Šta je novo?

IPS monitori , predlog

zzhn

Cenjen
Učlanjen(a)
06.06.2011
Poena
155
Pozdrav svima,

Vidim da se dosta prica o jeftinijim varijantama IPS monitora,ali i da mnogi od njih imaju izrazene mane (Bck Bleed, glow itd...) Da ne bih duzio previse, napravio sam listu monitora od kojih se jedan kupuje uskoro i potrebna mi je pomoc u odabiru od nekog iskusnijeg clana ovog foruma.
Bavim se 3D-om ,ali i fotografijom, pa su mi boje veoma bitne,kao i sto manje probijanje pozadinskog osvetljenja jer volim pogledati film cesto. Ono sto me manje interesuje je odziv, nisam neki gamer pa me to i ne interesuje previse..

Spisak potencijalnih monitora:

VIEWSONIC VX2370Smh-LED 147E

HEWLETT PACKARD Pavilion 23xi 175E

AOC I2367FH 145E

DELL UltraSharp U2312HM 155E

LG IPS235V-BN 155E

PHILIPS 239C4QHSW/00 180E

VIEWSONIC VX2770Smh-LED 250E

ASUS VS239HR 160E

AOC E2752V 160E

Kao sto vidite, zalutao je i jedan TN panel , AOC 27 " monitor,koji se nasao u listi zbog svoje velicine i cene (malo sumljivo sto je tako jeftin ali eto..) Tu je i ViewSonic IPS od 27 " (nisam siguran da cu skupiti kesa za njega ukoliko ga vecina predlozi). U prvi mah sam se samostalno odlucio za ovaj DELL ali utisci su pomesani i ne znam da li da rizikujem sa tim modelom posto je svaki primerak drugaciji izgleda...
Ako moze i malo reci o AOC monitorima, kako su se pokazali,tj kakvog su kvaliteta itd...ovaj od 23" je poprilicno nahvaljen od strane PCMAG sajta.

Po meni, izbor ce pasti na neki od prva 4 navedena monitora,ali ako neko ima bolji predlog, nek vice ;)

Zahvaljujem na komentarima i predlozima.

Moj glas ide Viewsonic-u, jer sam zadovoljan korisnik monitora iz potpisa, ali vidim da sam u manjini u ovoj temi gde svi 'balave' na samo spominjanje imena Dell. :D

Moj glas ide Viewsonic-u, jer sam zadovoljan korisnik monitora iz potpisa, ali vidim da sam u manjini u ovoj temi gde svi 'balave' na samo spominjanje imena Dell. :D

Gledao sam danas i viewsonic, i svideo mi se poprilicno,ali nisu dali da se upali u prodavnici tako da :wave: :) Sa druge strane grada su mi dozvolili da pogledam Dell (samo njega i jedan LG od ponudjenih par koje sam imao u planu su imali) i to je bilo to! Pare na ruke i evo divim se kako je dobar! Doduse trebace mi nekoliko dana da objektivno iznesem utiske,ali prvi su fenomenalni (menjam monitor posle 10 god pa da mi covek da toster izgledao bi vrh :) ).
Decku je najbolje da podje i zamoli momke koji rade da mu pokazu i nek sam vidi,kao i ja :)

Ja pazario Dell u2412hm mislim da nisam pogresio ! Deluje da je sve ok :) U radnji su bila spojena 2 dell ips jedan philips lcd i jedan benq. Izmenjali smo paletu boja na svim crna je bila crna manje vise na svim , ali bela je bila jedino oprana venishom na dell monitorima i pored korekcije kontrasta i brightness-a opet je bio najbelji :)

Ja sam kupio pomenuti lg koji si naveo za sestu a za sebe sam uzeo lg ips 277l-bn i oba monitora su odlicna.Presao sam sa tn panela na ips i ugao gledanja je dosta bolji.Ne bih sada da ti pricam bajke kako je ovo najbolji monitor.Jednostavno meni se svideo dizajn oba monitora i zato sam ih kupio.Dolaze fabricki kalibrisani.Meni se svidja sto su ekran i ivice oko ekrana u istoj ravni.Imaju dosta korektnu sliku.Ovde svi hvale dell monitore i svako ce ti pre lg-a preporuciti dell,ali veruj mi neces pogresiti ni sa lg-em.Tako da izaberi onaj koji se tebi svidja i estetski ali i da ti odgovara slika koju daje.

Zanima me sta mislite o ovom modelu http://www.emmi.rs/monitor-monitor-23-lg-ips237l-bn-led-ips.11.html?productId=26509
Treba mi novi monitor i ovaj iznad mi je bas zapao za oko zbog samog estetskog izgleda ali i zbog toga sto je ips.
Maksimalan novac koji bih da za monitor je 20k dinara i bitno mi je da je ips (pozeljno bi bilo i da ima tanke ivice)

5ms je deklarisano za grey-to-gray, 14ms je full rise+fall (0-255).

Sasvim je u skladu sa odzivom kod sličnih monitora, tj. manje više identičan odziv kao kod većine e-IPS, tj. AH-IPS panela.

2312HM sam vratio zbog prejakog probijanja svetla!
U Emiju mi rekli da se cela ta serija nije pokazala baš najbolje i sutra mi pare ležu na tekući!
Dajte mi neku alternativu, ne treba mi usb, ali tilt gore dole je više nego dobro došao! Treba mi najviše zbog fotografije do 20k.
Malo sam u gužvi pa nemam vremena da isčitavam sve, čeka me 1500 RAW slika, a sad u četvrtak treba opet da slikam.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Zanima me sta mislite o ovom modelu http://www.emmi.rs/monitor-monitor-23-lg-ips237l-bn-led-ips.11.html?productId=26509
Treba mi novi monitor i ovaj iznad mi je bas zapao za oko zbog samog estetskog izgleda ali i zbog toga sto je ips.
Maksimalan novac koji bih da za monitor je 20k dinara i bitno mi je da je ips (pozeljno bi bilo i da ima tanke ivice)

ja koliko vidim odaziv mu je 14 ms a to je lose
imas ips za manje pare ista diagonala sa manjim vremenom odaziva

Nazad
Vrh Dno