Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Meni nije radila kada sam proteklog oktobra imao paralelno istovremeno i sbb (odlazeću) i mts (novu) mrežu. Čim tv prebacim na SBB mrežu, Iris bude potpuno crn ekran.

Izgleda da kad otključaju kanale, otključaju i Iris go za druge mreže.
Ista stvar sa Supernova Move app. Na jeftinijim paketima ne rade kanali van Srbije (na skupljim rade). Sada kad su otključali kanale, na svim paketima radi van Srbije :D

Iris tv app radi na SBB mreži👌
Ne, ne radi. Makar ne uz Iris Go naloge od korisnika Box paketa.
Već je odavno poznata činjenica da ta usluga nema ista geoblock pravila za kad se dobija uz Box ugovore vs kad je vezana za neku postpaid mobilnu tarifu.
Ista stvar sa Supernova Move app.
Na Supernova Move plaformi ( = Spectar.tv / MoreScreens, ne to novo što testiraju po Bosni, CG i gde već sve) i inače nema geoblock drugih provajdera u Srbiji kao što ima na Iris Go platformi.

.

Na Supernova Move plaformi ( = Spectar.tv / MoreScreens, ne to novo što testiraju po Bosni, CG i gde već sve) i inače nema geoblock drugih provajdera u Srbiji kao što ima na Iris Go platformi.

Da, ali definitivno zavisi od paketa, i to je već duže vreme tako.
"Slabijim" paketima ne dozvoljavaju gledanje van Srbije, a "jačim" da (iako to nigde zvanično ne navode). Sad kad su otključali sve kanale, i ovi "slabiji" mogu paketi da se gledaju van Srbije

Nema to veze sa cenom Box paketa niti sa koji TV paket uključuje.
A i ne diskutujemo o gledanje van Srbije nego gledanju u Srbiji sa drugim srpskim internet provajderima koje je Telekom blokirao za Iris Go uslugu & platformu.

Blokirani su i dalje, bez obzira na novogodišnje otključavanje cele TV ponude.

ima veze sa paketom definitivno ovo za move, znam na licnom primeru ali to jeste za drugu temu

Meni radi..kući imam SBB mrežu i EON Premuum paket.
Na mob koristim mts mrežu..imam Soko Lite i uz njega IRIS app koju sam instalirao na LG smart TV koja radi kao što sam već rekao na SBB internetu.

Samo si trebao to da napises i u tom prvom postu pa bi bilo sve jasno , dzabe si nas cimao da palimo Iris i prebacujemo se na Sbb 😂🤣😂🤣

Poslednja izmena:
Sta smo rekli, jel do 31.01.2025 free 4K paket?
E znam kako meni radi "travelxp4Khdr" program kad nisam aktivirao 4K paket?
Jel i vama radi a da niste ukljucili 4K programe?

Radi na HPH07 bez problema. 4K paket je free otkada je uveden ali moraš da ga aktiviraš. Piše ti do kada je besplatan, stalno se produžuje. Ja nisam pa ostali ne rade.
Na Q11 ne radi taj kanal kako treba, a nisam stigao da ga prebacim na 4K podešavanja i dodatno proverim.

moze li neko reci ima li posebna tema za Iris Go ? ako ima moze li link i hvala

Od cega zavisi da li cu na VDSL da imam HD ili SD kanale tj koliko mbps mora da bude dodeljeno za svaki STB da bi mogli HD kanali?
Uveo bih mozda plavi box 50/8 uz 3 dodatna STB-a ali samo ako bih imao HD kanale

Za svaki SD Iris dodeljuju 4Mbps, dok je kod HD-a ta cifra 8Mbps.

Za 50/8 + 3 HD Irisa ti treba 50+3*8=74Mbps download i 8Mbps upload na VDSL linku. Ako linija može toliko, dobićeš uslugu.

Jedno pitanje.
Upravo dobio box 4024, imao Q11. Da li boks 4024 mora da se manuelno u podesavanjima prebaci na 4K da bi emitovao izvorne 4K kanale, ali onda u isto vreme i apskeluje sve druge kanale u "4K", ili moze da se ostavi na 1080i, a 4K strim sam prepozna i sam prebaci samo kada je strim u 4K?

Na modelu 4024 je pre nekoliko meseci podeseno da bude ukljucena opcija da box uredjaj prepozna najbolju rezoluciju tv uredjaja pa je tako za UHD televizore podesno da automatski bude podesena 4k rezolucija ali na 50... i konacno su resili i podesili da i SD i HD kanali pored 4K kanala imaju odlicnu sliku... na drugim modelima box uredjaja SD kanali na podesenoj 4k50 rezoluciji su mutni i mora da se podesi na 1080i50 da bi slika bila dobra...

Pitanje za iskusnije.

Korisnik sam box 3 paketa i Iris tv od nedavno (od pre 2 meseca). Imam 2 iris box-a, ali sam na 2 tv ( 4k Lg većih dijagonala uz magic remote daljinac) instalirao Iris TV aplikaciju. Ono malo kanala sto gledam ima odličnu sliku i ton. Jedan daljinac, nema dodatnih kablova i stb da pravi nered, sve ide preko wifi.

I sada sam u dubiozi. Da li nešto propuštam, da li nešto gubim, što ne koristim Iris tv box? Koje su prednosti box-a u odnosu na aplikaciju, ako ih uopšte ima???

Kazes da ti je slika i ton odlicni i u dubiozi si , a imas i box pa mozes sam da uporedis i ocekujes da ti neko drugi odgovori na to ??? 😂🤣😂🤣
A posto ne bi nista razvlacio i uporedjivao a zadovoljan si sa Iris apk , ja ne bi ni slusao sta drugi kazu nego cuvaj to u kutijama pa mooozda nekad zatreba 😁😉
Al da ne budes bez i odgovora eto od mene imam i jedno i drugo i po meni sem sto na apk imas kasnjenje slike ( normalno i ocekivano ) nema tu bas neke razlike

Poslednja izmena:
Pa neću da razvlačim kablove za iptv. Zato nisam upoređivao. Ako ništa dodatno ne gubim od funkcija u aplikaciji vs iris box, onda bih ostavio ovako. Zadovoljan sam, ali možda nešto propuštam. Zato sam i pitao. 🤔

Box-ovi su lepo složeni u kutijama, novi, novcijati 😉😁.

Pitanje za iskusnije.

Korisnik sam box 3 paketa i Iris tv od nedavno (od pre 2 meseca). Imam 2 iris box-a, ali sam na 2 tv ( 4k Lg većih dijagonala uz magic remote daljinac) instalirao Iris TV aplikaciju. Ono malo kanala sto gledam ima odličnu sliku i ton. Jedan daljinac, nema dodatnih kablova i stb da pravi nered, sve ide preko wifi.

I sada sam u dubiozi. Da li nešto propuštam, da li nešto gubim, što ne koristim Iris tv box? Koje su prednosti box-a u odnosu na aplikaciju, ako ih uopšte ima???
Ako si na optici putem box uredjaja slika je kvalitetnija u svakom smislu i na HD a posebno na SD kanalima, putem boxa imas vise kanala u HD rezoluciji i imas kanale u 4k (za sada 5), imas vise lokalno regionalnij kanala i dupliranih pozicija, drugacija je numeracija kanala i pocinje od 101 RTS 1 (100 je Iris info), kao sto je kolega clan napisao brze prebacuje kanale!

Nazad
Vrh Dno