Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Kada se na Iris Box-u podesi 1080i50 sav posao oko upscaling-a odrađuke sam televizor. Često oni imaju bolje algoritme za upscaling od samog box-a.

Pa zar je to lemljenje zaista toliki problem (mi smo npr. u srednjoj elektrotehničkoj imali predmet praksa gde je lemljenje bilo pod obavezno)?
Sigurno u tvojoj okolini imaš bar 10 ljudi koji mogu da ti zaleme dok otključaš i posle odleme.
Na box-u imaš šrafove ispod gumica (tri šrafa), kad otšarafiš moraš malo jače da povučeš da bi se otvorilo (jer je plus i zalepljeno).
Ma nije nikakav problem, sasvim suprotno, nego cisto da proverim je l to to

Koliko znam dešavalo se da dobiju ljudi box podešen na manju rezoluciju. Ima pisano negde unazad u temi.
Za 4k signal bi trebalo da se i box tako podesi. Ne znam kako su rešili to. Tj nisam se prijavljivao zbog hph07.

Poslednja izmena:
Никако, бираш једну рез за 4К или хд. Требало би да се мења у зависности од канала.

Nisam video da li je neko ovo vec napisao, ali sam našao na xda forumu kako da se aktivira adb na 4024
To sam ja napisao hahahah, mada trebam neke stvari da promenim posto ima nekih problema sa UART komunikacijom izmedju kompjutera i boksa.

Hvala svima na pomoći. Ušao sam u "tajni meni" i podesio da uvek bude 4k50. Da li su u međuvremenu iz MTS-a nešto čačkali, ne znam, ali sada mogu da kažem da je ovo što gledam definitivno full HD (da li je interlace ili ne, nije ni toliko bitno). Na primer, ranije je onaj logo na HBO kanalu bio mutan, sada je oštar. Oko oštrih delova slike (logo raznih kanala) se vide malo oni kompresioni artefakti ali nije ništa strašno. Još jednom hvala svima na pomoći.

Moguće da rade i oba. Isprobao da zvezdicom pre nego što sam napisao, na hph07.
Tako da ne mislim nego znam 🙂

koja brzina mora a bude za 4k
pretpostavljam da ne može adsl 20mb

(Skinuto sa xda) Ako downgrade-ujete firmware na 2.6.2 pri prvom butu ce biti aktiviran adb

(Skinuto sa xda) Ako downgrade-ujete firmware na 2.6.2 pri prvom butu ce biti aktiviran adb
NIje bas tako lako, kada se downgrade na 2.6.2 tek tad ce biti otvoren uart shell i preko njega se pali adb, uskoro cu da dodam to na moj tutorial sto sam izbacio na xda

Ja sam kucao komandu u uart shell "settings put global adb_enabled 1" za svaki slucaj

Evo V2 tutorijala za paljenje ADB-a i instaliranje aplikacija i povezicanje na WiFi, Posto adb radi na fw 2.6.2 preskocite deo za paljenje ADB-a.
ovde ne mogu da postavim apk, postavio sam ga na XDA

Prilozi

• HP4024 ADB enable and app installing V2.pdf
    160.4 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
4K strimovi za Iris su oko 20Mbps. VDSL konekcije praktično u 90%+ slučajeva otpadaju što se tiče 4K strimova.

Imam 3 razlicita boksa i nakon poslednjeg azuriranja ni na jednom ne mogu da udjem u tajne prostorije. Jednostavno nema sanse, zvezdica, taraba, brojevi odmah kucaju kanale...

Ranije je moglo...

Izvuces lan kabl iz boxa i onda kucas code , jer barem ja na q11 da ukucam sve ono i jos brzo je bila nemoguca misija 😁😉

Za hp4024 vam preporucijem da instalirate Sideload Channel Launcher 3

Nazad
Vrh Dno