Šta je novo?

Iris GO (ex mts TV GO) [nije tema o Iris TV box-u]

U spavacoj sobi imam Philips TV (android) i Iris Smart mi zavrsava posao…nista vise od toga mi ne treba.
Svakako se slazem da je bolji kvalitet slike na Iris STB-u.

@djpgiovany Pa nije samo Iris, nemaš nijednu domaću tv aplikaciju za Apple TV (EON, OrionTV, MOVE Smart....), očigledno nije toliko popluarno u Srbiji da bi se potrudili da naprave aplikaciju i za Apple TV.

Jedino ima Arena Cloud…ali da,slazem se da popularnost nije na dovoljnom nivou da bi se napravile aplikacije za apple tv…

Problem da apple tv je što u Srbiji u suštini nema apple tv kakav bu trebao da bude ne nude dušmani.

@niki999 Ne obrnuto. Nema lokalnih aplikacija kao što smo već pisali, ali sve ostao je dostupno (HBO, Sky, Prime, Netflix, Dizni....). Pretpostavljam da si pomešao sa Apple TV+ striming servis? On nije dostupan još uvek ovde kod nas.

Ja pricao o tv aplikacijama,vi otisli na stream… :sneaky:

Samo da potvrdim da meni iris GO korišćenje ( web ili app ) ne troši internet na pripejd kartici.
Jedino šta može da povuče brzo kredit ako se ne aktivira neki internet dodatak jeste to pokretanje ili neko pozadinsko ažuriranje van iris GO.
Pa je zato možda pametnije prvo dokupiti neki internet dodatak na 1, 3, 7 ili 10 dana pa onda pristupiti irisu.
Da li si probao da mts karticu koristiš kao hotspot na pc? Da li troši net iz paketa? S sbb, ja globaltel i a1 nece da se uloguje u app na tel. Instalirao vpn windscribe gde imam 10 GB free svaki mesec, uđe u app arene neće da pusti. Isključim vpn, ostanem na sbb wifi i neće da pusti ali zato na a1 radi odlično. Pošto imam u paketu 100gb svaki mesec to bi se pojelo očas posla zanima me dal bi s mts i hotspotom skidao megabajta? Uskoro cu imati 1 tel viška pa bi ga koristio za hotspot ako fercera.

Danas za divno čudo radi i preko sbb a kako nemam pojma. Nakacim se preko vpn, onda ga isključim i nastavim preko sbb na wifi. Brat mi dao user i pass za iris go.

Tako radi mobilna aplikacija od kad je Telekom počeo da tom blokadom. SmartTV app (Iris Smart) više od ne prolazi ta fora, mora da se gleda sa stalno uključenim VPN.

Poslednja izmena:
I na desktopu mi isto radi kao na androidu.vpn mi koristi samo da uđe u app ili preko weba a onda wifi za gledanje. Čudi me da kad se pređe s vpn na wifi ne isključi gledanje

Jesi probao ti i login da prođeš bez VPN?
Koliko se sećam kad je prestala da radi ta fora na Iris Smart Android app da sam proveravao i na kompu tj u Chrome i da se ponašalo isto. Mada to nisam testirao skoro godinu dana... tj ja uopšte i ne koristim Iris Go đubre platformu 😄 Move / Supernova OTT mi radi daleko stabilnije a pri tom nema ni geoblock za ne-MTS provajdere.

Probao bez vpn i neće vidi se na početku snimka. Isto je i na pc i androidu.bez vpn neće da se uloguje s vpn se uloguje i posle radi normalno. Jel jos nekom tako radi?

Proveriću kasnije danas baš na kompu u Chrome kako se ponaša pa ću javiti :)
Mobilna app mi radi i dalje (upravo testirao na telefonu) tako kako i tebi.
Iris Smart i ne može da radi na taj fazon jer čim izađeš iz nje i vratiš se nazad radi ponovo reload/restart kompletne aplikacije. Zanimljivo sad mi ni je izbacuje grešku ili login interfejs ako startujem bez VPN već stoji samo crn ekran u beskonačno.

Poslednja izmena:
Ma radi kao doxa bogu hvala isključio sam i mobilne podatke da neko ne kaže da sam na mts a na kraju sam i sport klub pokrenuo 😆

@salevs Evo testirao sam kako se ponaša na kompu u Chrome... Može ako se pusti neki stream i sjaši sa VPN da se gleda na neko vreme bez da ga prekida momentalno, gde je neko vreme vreme do sledećeg slanja "heartbeat" (PlayChannelHeartbeat ili OnLineHeartbeat) zahteva.. prvi heartbeat se dešava u tipa prvih pola minuta - minut i ako se ne sečeka toliko pre nego što se sjaši sa VPN nego jako brzo po startovanju kanala čim se desi slanje tog zahteva stream staje i sajt je izlogovan i traži ponovo login. Ako se sačeka prvi heartbeat onda može da se gleda nekoliko minuta (do sledećeg hearbeat zahteva koji player automatski šalje), sad da li je 5 ili više od toga mrzelo me da čekam i testiram više puta.

OnLineHeartbeat zahtev je Iris Go sajt ranije (u vreme kad su krenuli sa blokiranjem van MTS mreže) slao na svakih 15 minuta, kako je sad nemam pojma. Ako te ne mrzi uzmi ti na kompu testiraj gledanje u pretraživaču (dakle upotreba Iris Go sajta, a ne emulator + aplikacija za mobilne telefone) i pusti na duže od 15 minuta da radi isti kanal i isprati da li će da ti puca za manje vremena od toga i da li uvek puca posle isto vremena.

Kako god i da ne puca zbog perioričnog slanja heartbeat-a svakako nema menjanja kanala i slično stopiranja i napuštanja trenutnog TV knala je sve to što koristi login session id (koji je vezan za IP adresu sa koje je urađen login) za autorizaciju zahteva čim se iskoristi za bilo koji zahtev osim zahteva kao video fragmentima sa bilo koje druge IP adrese dolazi do invalidacije login session i ćao mora sve iz početka sa VPN da se igraš (mora re-login sa MTS tj sa ne-blokirane IP adrese).
Sve u svemu neupotrebljivo bez konstantne konekcije na VPN server.

Poslednja izmena:
Ja ti nisam "pismen" što se tiče ovih izraza, ili radi ili ne radi. Danas sam gledao BT kanal sat vremena bez ikakvih problema. Koristiću narednih dana pa javljam utiske

Radi na mobilnoj app... i tu je pitanje na koje vreme radi (ja nikad nisam puštao na duže od tipa minut, jer kao što rekoh ja Iris Go uslugu ne koristim; imam nalog ali ne koristim za gledanje veće eventualno ovako za testiranje :D :D ).
Ti si napisao da radi i na kompu, ako sam dobro ispratio šta si pisao. Ja sam te sad pitao ako ti nije teško da proveriš detaljnije tj dugoročnije kako se kod tebe ponaša kad se pušta na kompu, u pretraživaču / browser-u, na https://iris.mts.rs/ .

Ponašanje na sajtu definitvno nema veze sa SBB IP li ne-SBB IP jer se kod mene identično ponaša i za scenario "MTS za login i start stream-a, pa na Orion IP" i za "MTS za login i start stream-a, pa na na SBB IP adresu". Ja sam Orion korisnik sa pristupom VPN serverima u SBB i u MTS mreži ;) Dakle ne Windscribe VPN varijanta, nego baš rezidencijalne IP adrese MTS-a i SBB-a.

Poslednja izmena:
Sajt se već ponaša drugačije u odnosu na Android mobilnu aplikaciju samim tim što na Android app možeš da stopiraš i puštaš kanal sa blokirane IP adrese čim samo prođeš login i učitavanje liste kanala, a na sajtu ne može ni to. Na sajtu ne prolazi (izloguje te) čim posle login i otvaranje liste kanala probaš da startuješ stream sa IP adrese blokiranog provajdera :D :D

Da li neko moze da mi kaze kako da instaliram IRIS GO aplikaciju na TESLA tv. Android verzija 11 ali nema.na spisku u playstore. Pokusao sam direktno da skinem ali mi izbaci neki error prilikom instalacije

Pozdrav drugari.
Imam jedno pitanje jer gledam da uštedim ako je moguće 😁
Može li se Iris Smart aplikacija jednog MTS korisnika, koristiti na mreži drugog MTS korisnika uz kredencijale prvog korisnika. Podrazumeva se da prvi korisnik nije već instalirao negde Iris Smart aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno