Šta je novo?

Iris GO (ex mts TV GO) [nije tema o Iris TV box-u]

Aj da javim iskustvo s sbb iris go preko google chroma, ulogujem se preko vpn i kad odma isključim vpn i hoću arenu da pustim izbaci me skroz kao da "prepozna" da je ip adresa s sbb. Kad pustim recimo rts i onda isključim vpn ne izbacuje. Vpn gasim jer imam 11gb besplatno na mesečnom novou. Preko tel preko istog vpn i app ne izbacuje ako odmah nakon logovanja isključim vpm ne kontam kako preko tel radi normalno a preko chrome zna da izbaci.

Pozdrav,
Nisam duže vremena pokušavao da koristim Iris Smart na TV-u i vidim da mi se u međuvremenu aplikacija update-ovala sa 1.0.1 verzije čak na verziju 1.99.50. Aplikacija deluje skroz drugačije i čini mi se dosta fluidnija od stare, pogotovo premotavanje sadržaja koje sada jako slično onom na EON-u.
Elem ono što me zanima je u čemu je razlika između gledanja kanala putem Iris STB i Iris Smart aplikacije na Android TV-u? Ako se ne varam Iris STB je neka vrsta Android box-a custome-izovana za MTS i na njemu opet fabrički implementirana neka vrsta Iris aplikacije koja je verovatno bolje optimizovana od one na PlayStore-u za TV i mobilne uređaje. E sad pošto Iris Smart koristi isključivo Internet za prikaz slike, da li i Iris STB koristi samo Internet i da li ima nekih prednosti tipa manje kasni slika, nema seckanja, bolji kvalitet slike/rezolucija i slično?

i da li ima nekih prednosti tipa manje kasni slika, nema seckanja, bolji kvalitet slike/rezolucija i slično?
Ima, sve u koristiš STB-a tj primarne TV usluge. Nisu nikako za poređenje kvalitet i stabilnost između primarne usluge ( "MTS TV"??) i multiscreen / second screen usluge ( "Iris Go").

= ne pušta Iris Smart isti video stream kao aplikacije na Iris STB. Bez obzira što su u jedno i drugo Android SmartTV aplikacije. Iris Go / Iris Smart aplikacije puštaju lošiji kvalitet sa većinim kašnjenjem i "platforma" tj serveri sa kojih pušta su daleko nestabilniji.

Nisam nikad koristio Iris STB, ali s obzirom na to da je to ipak neka vrsta Android box-a kapiram da je princip rada veoma sličan samo da STB mora biti bolji i brži od standalone aplikacije koja je zamišljena kao sekundarna backup varijanta. Elem na drugu stranu SBB je toliko usavršio svoju EON Android aplikaciju da već duže vreme ni ne koristim risiver (nije EON box) i naspram risivera aplikacija je space shuttle. Osim kašnjenja videa nisam primetio nijedan drugi nedostatak. Kakva je situacija sa Iris Smartom koliko kasni video u odnosu na STB?

Iris Smart kasni prilicno, napr. Arena oko 35-40 sekundi.

Prostije , ne koristis Eon box i zadovoljan si Eon apk ne vidim zasto onda neces biti i zadovoljan sa Iris smart apk a da ne koristis Iris box ( pri tome ne poredim Eon i Iris ) , kasnjenje manje vise kao i kod drugih apk na internetu ( moooozda Supernova apk najmanje i to je pitanje )
Da ne polemisem o kom vremenu ( sigurno je 25-30 sec za sve apk ) al je dovoljno da saznas da je pao go a ti onda prebacis na taj kanal i garant vidis pocetak akcije 😂🤣😂🤣

Poslednja izmena:
Da, jedino smara kada se gleda live neka tekma. U komšiluku se uveliko raduju, a kod tebe nije ni krenula akcija. Za sve ostalo (barem za mene) ne vidim prednost, odnosno nedostatke aplikacije EON / Iris Smart šta god..

Isti vpn na tel i desktopu, na tel kad se ulogujem samo ga isključim i normalno pusta kanale. Preko desktopa kad isto odradim izbaci me kad isključim vpn na stranu za logovanje. U čemu je fora kako na tel radi na desktopu izbacuje? Jel moguće castovati s tel na komp ili je to nemoguća misija?

Pozdrav svima. Da li još neko ima problem sa eurosport kanalima na iris go i smart aplikacijom? Kanal radi par minuta i slika počini. Tako stoji koji minut pa se pojavi slika i opet posle par minuta začini. Na iris boxu je sve ok.

Ja sam primetio da recimo kada se izabere eurosport 1 slika se pojavi odmah i sve bude u redu 10 minuta, nakon toga ako se gleda preko iris smart aplikacije slika pocrni, a ako se gleda preko go aplikacije na androidu stane stream. Sa eurosport 2 je sličan problem. Drugi kanali rade uredno. na iris boxu nema problema. Kakva je situacija kod ostalih?

Jel neko uspeo da gleda arenu premium na iris go izvan zemlje? Koristim NordVPN ali neće da radi kod mene, nekako prepoznaje lokaciju i izbaci da ne može da se gleda. EON TV mi radi bez problema sa vpn.

Radi sa vpnify, hvala. Zamalo da stignem Denver da pogledam u live prenosu :)

Radi i meni kao sat. Jel ima inlimited verzija za Windows?
Nema verzije Vpnify za Windows. Na Windows-u radi Psiphon, s tim da se plaća nekih 2-3 dolara mesečno za psicash(dodatak) kako bi bilo dovoljno brzo da se može gledati. Inače je besplatan ali je bez tog dodatka prespor(ograničen na 2 mbps).

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, kako vam radi Iris GO u odnosu na Iris BOX. I da li moze da pomogne sa kvalitetom prenosa da povezem TV sa lan kablom na isti izlaz na ruteru na koji je nakacen Iris Box :)
Razmisljam da maknem kutijicu i samo koristim TV ako je to moguce.

Mislim da takvim povezivanjem kablova uopšte nećeš ni imati sliku, probaj, ništa te ne košta.

Aplikacija Iris smart radi solidno i stabilno zadnjih meseci ali ipak ne odlično ili savršeno kao EON, ali završava posao.

Toliko pisemo a jos nismo naucili da iris box radi preko posebne iptv mts mreze a da iris go radi kao ott. Dakle ako iris box nakacimo na prvi i cetvrti izlaz nece raditi. Ako bilo koji uredjaj nakacimo na drugi i treci izlaz-nece raditi(osim ako niste otkljucali i ne koristite iris uslugu).

Jedno pitanje, kako vam radi Iris GO u odnosu na Iris BOX. I da li moze da pomogne sa kvalitetom prenosa da povezem TV sa lan kablom na isti izlaz na ruteru na koji je nakacen Iris Box :)
Razmisljam da maknem kutijicu i samo koristim TV ako je to moguce.
Iris go na tv-u radi solidno ali ipak nešto malo sporije nego na box-u.
Ne može da se nakači tv na port 2 i 3 na ruteru jer iris go zahteva pristup internetu

Jel ima neki vpn za win a da radi normalno kao vpnify za android naravno narodna verzija?

E pa neće biti da za neki kanal koje imaju obe platforma na Eon kasni više nego na Iris Go / Iris Smrt. Dodatno kasni na Iris Go.

To mu valjda dođe na isto. Zato i nemamo razdvojene teme, već jednu. Ako operater ne pravi razliku ne treba ni mi.

Da, to iris smart smo mi ovde na forumu izmislili, ne koristi taj izraz provajder nego samo irisgo

Ništa mi nismo izmislili, MTS je svoju SmartTV app za "Iris Go" uslugu nazvao Iris Smart.

Nazad
Vrh Dno