Šta je novo?

IPTV preko VLC player-a

kosmos

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2004
Poena
619
Interesuje me sledece, da li je IP stream kod telekoma enkriptovan ili nije.

Uspeo sam da pokrenem stream preko VLC-a ali samo se nazire gornji deo slike a vecina je siva i u zestokim kockicama i posle desetak sekundi VLC pukne.

Stream RTS1 je na 232.0.4.21 port 1064 UDP
Stream RTS2 je na 232.0.4.25 port 1072 UDP
itd...

Ako nije tesko nekom da proba pa nek napise koju rec.. :)

Dodatak: stream izgleda da definitivno nije kodiran, ali izgleda da je problem u h264 kodeku VLC player-a

A da li si se prijavio za IPTV i imas settop box ili pokusavas se "uhakujes" u stream?

Ma imam ga aktivnog vec 10tak dana, ono sto me interesuje trenutno je funkcionalni kodek za h264 koji radi sa vlc-om i IP stream-om koji salje telekom. IP adresu video servera i portove sam provalio prisluskujuci trasfer preko lana, ali me zeza kodek.

Trenutno stanje je da dobijem izoblicenu sliku par sekundi i onda VLC pukne.

Poslednja izmena:
udate

Evo ovako, nasao sam stabilniji program za gledanje, zove se fripTV, ali i dalje nema nista od gledanja, izgleda da je stream ipak kodiran. :mad:

Ako neko zeli da proba, potrebno je sledece:

Podesiti IP adresu LAN karte u opsegu 10.28.X.X - pri cemu X nije preko 128 (bar ja nisam nigde video veci), mada se isto ponasa i sa bilo kojom fiksnom IP adresom.

U attach. imate listu kanala za fripTV i sliku koju daje.

Pozdrav

Prilozi

• signal.JPG
    signal.JPG
    56.8 KB · Pregleda: 364
  • channels.txt
    100 bajta · Pregleda: 578
ta slika vise lici na greske u citanju stream-a ili codecu nego na neku vrstu kriptovanog stream-a.

Ma i meni je tako delovalo u startu, ali sad vise nemam pojma, izmenjao sam par codec-a i sa svima je isto.

Zato bi bilo dobro da neko proba kod sebe, mozda ja imam neki sistemski zbrlj na masini.

ps: i da naglasim komp mora da se prebaci na 3 port rutera.

cemu sva ta muka ? Da bi gledao RTS ? :D :D :D

da, da :d:d:d

treba mi za discovery, discovery sci....... :)

Znas kako u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori stream nije kriptovan, pomagao sam nekim ljudima i uspeli su da dobiju savrsen prikaz, u sustini probaj da iskljucis STB i kloniraj mac adresu naravno ubaci konekciju na 3 ili 4 utp na routeru, postavi isti IP kao sto je na stb-u, postavi subnet mask ti je 255.0.0.0.(eksperimentisi sa submusk-om moguce je da su kod nas neke varijacije).
U sustini ako su pustili i one zasticene kanale moci ces i njih da gledas, samo mislim da nije pametno public pricati o ovome.
Tako da je najbolje da se ova tema obrise.
Bilo bi dobro da imas dve mrezne karte, a da lokalno na racunaru podesis koja ide na koji opseg, jedna na iptv a druga na internet opseg i da bacis taj stb u kantu.

Samo VLC je najvece djubre od playera koje je ikada napravljeno, jezim se od takvih playera.
U sustini ljudi koriste progdvb tako da snimaju stream. mada moras da instaliras neki od h264 dekodera koji podrzavaju streaming, i naravno ac3 decoder koji podrzava streaming plus bi morao da izgradish upotrebni graph.

I to je to.

Cudi me da za svaki kanal koriste drugi ip, obicno koriste razlicite portove za razlicite kanale, recimo od 1 do 95, odnosnoi ili je to opseg 2001-2095 ili 3001-3095.

Najbolje je da sa progdvb-om skeniras sa channel list - blind search ceo opseg tako da ces imati finalnu listu, postavi recimo opseg od:
232.0.4.01-232.0.4.50

A za h264 recimo elecard ima decoder koji podrzava streaming lako se nalazi, medjutim ima i boljih.

Naravno posle je potrebno namestiti
direct show - video renderer - by
graph file ali moras izgraditi graph file kao sto sam gore rekao.
Check Sprouts Ad and Albertsons Ad.

Progdvb naravno sto noviju verziju recimo (5.15).

Posto je verziju 5 pro tesko naci , uradis listu kanala i posle sve to iskopiras u verziju 4 ali neku zadnju pro koja dobro radi.

I nadaj se da ne kodiraju sve kanale dodatnim merama i da se ovaj thread sto pre obrise.

I da ako oni tamo promene ip od stb-a svi ce ti kanali opet biti kodirani.

Poslednja izmena od urednika:
Progdvb mi uopste nije pao napamet, zadnji put sam ga koristio jos sa ss2 karticom, nisam ni znao da su ubacili podrsku za iptv.

U svakom slucaju hvala na obavestenju, pa cu probati.

Ne vidim razloga za brisanje teme. Onaj ko je platio za gledanje preko STB, valjda ima pravo da gleda i na neki drugi nacin. Ko nije platio i nije mu konfigurisan port kako treba, taj ne moze da gleda nikako.

I zbog snimanja.
Zato su i uzeli sugave STB-ove kod kojih je moguce snimanje jedino ako izadjes sa shugavog analognog izlaza da bi na kraju usao u shugavi analogni in na nekoj shugavoj tv kartici, umesto da kao gospodin snimis u ts stream-u u izvornom obliku.

Medjutim tu dolazimo do problema koji je opet takav zato sto smo to ipak mi i umesto da TV stanice isporucuju do distributivnih centara u digitalnom obliku, kod nas TV stanice isporucuju analogno a distributivni centri konvertuju iz analognog u digitalni, pa zamislite jos vezu iz digitalnog u analogni na stb-u pa jos jednom iz analognog u analogni na pctv kartici u postupku grebovanja.

Mislim da je to previse.

Telekom bi trebao da uputi zvanicni zahtev da se svi interkonektuju zicano i da sve tv stanice sa nacionalnom freq. moraju da isporuce signal zicano ka distributivnom centru u digitalnom obliku kao u Hrvatskoj i Sloveniji.
Ko ne moze ili nece ostaje bez nac. freq. i to je to.

Time se i TV stanice polako spremaju za tranziciju.

Malopre i ja procitah na ES forumu gde neko ko radi u Telekomu takodje kaze da je stream kodiran.

Данас сам причао са човеком из Телекома, који ми је одговорио потврдно да IPTV може да се гледа на рачунару, али да не зна детаље. Чак је и звао неког ко је задужен за IPTV који му је такође потврдио да је могуће гледати IPTV на рачунару.

Ви који разумете механизам иза IPTV-a појасните то мало да покушамо да решимо то питање.

Данас сам причао са човеком из Телекома, који ми је одговорио потврдно да IPTV може да се гледа на рачунару, али да не зна детаље. Чак је и звао неког ко је задужен за IPTV који му је такође потврдио да је могуће гледати IPTV на рачунару.

Ви који разумете механизам иза IPTV-a појасните то мало да покушамо да решимо то питање.

Mora da su mislili preko tv kartice u računaru na koju priključiš tv out iz njihovog risivera.

a jeste li dobili smart kartice ili ne? moze se lako proveriti u specifikacijama tog settopbox-a koji CA sistem podrzava.
mogu se za racunar kupiti pcmcia slotovi i CAM, ali..

@Vuk
pa satelitski kanali bar idu skroz digitalno.. doduse verovatno oni obore bitrate a i prebace u h264 pa se izgubi na kvalitetu.

Nazad
Vrh Dno