Šta je novo?

IptvBox srpski IPTV player

Drugačije je odrađeno na Kodi addon-u kako se taj ID prijavljuje EON serveru, moraš da ukloniš taj uređaj pa da dodaš novi preko IptvBox. Portrait mode uskoro, hteo sam da ga radim pre par verzija al mi je neki bug odvukao pažnju na drugu stranu.
To znaci onda da taj id može samo u ovoj app da se koristi na drugim uredjajima za taj nalog?
Problem je sto ne mogu da ponistavam uredjaje i dodajem pa reko da probam sa postojecim...

🆕 IptvBox 2.0.5 ažuriranje
• Uspravan (portret) režim — aplikacija sad radi i uspravno na telefonu, ne samo položeno
• Vraćanje unazad/premotavanje sad radi za svaku listu koja to podržava (M3U, Xtream)
• Datum u TV vodiču sad se uvek vidi, i u uspravnom režimu
• Novi klizač za osvetljenost u plejeru — radi i preko dpad-a na daljinskom
• Ispravljena greška sa kanalima koji su ostajali posle uklanjanja liste
• Razne ispravke navigacije i stabilnosti

@nesatom Aplikacija se vidim dosta lepo razvija. 😃 Svaka čast na trudu!

Evo par sugestija, neke stvari koje su mi ili falile ili prosto zasmetale, bole oči, itd. Ja sam ih samo nabacao ovako kako su mi dolazile. Ako je negde nejasno šta sam hteo da kažem slobodno pitajte, a ako sam nešto loše skapirao kako radi, praštajte.

• Dodati mogućnost da se iz imena kanala skine oznaka zemlje (RS | RS| i slično);
  • Dodati "Unselect All" opciju pri selekciji kategorija u podešavanjima provajdera (ako neko ima stotine kategorija od provajdera a hoće samo 5, neuporedivo je lakše ovako);
  • Ako je u futer meniju podešeno samo 6 ikonica, ta šesta ne treba da bude u pod meniju (3 tačke) već treba samostalno da stoji kao šesta ikonica. Tek ako se odabere ukupno 7 stavki onda poslednje 2 treba da idu u taj overflow menu;
  • Dodati neko podešavanje da se automatski prikazuju samo omiljeni kanali, ili samo lista X od provajdera, ili samo neka custom lista, itd. i to bi onda trebalo da važi i za EPG, i za listu kanala koja iskače u plejeru, i za listu koja iskače klikom na Live; meni se dosad poslednja selektovana lista resetovala a u plejeru i drugde ne povlači to podešavanje;
  • Dodati opciju da se sakrije „broj” kanala i namesto njega proširi aspect ratio logoa kanala (trenutno je logo 1:1 i odsečen, a brojevi kanala su često beskorisni ID-jevi tipa 15432);
  • Dodati neki flow (npr. swipe sa liste?) kojim se iz spiska kanala dolazi na EPG tog kanala, umesto da se ide na EPG svih kanala i prolazi kroz sve njih ili ne daj bože svaki put kuca u pretrazi;
  • Kad smo kod toga, EPG pretraga pretražuje izgleda bez filtera i daje rezultate kanala iz skrivenih kategorija, što mnogo otežava upotrebu;
  • Dodati neki vertikalni EPG prikaz umesto što se sa EPG šeme kanala ide u timeline, neka vertikalna opcija (poput OTT Navigatora) bi bila odlična varijanta i za telefone, a i prostija varijanta za TV korisnike;
  • VOD elementi na home screen-u imaju isti box kao i kanali, a trebalo bi da budu vertikalni tj. da imaju aspect ratio postera;
  • Takođe ikonice kanala treba podesiti na fit umesto fill, da široki logoi kanala ne bi bili odsečeni u boksu;

IPTV Box 2.0.6 — Šta je novo (u odnosu na 2.0.5)

Pozdrav svima,

Izašla je 2.0.6. Ovo je veliko izdanje: važna ispravka za liste koje se uopšte nisu
učitavale, dosta rada na tome da cela aplikacija bude upotrebljiva daljinskim
upravljačem, i redizajniran TV vodič.

═══════════════════════════════
ISPRAVKE GREŠAKA
• Kanali se sada učitavaju na IPTV portalima gde je lista ranije ostajala potpuno prazna.
Neki provajderi šalju listu kanala u malo drugačijem formatu odgovora, a aplikacija ga
je pogrešno tumačila kao „nema podataka“. Ista ispravka pokriva i portale kojima su
KATEGORIJE dolazile prazne iako su se kanali učitali. Ako vam se ranije nije prikazao
nijedan kanal (ili je sve završilo u jednoj bezimenoj kategoriji), probajte ponovo.

• Ekran za pretragu je sada u potpunosti upotrebljiv daljinskim. Dpad otvara tastaturu na
ekranu, kuca tekst i silazi do rezultata (BACK zatvara tastaturu, pa DOLE do liste).

• Veći broj dugmadi u aplikaciji jednostavno nije mogao da se dohvati daljinskim — radili
su samo na dodir. Sada se sve uredno fokusira:
– „Pokušaj ponovo“ i „Otvori u drugom plejeru“ na ekranu greške pri reprodukciji
(najgori slučaj: kad stream pukne na boksu, korisnik je ostajao bez ijedne dostupne
akcije)
– Snimci i preuzimanja: puštanje, brisanje, ponovni pokušaj, otkazivanje serije
– Ekran za mapiranje tastera daljinskog u podešavanjima
– Izmena/brisanje profila gledalaca, izlaz iz Multi-View-a, više dijaloga

• EPG pretraga više ne vraća emisije iz kategorija koje ste sakrili.

• Povratak iz eksternog plejera (VLC / MX Player) sada nastavlja reprodukciju umesto da
ostavi aplikaciju na zamrznutoj slici. Pauza koju ste vi namerno stavili se ne dira.

TV VODIČ (EPG)
• Novi USPRAVAN prikaz — kanali levo, ceo dan izabranog kanala desno. Lakše na telefonu i
mnogo jednostavnije daljinskim (jedna osa umesto dve). Učitava ceo kalendarski dan, pa
možete da skrolujete UNAZAD kroz ono što je već emitovano i da to pustite preko
vraćanja unazad. Datum se vidi u zaglavlju, uz Dan nazad / Danas / Sledeći dan.
Kroz prikaze Sada-Sledeće → Vremenska linija → Uspravno se kruži dugmetom u zaglavlju.

• Pretraga je sada iza ikonice lupe umesto da stalno zauzima ceo red.

• Preglednije zaglavlje u dva reda koje se više ne raspada na uskom ekranu telefona.

• Kada koristite dve ili više lista: vodič možete suziti na jednu listu, a svaki kanal
prikazuje mali broj koji označava kojoj listi pripada.

KANALI I KATEGORIJE
• Kategorije za Live TV su sada grupisane po listi, isto kao što je već bilo za VOD.
• Izabrana kategorija se pamti i deli između Live-a, vodiča i liste kanala u plejeru,
umesto da se resetuje svaki put kada promenite ekran.
• Sakrijte ili prikažite SVE kategorije odjednom — prava ušteda vremena kada vam
provajder da na stotine kategorija, a vi želite samo par.
• Nova opcija da se sakrije broj kanala, a logoi kanala su sada širi i više se ne seku
(širokim logoima su ranije bile odsečene ivice).
• Opciono: sakrivanje oznaka zemlje tipa „RS|“ ili „[EXYU]“ iz imena kanala (podrazumevano
isključeno, i samo za prikaz — pretraga i povezivanje sa EPG-om ostaju netaknuti).
• Prevucite kanal u stranu da skočite direktno na vodič tog kanala.

PLEJER
• Novo dugme za uključivanje/isključivanje titlova jednim dodirom — više ne morate da
otvarate panel Alati samo zbog titlova. Možete ga pomeriti ili sakriti u editoru
rasporeda dugmadi.

OSTALO
• VOD posteri na početnom ekranu sada koriste svoj pravi (uspravni) oblik umesto zdepaste
položene sličice.
• Vaš ID uređaja se sada prikazuje (i može se kopirati) u Podešavanja → O aplikaciji.
• Jasnije, konkretnije poruke kada je prijava odbijena zato što su svi slotovi za uređaje
već zauzeti.
• Donja navigacija: ako imate šest ili manje stavki, nijedna više nije sakrivena iza
dugmeta „Ostalo“.

Ažuriranje se radi iz same aplikacije: Podešavanja → O aplikaciji → Ažuriranje → Proveri.

Hvala na svim prijavama i predlozima — dobar deo gornjih ispravki je došao direktno iz njih.

Uklonio sam broj verzije iz naslova teme, brzo napreduje aplikacija.

Nazad
Vrh Dno