedostupan, biće ovde problema u najavi. Opet ne radi, autorizacijaaaa......:ROFLMAO:

Poslednja izmena:
ccc znači ponovo čim je neki popularniji prenos raspad login/auth servera? :D

Pozdrav svima, da li u praksi funkcionise air play na ios aplikaciji, i da li zavisi na kom internetu je povezan tv, zato sto ja koristim telenor kucni net? Mi sa androidom jos uvek ocekujemo chromecast opciju, za koju se nadam da ce uskoro implementirati 😅

Haha, dugo im je trebalo da shebu aplikaciju na mobilnom, danas ažurirano i već ne radi, prvo traži korisničko ime i lozinku što nije tražio kada se vršilo prebacivanje iz mts go u iris go a onda kad ukucam validne podatke on veli da je problem prilikom autorizacije korisnika, pokušajte ponovo.

Javite kako je kod vas.

edit: proradilo, malo kilavi ali radi, takođe je izlazio i natpis da servis trenutno nedostupan, biće ovde problema u najavi. Opet ne radi, autorizacijaaaa......:ROFLMAO:
To je tako vazda bilo,kada Arene imaju neku mega ekskluzivnu utakmicu.
Telekom ne skida mobilne megabajte, i tu nastaje problem, plus su podelili maltene svima onih 100 ili 30 gb mobilnog neta.Na to dodajte i masovno deljenje app, svima i svakomje.

Mts bi trebao da zakljuca mobilnu app,samo na MTS mobilnu mrezu,kao i buducu Smart TV app, samo na telekom net.Nalozi se masovne dele , i na kraju svi ispastamo, i mi koji smo korisnici MTS usluga, i ovi koji se grebu za app.Kako misle da prodaju Arenu Cloud app, ako su im sve ostale free app, otkljucane za sve mreze?

Kada probam da otvorim iris tv app dobijam login formu, i nakon toga dijalog za aktivaciju... Kada kliknem aktiviraj javlja gresku.
Jel imao neko slican problem kada je prvi put ulazio u app?

Vec sam prijavio problem ali oni kazu da je kod njih usluga aktivirana...

Molim Vas ako neko ima neki link za verziju EON_v1.8.120_moded_to_1.8.140v567 neka ga postavi pošto ga nigde nisam našao.

Ne bi vas ovoliko gnjavio ali pokušavam da osposobim ovaj Iris box za dečiju sobu. Kako bi ga koristili za gledanje TV-a, filmova i drugo ali bez kucanja šifri i čupanja kablova jer je to sve previše komplikovano za njih. Zato mi treba na njemu instalirana EON ili IRIS GO aplikacija. Iris GO sam probao na boxu ali ni on ne radi.

Savet: Instalirajte Gboard tastaturu. Mislim da je daleko bolja od fabričke.
Ima li ko ni ja nisam uspeo da pronađem nigde pomenuti apk

Јел може и за youtube да неко окачи апликацију?

Pozz ljudi. Sa sbb-a sam prešao na Iris optiku. U suštini sam zadovoljan kvalitetom neta i slikom na hd kanalima.
Ali imam čudan problem. Naime, kad koristim neku od aplikacija na smart tv-u (youtube i slično) i izađem iz nje, stb prijavljuje da nema tv signala. Daljinskim ga isključim i uključim i signal se vraća u sekundi. Probao sam sto puta sa svim aplikacijama i isto svaki put. Menjao sam hdmi kabl, restartovao, ali i dalje isto. Prijavio sam problem mts-u, ali dok oni to reše...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno