Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

novi MOVE 2.0 se već uveliko sprema za Supernova korisnike koji su dobili novu sifru korisnija, ali je to preslikani iris (izgledaju identično) samo se zove MOVE

Našao sam i stari D3 daljinski, i sa njim box radi.

Možda je sam iris daljinski u problemu? Ir uopšte ne emituje osim kad se koriste ona 4 tastera za kontrolu tv.

Da li on uopšte treba da se poveže preko bt na box (hp4042 je u pitanju)?
Zanima me, da li ovaj D3 daljinski radi sa Iris 4024?

Prilozi

• Daljinski D3.jpg
    Daljinski D3.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 27
I u čemu je razlika?
Pogledao na brzinu ono što su napisali na MTS sajtu. Za nove korisnike, itd...
Nikad nisam koristio pa ne znam kakav je Move, ali za razliku od IrisGO vidi se da ima Cast opciju.
Ova varijanta Irisa (tv preko STB boksa) se ne pominje, samo je zamenjena IrisGO u ponusi da Move.
Iskreno me mrzi i da posvetim više vremena od ovih nekoliko minuta u vezi te promene :)

Pa valjda je promena i u stb uredjajima
Novi uredjaji su na move platformi ja mislim

Moguće, stvarno ne znam. Verovatno ima o tome nešto pisano na Supernova ili koja je već tema gde je ta platforma. Sve to radi na ovom standardnom IrisTV paketu, jedino na aplikaciji IrisGO nema Cast opcija. Ostalo ne mogu da proverim i da hoću osim što vidim da se vizuelno nešto malo razlikuje.
Primetio sam samo ono što sada piše kada klikneš na BOX4 link u novom obaveštenju.
Imam još nešto manje od godinu ugovorne obaveze pa ne žurim nigde. Pominju samo nove korisnike.

Ja probao da se logujem i preko iris i preko supernova naloga kaže korisnik nije pronađen 🤔

Kod mene večeras opet secka većina kanala i evidentirali su mi preko chata.Kad će popraviti,videćemo.

Ne znam da li je neko primetio ali otključani su iptv portovi na ruteru tako da sada mogu da se koriste i za internet. Moguće da spremaju taj apdejt za Muve.

Uporedio sam novi MOVE smart tv nalog korisnika Supernove i moj iris HD preko optike, ocekivano losiji kvalitet video strima MOVE-a ali ne znam kakav je putem box uredjaja... u aplikaciji nigde nema da se podesi kvalitet strima... ali je svakako mnogo bolja prica od iris go usluge... sto se ponude tv kanala tice ima par cudnih situacija... nekoliko tv kanala koji su putem irisa HD putem MOVE-a su SD (Cartoon Network, RTL 2, RT, DW) a tv kanali Prva CG, Adria i Espreso su putem MOVE-a HD a putem iris-a SD... video klub je malo lepsi i moderniji... HBO on demand je i dalje SD iako su svi sadrzaji obelezeni HD... 4k kanale nisam mogao da uporedim jer korisnik ciji sam nalog dobio nije aktivirao iste ali je u ponudi 5 4k kanala kao putem iris usluge kao i 4k katalog u video klubu... u ponudi tv kanala MOVE-a su i Slovacki tv kanali Markiza HD i JOJ HD za koje nisam siguran da idu i putem iris-a jer ih nema upisanih na sajtu MTS-a a mozda su i regionalno ograniceni pa ih ne vidim...
Numeracija tv kanala pocinje od rednog broja 1
Ostaje da vidimo da li ce 100% ista usluga MOVE-a biti umesto irisa... za sada migracija na MOVE platformu ide samo korisnicima Supernove....

Deluje da su samo iskoristili postojeće streamove sa stare Move aplikacije, bez da su poboljšavali kvalitet. Ako tako ostane i isti se koriste i za glavnu platformu na stb-ovima svakako će biti prelazak sa konja na magarca.

Za korisnike Supernove novi MOVE je svakako naprednije resenje u svakom smisli posebno broju HD kanala jer sada imaju sve HD kanale kao na iris-u (sem onih nekoliko razlike koje sam naveo), mozda na box uredjajima radi sve bolje!

Nisu, novi streamovi imaju nešto veći prosečan bitrate, oko 6 Mbps a na staroj OTT platformi je oko 5.1 Mbps.
A na kojoj app si ovo proveravao, tj na kom nalogu mts ili Supernova? Moguće da za supernova korisnike koriste i dalje stare streamove dok za mts (na stb-u) koriste nove, što nema logike ali kod Telekoma je sve moguće. I u koliko fps-a su novi streamovi? Na move smart sem rts-a i arena koji su 50fpsa, skoro svi ostali 25fps.

Poslednja izmena:
@Џош Audio je izgleda 189-192 kbps AAC.

@nenadjow Nema ni logike da stvari tako kako ti zamišljaš, da imaju XY verzija streamova istog kanala.
Testirao sam samo Arena Premium 1 koristeći MTEL CG nalog + web player i Supernova nalog + Move app (nova Move naravno) na starom Move Hybrid boxu i za to dvoje stream je isti i kanal je 50 fps.

Da li će slika biti bolja da prebacim na 1080p-50hz ili da ostane na 1080i-50hz na hp4024

Нема "Travel Channel" на 272.
Да ли је он то избачен из понуде? Иако не пише ништа на сајту.

Брука!

Звао мтс, канали избачени данас без обавештења зашто. Као и Белами пре недељу дана.

Primetili smo juče oko 13h da na 352 nema Animal Planet kanala. Proverila sam na MTS sajtu gde je obaveštenje, nije ga bilo, a ne vidim ga ni danas. Nekorektno je što korisnici nisu obavešteni o izbacivanju kanala iz MTS ponude. Nažalost, svi provajderi kod nas izbacuju kanale bez obzira na želje korisnika, ali osnovni je red blagovremeno postaviti obaveštenje. Naravno, kada se izbaci veći broj kanala korisnici bi trebalo da imaju pravo na prevremeni raskid bez penala. Važno je da su po gradu okačili glupave kombombonica reklame! Poslednja reklamna kampanja je potpuni promašaj, čemu reklamiranje toga što su korisnici dobili smanjenje broja raspoloživih kanala?

Nazad
Vrh Dno