Šta je novo?

IPTV iskustva (FAQ i pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda si zalutao ovde, IPTV nije brate kablovska, ali bice polako. kada se pocinjalo pre desetak godina, kvalitet je bio nula, samo nuzno zlo da se eto nesto gleda medju ljudima u inostranstvu, a danas je kvalitet na mogo, mnogo vecem nivou, tako se iptv ozbilnjo priblizava kvalitetu kabla i vec postaje pomalo i luksuz, ha, ha.
Ne bih rekao da sam zalutao, satelitskom se bavim oko 20 godina i znam šta pričam i u vezi satelitske i IPTV. Ali kao što napisah iznad moji kriterijumi su ti navedeni i liste koje gledam imaju to navedeno. Kome ne treba sve to navedeno, njemu je i nordic odlična i King itd. Suština nije u broju zemalja u listi nego u kvalitetu potreba korisnika iz istih listi.

Pa cim uporedjujes satelitsku i iptv, onda tu nesto ne stima. Ja ti rekoh, da kvalitet se dosta priblizio, ali ne 100%, a to sto kazes da imas, sa tim kvalitetom, auuuu, kriterijum ti je onda stvarno visok, onda sam i ja zalutao izgleda ovde

Na određenim IPTV strimovima kvalitet protoka strima i FPS je jači nego na satelitu, a da ne poredimo kabl ili EonTV i kvalitetnije IPTV ili UDP razlika je očigledna u korist IPTV. Jer i satelit ima Poljaci sa protokom 10-12 i max TV hrvatski ili RTS srpski sa 5-6 mbps, tako da je poređenje i sama slika na ivici kod max, tj razlika je očigledna

Poslednja izmena:
Izvor signala za iptv, naročito nelegalni a to je 99%, je kablovska ili satelitska. Za iptv se radi reenkodiranje tako da kvalitet slike ne može biti bolji. U najboljem slučaju može biti isti bez reenkodiranja izvornog signala.

Izvor signala za iptv, naročito nelegalni a to je 99%, je kablovska ili satelitska. Za iptv se radi reenkodiranje tako da kvalitet slike ne može biti bolji. U najboljem slučaju može biti isti bez reenkodiranja izvornog signala.
Ne radi se reenkodiranje za svaki IPTV. A razliku u kvalitetu, protok Poljaci i Max ili USA nds, koji je 22 protok je objašnjena davno.

da nema svaki kanal po 3x u listi kao primer Art i slično,
Kada imas 3x u listi jedan kanal to uopste ne mora da bude lose jer to obicno znaci 3 razlicita izvora, za restrimerske servere to je prednost jer izvori cesto pucaju, naveo si balkan x u dobre liste a oni imaju po 2 izvora za skoro sve kanale
da ima savršenu videoteku kao izipizi primer sa svim mogućim domaćim i stranim serijma i domaćim stranim filmovima sa titlom coverima opisima na ex-yu itd
Izipizi je dobra videoteka ali nikako nije savrsena, ogromna ponuda ali veoma puno sadrzaja koji nije cak ni hd, recimo etnoselo lista ima manju ponudu ali najpoznatije naslove ima u 4k
I zaboravio a da dodam vreme kašnjenja strima ne veće od 5 sekundi u odnosu na satelit a ne 50 sekundi i slično.
Uputi me koja to lista ima sportske kanale npr arene sa manje od 5 sekundi kasnjenja, od ovih sto si naveo vecina kasni i preko minut

ART sa tim duplim kanalima je nenadjebiv, kamo srece da svaka lista ima dupli kanal sa razlicitim izvorom. Ne mogu da shvatim da neko to gleda kao nesto lose. Odes kupis cokoladu, dobijes jos jednu gratis, sigurno je vratite prodavcu? :D

ART sa tim duplim kanalima je nenadjebiv, kamo srece da svaka lista ima dupli kanal sa razlicitim izvorom. Ne mogu da shvatim da neko to gleda kao nesto lose. Odes kupis cokoladu, dobijes jos jednu gratis, sigurno je vratite prodavcu? :D
To i jeste problem. Zašto svaki kanal po 3 ista strima, od kojih neki ne rade od tih triple strimova. Samim tim znači da taj koji drži takve liste nema svoj izbor koji je stabilan jer da ima bio bi jedan strim, stabilan i bez kašnjenja a ne da na server panelu štedi resurse, bafere, loadbalansere, on deamond, puštanje po zahtevu pa onda da bi otvorio kanal treba mu 5 sekundi itd itd... Ali ko ne razume servere i panele ne treba mu ni objašnjavati i ubeđivati ga šta je bolje, videće kada testira više listi, "samo će mu se kasti"

Drži se ti satelitke, kad kažeš da se dvadeset godina baviš istom
Samo ne znam kako tamo vraćaš sadržaj

Koje su okej liste, mogu da platim godisnje ako treba, da ispadne do 5 eura mesecno, najbitnije mi je da ima nasih kanala i da bar oni osnovni rade stabilno, da se ne spamuje ovde moze mi neko poslati link u pm? Koristim smart iptv app, hvala unapred!

Za mene lista treba da ima epg na 90% exyu kanala, ne da unosom sa drugih izvora i karabudžim, da nema svaki kanal po 3x u listi kao primer Art i slično, odloženo gledanje da ima u listi preko 80% kanala barem ex-yu, da većinu kanala ima 50fps, da strane kanale ima prave UHD a ne upisane samo u listu kao naziv, već da su 3840 koje su sa 24fps a sportski strani USA Canada itd 60fps čisti 1080, da ima savršenu videoteku kao izipizi primer sa svim mogućim domaćim i stranim serijma i domaćim stranim filmovima sa titlom coverima opisima na ex-yu itd... U suštini toliko. Nordic nema ni 50% toga nabrojanog. A to o stabilnosti što je opravdavate, svih 10tak tih drugih koje koristim, ne primetih ni na jednoj da je nestabilna. I zaboravio a da dodam vreme kašnjenja strima ne veće od 5 sekundi u odnosu na satelit a ne 50 sekundi i slično. A za te kanale tipa, arene premium 50fps i sk koristim UDP liste koje nemaju kašnjenje uopšte već rade u realnom odzivu.
Koje su to UDP liste sa kašnjenjem od 5sek?!

Pozdrav dobri ljudi, zna li netko providera ili listu gde je VOD automatski sa nasim prevodom, da ne moram traziti domaci prevod od ponuđenih 20 prevoda?

Poslednja izmena:
Nisam rekao da UDP imaju kašnjenje, već neke druge. Mora se čitati šta ko piše.

Svaka domaća to ima, sa ugrađenim titlom ili koja povlači automatski titl.
Možda ne razumem srpski jezik...
"A za te kanale tipa, arene premium 50fps i sk koristim UDP liste koje nemaju kašnjenje uopšte već rade u realnom odzivu."
Nisam znao da postoje takve liste bez kašnjenja pa rekoh da priupitam.

Meni je sve jasno oko te diskusije zato i nisam nastavio komentarisati. Hulk, uslikaj u tivimate na areni neku utakmicu gdje se vidi vreme na utakmici (arena) recimo sa Art i te koja je za tebe vrh tj ono što gledaš. A možeš dodati i nordic za koju tvrdiš da ne valja.

Nema potrebe da uslikavam kad šta i kako, znači u lokalu uključim primer sa RTS HD sa T2 na drugom uređaju pustim UDP listu i RTS HD i odziv je isti na oba uređaja tako da to je realni odziv po meni, a ne datumi vreme utakmice ili miksanje i poređenje odziva ove ili one IPTV liste koje u suštini sve kasne u odnosu na UDP listu.

Ja nemam tu mogućnost da uporedim sa nekim operaterom ali... ako se dobro sjećam na T-2 nema arena tj imaju slovenačke.
Na slici, prva je nordic - ona koja najmanje kasni nije UDP a jedna od preostalih jeste UDP tako da ta teorija šta koliko kasni ne pije vodu. Bitno je odakle restrimer uzima strim.
MpYvRR7.jpeg

I sve su FHD a slikao tivimate tako da nema prevare.

Naravno da ima arena premium, ko ima beotel UDP listu, bivši exenet neka uporedi sa t2 kanalima u svom okruženju. A poređenje može da vrši i sa RTS, B92, pink, prva ... I videće da je moja priča onakva kako sam i napisao. Jer nema tu šta da se testira i crta nešto, ako svi ti navedeni kanali prate realan rok vremenski i odzive bez kašnjenja, onda i svi ostali kanali iz paketa istog su odziva. Kod exenet bile su arene obične ranije UDP i takođe su čak bile za sekundu do dve, brže od ključeva arena Emu 1010, na satelitu Polaris dok su išle. Jer Polaris transmisija, bugarskog satelita, sam signal ima kašnjenja u prijemnik za razliku od t2 za 1 do 2 sekunde u zavisnosti lokal a i spoljnjeg prijema na uređaj.

Poslednja izmena:
Zanimljivo trenutno na vecini listi koje sam probao (livego, nordic, rapid...) kanal sk1 cro prijavljuju istu neku radio stanicu, izgleda svi isti izvor koriste.IMG_20220606_211806.jpg

Naravno da ima arena premium, ko ima beotel UDP listu, bivši exenet neka uporedi sa t2 kanalima u svom okruženju. A poređenje može da vrši i sa RTS, B92, pink, prva ... I videće da je moja priča onakva kako sam i napisao. Jer nema tu šta da se testira i crta nešto, ako svi ti navedeni kanali prate realan rok vremenski i odzive bez kašnjenja, onda i svi ostali kanali iz paketa istog su odziva. Kod exenet bile su arene obične ranije UDP i takođe su čak bile za sekundu do dve, brže od ključeva arena Emu 1010, na satelitu Polaris dok su išle. Jer Polaris transmisija, bugarskog satelita, sam signal ima kašnjenja u prijemnik za razliku od t2 za 1 do 2 sekunde u zavisnosti lokal a i spoljnjeg prijema na uređaj.
U toku tekme ukljuci aplikaciju SofaScore na telefonu i uporedi koliko ti kasni slika.

Ja pričam o uređajima i kašnjenjima sa kojih se gleda strim, satetelit, IPTV, t2, net, UDP a livescore, sofascore itd, nema veze sa mojim poređenjem, i uopšte me ne zanima da upoređujem sa sofascore. Ti onda gledaj prenos u kladionici i na sofascore a ne na TV, ako je to moguće, a nije.

Ako može na pp direkt linkovi od Nordic i Vipmax(probah dmtn... i ne radi im nešto sajt).

Ja pričam o uređajima i kašnjenjima sa kojih se gleda strim, satetelit, IPTV, t2, net, UDP a livescore, sofascore itd, nema veze sa mojim poređenjem, i uopšte me ne zanima da upoređujem sa sofascore. Ti onda gledaj prenos u kladionici i na sofascore a ne na TV, ako je to moguće, a nije.
Postovani ja pricam o realnom vremenu i kasnjenju,
Izvini ali ovo sto si naveo u svom odgovoru kako meris kasnjenje moze da bude, a ne mora da znaci.
Npr. na satelitu u zavisnosti od operatora kasnjenja su razlicita od 5 sekundi do 0 sekundi.

Ali nije 50 sekundi kao na pretežno ostalim iptv klasičnom strimovima. Lepo sam rekao T2 signal nema kašnjenje ili može biti maksimalno 1 sekundu i sa njim je upoređen kanal sa UDP liste. Znači da zaokružimo priču. Najmanje kašnjenje u IPTV strim listama je na UDP listama.

Супер. Сад још напиши, пошто овде 90% корисника то незна, да су UDP листе званичне листе и да је ( колико је мени познато ), на територији бивше Југе само пар њих. Дакле, EXE.net у Србији је давао ( сада су супернова ), T-2 и SIOL у Словенији. Говорим о активним. За Хрватску и БиХ - можда их има, али су мање познате.
У Русији, нпр. безмало сваки оператер интернета има и свој ИПТВ и углавном је на UDP.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno