Verovatno cu uskoro postati vlasnik ove spravice, a i imao sam prilike da ga isprobam i moja zapazanja (krajnje subjektivno) su sledeca (napominjem da je bio u pitanju hakovani primerak na kome je moguce mnogo toga sto nije na fabrickom): Elem, kao telefon je sasvim prosecan, niti tezak za koriscenje, niti revolucionaran (kako kazu u reklami), sasvim prosecan. Iako mms ne koristim, zao mi je sto nema podrsku za isti, barem kao nepotreban feature. Koriscenje imenika, dialera, i sms-a mi je bilo lako, brzo i intuitivno. Nemam bitnih zamerki. Kao iPod je fenomenalan, fantastican ekran, odlican zvuk, odlican video (gledanje filmova bez buljenja), fantasticna brzina OS-a, prostor (bio je model od 8gb), ma super multimedijalna spravica. E kada se nakacite na wireless, onda pocinje zabava - youtube radi sjajno, sajtovi izgledaju kako treba, safari je odlican, zumiranje, citanje, guglmaps, instant messenging, ma sve (zasad fali samo flash player) - opet sjajna spravica! U paketu sa hakovanjem, dosla je i aplikacija za skidanje i instaliranje brda softvewra sa net-a, gde ima stvarno skoro sve sto vam zatreba. I koji je moj zakljucak - Da je atraktivan jeste. Da ima mane, ima, ali nijedna mi nije nesto preterano smetala (osim mozda nemogucnosti koriscenja Bluetooth-a za file transfer). Kada se kupi u americi za 400$ (~300€) i hakne, to je stvarno dobra kupovina i vredi zaista svaku paru. Cena koja je trenutno u opticaju u evropi i kod nas je nerealno visoka i ocigledno dileri ciljaju na to da ljudi vole da bacau pare na statusne simbole, tako da je suludo placati tu cenu. Nadam se samo da ce i kod nas za neko vreme to da dodje na svoje. Jedino me brine sto ce u evropi regularna cena kod provajdera biti osetno veca nego u americi (skoro duplo), sto je totalno bez veze. Eto toliko zasad, trudio sam se da budem sto realniji.