Šta je novo?

IQ covek sa 3 Zubi... Behind the Scene

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto nisam nigde ugledao tu reklamu, mozes li malo detaljnije postaviti pitanje?
kome se plati za reklamu da je 80% populacije vidi
Koje populacije? Koliko sam ukapirao, prica se o srpskoj populaciji... U tom slucaju imas 'bezbroj' kompanija kojima mozes uplatiti takvu reklamu jer njihovi servisi rade na principu lokacije korisnika pa tako tebi prikaze travian a nekome iz afrike prikaze neku reklamu za lijek protiv malarije :D

o tome se radi, nije samo srpska populacija u pitanju - i moj ortak u slovackoj gleda te iste reklame i sajt samo na slovackom ;)

i isto im uzimaju pare preko sms-a...

I sad ja ispadoh pametan što sam 150 din video odmah na baneru?

o tome se radi, nije samo srpska populacija u pitanju - i moj ortak u slovackoj gleda te iste reklame i sajt samo na slovackom ;)

i isto im uzimaju pare preko sms-a...

Da u Slovackoj ali verovatno ne u US, Africi, Aziji itd. Ovo je verovatno samo za Evropu a ona kompanija iz Letonije opsluzuje vecinu Evropskih zemalja koliko je meni poznato. Ne verujem da postoji neka globalna kompanija koja ovakvu uslugu pruza "na svakom cosku" planete. Mozda bude u buducnosti. Verovatno ce Sale i Brena da otvore taku neku "globalnu" kompaniju da mogu "nasi" gastarbajteri da licitiraju stanove i vrece zlat...ovaj para sa Fijija :D

Pa koje pisao da ne kazem prevodio ono gore, taj ima IQ koliko onaj čika zuba.
Jel se kaže:...čovek sa 3 zubi. ....:D

Mislim, nije ni čudo što je samo 1% ljudi na planeti bogat a 99% ih ima IQ baš na nivou, da šalju te sms-ove.

I nije IQ sve. EQ je mnogo bitnija stvar od IQ.

Poslednja izmena:
ja sam samo copy&paste naslov zakljucane teme :) i dodao sam ono behind the scene; tako da ako sam tu nesto zabraljao onda sam kriv :d

Pa koje pisao da ne kazem prevodio ono gore, taj ima IQ koliko onaj čika zuba.
Jel se kaže:...čovek sa 3 zubi. ....:D

Mislim, nije ni čudo što je samo 1% ljudi na planeti bogat a 99% ih ima IQ baš na nivou, da šalju te sms-ove.

I nije IQ sve. EQ je mnogo bitnija stvar od IQ.

Ja ne kapiram sto bi bilo ko radio neke retard testove na netu kad postoji MENSA i njihov test, koj je koliko sam upucen jedini objektivni test koj moze svako da odradi.... pa makar i nepismen bio.

Cena testa u MENSA-i je bio .... mislim 600din, odes ... odradis .... dobijes pismo sa rezultatom.

Ja bih ko ode u mensu ga automatski slao kod psihijatra... pa nek tamo dokaže da je čitav :D Imam osnovne sumnje da mislim da nije :).

Zašto? Po mom mišljenju je bolje znati realno stanje stvari, da ne kažem raspoložive resurse, nego živeti u zabludi. :)

Pa koja je poenta toga? Mislim, aj da odem u dom zdravlja da mi izmere penis. Kolko neko mora da ima komplekse da ide u mensu ili još gore, ne može sa svojim egom da se izbori :).

^ Dobar primer! :d

Zašto? Po mom mišljenju je bolje znati realno stanje stvari, da ne kažem raspoložive resurse, nego živeti u zabludi. :)
Znaš šta, ako za 20 i više godina života nisi postao svestan svoje (ne)inteligencije (nije upućeno tebi lično, govorim uopšteno), onda ti i ne treba test da bi pokazao da je u pitanju dvocifren broj.

^^ Poenta je upravo u tome što većina nije svesna, tripujemo (ne ti i ja, pričam isto generalno) da smo inteligentniji nego što jesmo. Spuštanje na zemlju može da bude veoma korisno. :)

@Bane
Pa malobrojni su oni koji ga nisu premerili kod kuće, čisto da se zna, tako da nije bilo potrebe za odlaskom u dom zdravlja. :D

pubertet je cudo, svasta zanima coveka! sve sto mogu da kazem da mi je pre 10 godina lenjir bio pri ruci, a "covek sa 3 zubi" jos uvek nije otvorio radnju. :d

al necu da se vadim na hormone, da se tada nisam testirao verovatno bi to ucinio kad tad. to je zanimljiv podatak i ne vidim zasto ga ne bi znao...

Zato sto taj podatak moze da ti sluzi isto kao i podatak izrazen u cm. Jednostavno nisi kompetentan da tumacis rezultate, a i koriscenje intelektualnog potencijala je skoro identicno koriscenju potencijala u CM - jedno je velicina jedno je tehnika - a i pita se druga strana, osim ako broj nije samo(za)dovoljan.

IQ testovi na netu su 'sarena lazha', za odredjivanje inteligencije se koristi baterija testova koji mere razlicite sposobnosti i socioloski su prilagodjeni testiranom pojedincu (gradska i seoska deca ne razumeju na isti nacin postavljena pitanja npr.). Druga bitna stavka je sto IQ broj oznacava koliko je pojedinac iznad ili ispod generacijskog proseka. Da li je npr. dete u petoj godini na nivou svojih vrsnjaka (100) ili je malo iznad (110) ili malo ispod (90).

Drugi problem je sto tumacenje i klasifikacija rezultata nisu prosto zbrajanje cifara, postoje retardirane osobe cija je aritmeticka inteligencija nemerljiva (genijalci?), ali ne mogu da predju ulicu sami.

Ovakvi testovi su samo uzimanje para po sledecoj formuli:

- smislis na sta se narod lozi (testovi)
- udaris po emocijama i patkometriji (broj cm, IQ-a, patika, kubika, ercova)
- napravis prihvatljiv nacin za otimanje para
- primenis formulu: jako mnogo puta malo je mnogo ;)

Poslednja izmena:
Zato sto taj podatak moze da ti sluzi isto kao i podatak izrazen u cm. Jednostavno nisi kompetentan da tumacis rezultate, a i koriscenje intelektualnog potencijala je skoro identicno koriscenju potencijala u CM - jedno je velicina jedno je tehnika - a i pita se druga strana, osim ako broj nije samo(za)dovoljan.

IQ testovi na netu su 'sarena lazha', za odredjivanje inteligencije se koristi baterija testova koji mere razlicite sposobnosti i socioloski su prilagodjeni testiranom pojedincu (gradska i seoska deca ne razumeju na isti nacin postavljena pitanja npr.). Druga bitna stavka je sto IQ broj oznacava koliko je pojedinac iznad ili ispod generacijskog proseka. Da li je npr. dete u petoj godini na nivou svojih vrsnjaka (100) ili je malo iznad (110) ili malo ispod (90).

Drugi problem je sto tumacenje i klasifikacija rezultata nisu prosto zbrajanje cifara, postoje retardirane osobe cija je aritmeticka inteligencija nemerljiva (genijalci?), ali ne mogu da predju ulicu sami.

Ovakvi testovi su samo uzimanje para po sledecoj formuli:

- smislis na sta se narod lozi (testovi)
- udaris po emocijama i patkometriji (broj cm, IQ-a, patika, kubika, ercova)
- napravis prihvatljiv nacin za otimanje para
- primenis formulu: jako mnogo puta malo je mnogo ;)

Amin

ja pricam o standardizovanom, nepristrasnom testu, kakav je mensin. zaista necu ni da pokusavam da odbranim nekog ko klikce na krezubog cicu nakon sto je odgledao klip gde matoru disleksicnu ciganku teraju da prica.

ali to i jeste odlican nacin da se zaradi upravo zato sto postoji neka mistifikacija oko svega toga i ljudi ne vole glasno i javno o tome da pricaju. tuzno je samo sto su oni ubedjeni da su mnogo inteligentni verovatno prosecni, a oni koji se plase testa verovatno... prosecni. kypBa je statistika! ;)

enivej, posto smo jos uvek osudjeni da vecinu bitnih stvari o sebi saznajemo reverznim inzinjeringom smatram da je neophodno prikupiti i kvantifikovati koliko god podataka mozemo. svesno izbegavanje testiranja i ismevanje istog mi zaista nije jasno...

tumacenje je potpuno odvojena tema i jasno je da predstavlja neku verovatnocu dobijenu nakon korelacije sa drugim podacima. mada sam uveren da su tako dobijeni zakljucci mnogo pouzdaniji i korisniji od nekih koje uzimamo zdravo za gotovo - da je pobednik na izborima najkompetentniji za odredjeni posao npr.

Covece pa cak i da je koliko toliko taj test merodavan nevidim nikakvu korisnu upotrebu istog sem u sociolosko drustvenim prepucavanjima /mlacenju prazne slame , sve drugo bi vodilo u demagogiju i diskriminaciju i fasizam da li je to tebi jasno
Ne mozes ti izmeriti nemerljivo sa par pitanja . Potrebno je znati fizioloske osobine konkretnog ljudskog mozga koji se meri, broj neurosinapsi u odredjenim delovima mozga u korelaciji sa brojem mozdanih celija. i to sve sa odredjenim strukturama mreza za koje je pozitivno utvrdjeno da mogu da smisle nesto produktivno, i na kraju to bi kao moglo da predstavlja nista vise nego taj famozni IQ -potencijal, a da li je u konkretnom primeru taj potencijal uopste moguce iskoristiti utice jos i milion drugih faktora...tako da treba procitati malo vise neurofizioloske i neuropsihijatrijske literature da bi se uopste mogao naci i smisao IQ-a , dok se neke inzinjerske cinjenicne elementarne stvari za tako nesto ne utvrde kao standard to ostaje na nivou patkometrije

Poslednja izmena:
Covece pa cak i da je koliko toliko taj test merodavan nevidim nikakvu korisnu upotrebu istog sem u sociolosko drustvenim prepucavanjima /mlacenju prazne slame , sve drugo bi vodilo u demagogiju i diskriminaciju i fasizam da li je to tebi jasno
Ne mozes ti izmeriti nemerljivo sa par pitanja . Potrebno je znati fizioloske osobine konkretnog ljudskog mozga koji se meri, broj neurosinapsi u odredjenim delovima mozga u korelaciji sa brojem mozdanih celija. i to sve sa odredjenim strukturama mreza za koje je pozitivno utvrdjeno da mogu da smisle nesto produktivno, i na kraju to bi kao moglo da predstavlja nista vise nego taj famozni IQ -potencijal, a da li je u konkretnom primeru taj potencijal uopste moguce iskoristiti utice jos i milion drugih faktora...tako da treba procitati malo vise neurofizioloske i neuropsihijatrijske literature da bi se uopste mogao naci i smisao IQ-a , dok se neke elementarne stvari za tako nesto ne utvrde kao standard to ostaje na nivou patkometrije

Vidim da nisi ni video Mensin test kako izgleda ..... a ovde lupetas ko da si strucnjak u tom pogledu.
Mensin test meri "prirodnu" (ne znam kako ovo da vam objasnim) inteligenciju, i moze da ga radi i dete sa sela ..... i pastir sa planine i profesor sa fakulteta i svima ce biti isti test dat.
Kao sto rekoh moze i nepismen covek da ga radi.

Pa može. A hoće li neko konačno poentu tog testa da kaže :)?

Postoji jos jedno logicno objasnjenje, ovog puta sa aspekta teorija zavere.

Dakle, nekoj "organizaciji' je potrebno da zna koliko u kojoj zemlji ima pametnih/manje pametnih ljudi.

/sa aspekta logicke inteligencije , u ovom "trozubom " testu se nije ispitivala emotivna i duhovna inteligencija , koje se takodje mogu meriti . /

Imas IMEI broj,
imas broj mobilnog,
imas IQ ,
jos ako imas i "ortak lokator" ,

a jos ako posedujes i pristup policijskoj arhivi...

u svakom slucaju veoma korisno za sondiranje krupnih uzoraka populacija,
kao i verovatno prilagodjavanje buducih "proizvoda" njihovom mentalnom sklopu.

Poslednja izmena:
Vidim da nisi ni video Mensin test kako izgleda ..... a ovde lupetas ko da si strucnjak u tom pogledu.
Mensin test meri "prirodnu" (ne znam kako ovo da vam objasnim) inteligenciju, i moze da ga radi i dete sa sela ..... i pastir sa planine i profesor sa fakulteta i svima ce biti isti test dat.
Kao sto rekoh moze i nepismen covek da ga radi.

Hm....jel ti uopste kontas pojam MERENJA?
test je test, kome god da je prilagodjen ne moze biti univerzalan nikako ma kakve sertifikate imao jer je ljudska inteligencija promenljiva velicina i cesto samo spada u neke stratisticke raspodele . i da video sam mensin test . a i sebe smatram malo kompetentnom osobom kada su u pitanju merenja , makar elektricna i znam kakva je statistika neophodna u svemu tome , u svakom procesu merenja bilo kakvih velicina....necu sad o tome
merenje je nesto drugo a patkometrija je sacovanje... ono kao i dise i mirise...bakin koljac

Hm....jel ti uopste kontas pojam MERENJA?
test je test, kome god da je prilagodjen ne moze biti univerzalan nikako ma kakve sertifikate imao jer je ljudska inteligencija promenljiva velicina i cesto samo spada u neke stratisticke raspodele . i da video sam mensin test . a i sebe smatram malo kompetentnom osobom kada su u pitanju merenja , makar elektricna i znam kakva je statistika neophodna u svemu tome , u svakom procesu merenja bilo kakvih velicina....necu sad o tome
merenje je nesto drugo a patkometrija je sacovanje... ono kao i dise i mirise...bakin koljac

Pa evo ja mogu da tvrdim da nisi video mensin test jer lupetas ponovo.

Sto se tice tvoje kompetetntnosti ... idi meri osigurace sto se mene tice, zaobidji ovu temu, jer si u prethodnom postu pricao kako je .... velicina i oblik mozga vazan faktor u inteligenciji osobe ..... lol to je i hitler pricao koliko se secam.

Ah da, volim to sto pominjes statistiku, samo bih te potsetio da je mensa medjunarodna organizacija i da jaaaaako puno paze na statistiku.

Ilija, meni nije jasno baš kakve veze ima "broj neurosinapsi u odredjenim delovima mozga u korelaciji sa brojem mozdanih celija".

Hajde ovako
mozak = GPU
IQ test = 3D mark

Neko može reći da je 3D mark više naklonjen ovom ili onom čipu, ali to je test, pusti se i vidi se koje su upotrebne mogućnosti čipa.

Ovo o čemu ti pričaš je analiza & reverzni inženjering, npr. nećemo da pustimo 3D mark nego ćemo u detalje da analiziramo arhitekturu oba čipa, pa da zaključimo tako koji je bolji.

Kako uopste izgleda taj Mensin test ako nije tajna? Mrzi me da idem u njihov hedkvoters da bi se testirao. Do sad sam radio dva IQ testa, oba u skoli. Jedan je bio u osnovnoj, onaj test sa kockicama a drugi u gimnaziji ali taj test je bio raznovrsniji i ne verujem da bi ga nepismena osoba mogla uspesno resiti (gomila nasih reci, izraza, pa uporedi znacenje, koja rec odgovara kojoj, vise test poznavanja maternjeg jezika nego IQ test). Na prvom sam bio najbolji u skoli, a drugi sam bio nesto blago iznad proseka (bio sedmi cas, imao dva kontrolna taj dan a oni mi uvalili igru memorije, bas im je fora :d).

Poslednja izmena:
smarac ajde procitaj mi gde sam napisao velicinu i oblik mozga? Napisao sam broj celija ,struktura mreze koju one grade ,sa tobom ne diskutujem vise jer si zatvoren za diskusiju

@marko
nije ti analogija bas na mestu ali ajde ovako , broj celija ti je broj shadera, broj sinapsi odgovarajuce ukomponovanih bi ti bila kvalitetno arhitetonski sklepana magistrala a 3D mark neki test pod uslovom da i ostatak sistema( mozga ) u tom trenutku je raspolozen za izvrsavanje takvog koda.
I taj test radis mnogo i mnogo puta jer je sve promenljivo i na kraju izvedes neki GPU score :D

dA U PRAVU SI to za reverzni inzenjering , to mora da postoji da bi preciznije odbacio statisticke balanse u rezultatima vise testova. to nije slucaj za konstantnim GPU-om ali sa promenljivim mozgom ili recimo promendzivim naponom napajanja jeste :D
E sad jesam lupetao

Poslednja izmena:
Ilija, meni nije jasno baš kakve veze ima "broj neurosinapsi u odredjenim delovima mozga u korelaciji sa brojem mozdanih celija".

Hajde ovako
mozak = GPU
IQ test = 3D mark

Neko može reći da je 3D mark više naklonjen ovom ili onom čipu, ali to je test, pusti se i vidi se koje su upotrebne mogućnosti čipa.

Ovo o čemu ti pričaš je analiza & reverzni inženjering, npr. nećemo da pustimo 3D mark nego ćemo u detalje da analiziramo arhitekturu oba čipa, pa da zaključimo tako koji je bolji.

Ilija .... velicina mozga i oblik su u uskoj vezi sa brojem celija, i oblikom struktura koje one grade, ako ne kapiras to idi raspitaj se malo kod nekog "strucnjaka" a da ne pricam da broj celija u mozgu zavisi i od stvari tipa ..... jel igras fudbal npr (udaras glavom loptu svaki dan) ili mozda duvas .... pusis .... sta god, a broj celija nema ama bas nikakve veze sa IQom .. osim ako mozda nemas pola mozga sprseno ili odstranjeno.

Pa to je ono sto ja kazem ..... hitler je bio zadnja osoba koja je htela od oblika glave da pravi nauku i odredjuje inteligenciju i generalno socijalnu "prihvatljivost" ljudi, znaci dosao ilija i nalupetao se u 2 posta nije mu dobro koliko se iskenjao.

Onda mi drvi sa merenjima .... i kao on je merac .... jebac .... a ne kapira da je mensa "svetska" organizacija "neprofitnog karaktera" koju zabole ***** ko ima kakav oblik glave i koliki mu je mozak, i test je prilagodjen SVIMA.

Kompleksasi koji su u trupi da su mnogo inteligentni nek odu tamo i odrade test umesto da ovde drve sa svojim teorijama kako "to nije to".

A cemu sluzi ..... pa cemu god hoces .... lozenje u drustvu ..... shvatanje svojih granica .... dobijanju posla (o DA sve velike firme imaju IQ test u bateriji testova koje radis pre dobijanja posla) sve strane firme priznaju MENSA test kao merodavan.

Ovaj test na netu ..... covek sa 3 zubi .... je realno fora da upecas debilcice koji su u fazonu wow .... sad cu da odradim test na netu ..... lol, u stvari nemaju muda da odu u mensu i odrade pravu stvar.

Poslednja izmena:
Kako uopste izgleda taj Mensin test ako nije tajna? Mrzi me da idem u njihov hedkvoters da bi se testirao. Do sad sam radio dva IQ testa, oba u skoli. Jedan je bio u osnovnoj, onaj test sa kockicama a drugi u gimnaziji ali taj test je bio raznovrsniji i ne verujem da bi ga nepismena osoba mogla uspesno resiti (gomila nasih reci, izraza, pa uporedi znacenje, koja rec odgovara kojoj, vise test poznavanja maternjeg jezika nego IQ test). Na prvom sam bio najbolji u skoli, a drugi sam bio nesto blago iznad proseka (bio sedmi cas, imao dva kontrolna taj dan a oni mi uvalili igru memorije, bas im je fora :d).

Mensin test se sastoji od 36 pitanja .... svako "pitanje" je sledeceg tipa:

Kocka 3x3 polja .... 8 polja je popunjeno jedno prazno ... sa strane 8 (ako se secam dobro) simbola kao ponudjeni odgovori.
simboli mogu da budu razni ... tipa .... krug sa 2 tacke .... ili trouglom unutra .... ili sta god znaci oblici.
Nema recenica .... nema brojeva .... nema nista, znaci da si nepismen i nikad video brojeve ... mozes da ga resis na foru zaokruzivanja :)
Maltene je kao napredna decija igracka ... ona fora imas rupe u obliku zvezde .... kruga i kocke i imas ta tela da provuces kroz rupe.

Kako uopste izgleda taj Mensin test ako nije tajna?
"Dizajn Testa:
Ukupno ima 36 zadataka. Svi problem-zadaci se sastoje od 3x3 matrice jednostavnih geometrijskih figura, od kojih je poslednje polje (u donjem desnom uglu) prazno. Cilj je pronalaženje adekvatnog rešenja koje bi kompletiralo logiku matrice, time što se umesto praznog polja bira jedno od 8 ponuđenih odgovora (1-8).

Kod jednostavnijih problem-zadataka samo jedan parametar igra ulogu (npr.forma figure), kod složenijih dva (npr.forma i osenčenost) ili tri (npr.forma,osenčenost i broj). Test je konstruisan tako da je prisutna rastuća kompleksnost problema, od jednostavnijih ka složenijim.

Prema Mensinim kriterijumima, svaki zadatak nosi podjednak broj poena bez obzira na težinu. Tačan odgovor se iskazuje upisivanjem jednog od 8 ponuđenih odgovora. Nema negativnih poena. Ukupno vreme rešavanja je 40 minuta."

http://mensa.rs/sr/testiranje/

Ne kontam u čemu je fora kad lepo piše da je 150DIN/SMS, ko voli nek izvoli....
capture.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno