Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

On verovatno misli da uradi kao na android TV box-u, instalira Move aplikaciju.
Nisam pratio taj deo priče jer kupuju na KP boxeve kojima je podignut android TV. Na regularnom 4024 nema ta mogućnost. Mora MTS da uradi prelaz sa Iris-a na Move.

Moze li se ovaj hp4024 ikako povezati sa telefonom? Otkljucati nešto? Ne znam i ne razumem se pa pitam. ..
Samsung dex povezivanje!?

On verovatno misli da uradi kao na android TV box-u, instalira Move aplikaciju.
Nisam pratio taj deo priče jer kupuju na KP boxeve kojima je podignut android TV. Na regularnom 4024 nema ta mogućnost. Mora MTS da uradi prelaz sa Iris-a na Move.
Da. Mislio sam baš na to. Kada se instalira izađe samo crn ekran. Očigledno ima neka blokada kao i za Yettel tv.

Moji su pre par dana potpisali produženje ugovora za novi BOX 3 S paket na optici. Tamo piše da je move u sklopu paketa međutim i dalje je Iris go, a move ima samo za jedan mesec free a posle naplaćuju 2200, jel zna neko da li mogu nešto da uradim da poguram prebacivanje na move?

Da li mts ima jos neki STB uredjaj koji je kompatibilan sa move osim ovog hp4024?

Pa svi su, čak i Huawei Q11.
To je čudno, skoro sam produžio ugovor i došao je čovek iz telekoma da zameni uredjaj jer prethodni navodno nije bio kompatibilan sa move, ne sećam se koji model je bio stari ali mislim da je bio Huawei. Ovaj novi ima neki upscaling jako iritantan

"Čovek iz Telekoma" lupa gluposti. Jedino se oni matori velike kutijetine Huawei STB-ovi ne spominju.

U JavaScript kodu Move aplikacije na gomili mesta se spominje Q11 i rade provere jel radi na Q11 STB.

Otvori ovaj link (to je šta učitava Move app na HPH07 Iris STB ali 99% koda je isto za sve TV/Smart uređaje / platforme) i uradi search ( = Find in page) za "Q11" pa ćeš videti i sam:

https://api2.mts-si.tv/2/hph07/def/js/appBundle.js

Ovaj novi ima neki upscaling jako iritantan
Podesi HDMI output rezoluciju na tom novom?

Ovo već prevazilazi moju maštu, a i znanje 😁 Verovatno je opet neki domaći izraženi talenat da rade neplanski 😃
Jedino što pouzdano znam da su nekolicini ljudi odmah zamenili nakon produžetka ugovora, a da li je to samo vrlo usko ograničeno na Bg i veće gradove ili postoji neka dodatna restrikcija za brzu i masovnu zamenu, to već ne znam 😃

Videćemo ovih dana da li mi, mali gradovi (varošice) dobijamo zamenu. Danas sam prijavio operateru. Treba da mi se jave. Prijava je zavedena i u obradi

A sto jos ne resavaju problem sa "krzavoscu" i "treperenjem" na MOVE platformi... obratite paznju (ko jos nije) kako to izgleda kada idu kajroni na TV kanalima (dnevnik na RTS 1) i brze pokretne odjavne spice na filmovima na svim tv kanalima...

Kako se beše ulazi u skrivena podesavanja da bi se smanjila rezolucija sa 4k na 1080i? HP4024 model

Dodatak:
Resetovali ruter (nokia) osim toga ne znam šta su još podešavali ali slika jeste bolja za nijansu. Do danas sam imao i preklapanje menija i slike, tj mali znak ekrana sa menija je uvek bio dok gledam tv uzivo. (Kao da je probijao na ekran).
Podesavanje vidim da je 1080p50

Dodatak:
Resetovali ruter (nokia) osim toga ne znam šta su još podešavali ali slika jeste bolja za nijansu. Do danas sam imao i preklapanje menija i slike, tj mali znak ekrana sa menija je uvek bio dok gledam tv uzivo. (Kao da je probijao na ekran).
Podesavanje vidim da je 1080p50
Zar ne bi trebalo da bude 1080i50?

Ne znam. Posle resetovanja i njihovog podesavanja ostalo je na tome. Nisam menjao nista osim velicine ekrana. To podesim na 96% jer mi je odgovarajuce za tv

Kod mene su oba HP4024 (zamenjeni Q11) došla sa takvom postavkom, 1080p50.
Lično nisam nikakvu razliku primetio kada bi smanjio na 1080i50. Čak mi se čini da je malo bolje na 1080p50. Nema veze sa fizikom ali lični utisak.
Tih 96% (kod mene je 99%) je koliko sam primetio samo kako će meni da se pozicionira na ekranu. To možeš iz samog podešavanje/ekran/Podesi veličinu ekrana. Nema potrebe u tom "skrivenom" meniju da nameštaš kada možeš u regularnom. Sama slika je uvek 1080 piksela na izlazu iz uređaja, ako je ta rezolucija postavljena.

Nazad
Vrh Dno