Šta je novo?

iPhone

Moze da se uzme bez pretplate na AT&T u bilo kojoj poslovnici Apple-a ili preko store-a, ali se isporuka vrsi samo na teritoriji USA.
Moze da se uzme i u bilo kojoj AT&T prodavnici bez pretplate, a u obe varijante se pretplata podrazumeva nakon zvanicne aktivacije koja se kod nas jel ne radi :D tako da su obe varijante identicne. Jedina razlika je sto se dobije drugacija kesa u kojoj je telefon :d

Kesa je najbitnija :) (btw. :) danas slavi 25. rodjendan).
Imam neku informaciju koja je poluproverena da ce od 1.2.08. Telenor svojim korisnicima ponuditi iPhone u Skandinavsim zemljama, Pakistanu i Indiji po slicnim uslovima kao sto je AT&T ponudio. Mozda ce i kod nas za 1 dinar*?

*uz ugovor na 20 godina sa pretplatom od min. 8000din/mesecno. Naravno PDV nije uracunat u cene.

Apple-ova je bolja i lepsa!!!:D

@Geom Ko zna mozda i ponudi, mada se ja nikad ne bih obavezao operateru na godinu dana, a kamoli vise!

pa ako mi daju neogranicen internet za neku normalnu cufru mesecno sto da ne :)

Hi svima.

Trenutno sam u USA, dolazim kuci uskoro, i donosim svoj otkljucani iPhone.

Uzeo sam novi 4b model za 299$ (+tax) ~320$. Trebalo mi je celo popodne da ga otkljucam jer sam pazljivo citao uputstva, i napravio sam par gresaka u postupku, pa sam morao da se vracam nazad nekoliko koraka. Procedura se sastoji od nekoliko delova, prvo treba update-ovati firmware na fonu, onda dolazi jailbrake koji crackuje prvu prepreku. Sledece je generate pem, program koristi IMEI i Neki tamo CICCI ili tako nesto kod, i to lepo spakuje u file. Naredno je Activate phone, gde koristim upravo taj file. U ovom momendu fon se moze koristiti kao iPod, i internet device, znaci mogu da koristim meni, radi sve OSIM gsm modula. Za to treba prekopirati jedan file na sam telefon, ali to se mora uraditi preko smtp protokola, jer telefon ne podrzava file transfer (ne fabricki). Program na fonu instalira 3 protokola koji sluze kasnije za otkljucavanje. Nakon toga se treba prekopirati jos par fajlova u fon (overwrite), i poslednje je file UNLOCK (tj. aplikacija). UNLOCK.app se mora manuelno startovati na fonu, i ostaiti ga da radi 20-tak minuta. Restart iPhone, put your SIM card and u'r ready to go!!

:D

Sve u svemu otkljucao sam nekoliko komada ovde (ne sebi, drugima) i za poslednji mi je trebalo manje od sat vremena, tako da procedura i nije tako dugacka, samo mora da se pazi na detalje.

Ajd poz.

E, da, fon je EXTRA. :)

P.S. Kupio sam ga u AT&T :) koja ironija buhaha

Poslednja izmena:
Ja sam ga upravo dobio iz US, ako neko zna kako ga mogu otkljucati bio bih mu jako zahvalan. Ako je potrebna neko kompenzacija nije problem.
Hvala
Ako je neko zainteresovan da mu donesem koji iz US neka se javi...

Navodno, netom kruži "alat" u vidu softvera i detaljnog uputstva, mada zahtijeva malo jače znanje od najosnovnijeg...

Ja sam ga upravo dobio iz US, ako neko zna kako ga mogu otkljucati bio bih mu jako zahvalan. Ako je potrebna neko kompenzacija nije problem.
Hvala
Ako je neko zainteresovan da mu donesem koji iz US neka se javi...
Linkovi za otkljucavanje iPhone-a nicu svaki dan na sve strane i do sada ima nekoliko varijanti kako moze da se otkljuca, a jedino sto ti je potrebno jeste Google i naci ces ih vrlo lako :eyebrows:
Navodno, netom kruži "alat" u vidu softvera i detaljnog uputstva, mada zahtijeva malo jače znanje od najosnovnijeg...
Ima nekoliko bas detaljnih step by step uputstava gde i nije potrebno neko posebno znanje ;)
Samo se prati pazljivo korak po korak i nema problema :)

Da si u pravu, jesi!:) O ovomo bi mogli da pisemo do sutra a nije mu tema ovde...

poz:wave:

A verzija 1.1.1 ?

Zna li neko od vlasnika Iphon aparata kad ce verzija 1.1.1 biti unlokovana ?
Sta je sa aplikacijama preko wi-fi-ja ?
Ja za sad jos nevidim mogucnost preko wi-fi-ja da instalirambilo kakvu aplikaciju !:wall:
Neznam li ja to da radim ili to sa verzijom 1.0.2 i nemoze da se uradi ?

Poslednja izmena:
Za sad izgleda bolja 1.0.2 verzija
http://www.9to5mac.com/hacked-iphoneOS-beats-Apple's-Updated-OS-hands-down-23459856

Verovatno cu uskoro postati vlasnik ove spravice, a i imao sam prilike da ga isprobam i moja zapazanja (krajnje subjektivno) su sledeca (napominjem da je bio u pitanju hakovani primerak na kome je moguce mnogo toga sto nije na fabrickom): Elem, kao telefon je sasvim prosecan, niti tezak za koriscenje, niti revolucionaran (kako kazu u reklami), sasvim prosecan. Iako mms ne koristim, zao mi je sto nema podrsku za isti, barem kao nepotreban feature. Koriscenje imenika, dialera, i sms-a mi je bilo lako, brzo i intuitivno. Nemam bitnih zamerki. Kao iPod je fenomenalan, fantastican ekran, odlican zvuk, odlican video (gledanje filmova bez buljenja), fantasticna brzina OS-a, prostor (bio je model od 8gb), ma super multimedijalna spravica. E kada se nakacite na wireless, onda pocinje zabava - youtube radi sjajno, sajtovi izgledaju kako treba, safari je odlican, zumiranje, citanje, guglmaps, instant messenging, ma sve (zasad fali samo flash player) - opet sjajna spravica! U paketu sa hakovanjem, dosla je i aplikacija za skidanje i instaliranje brda softvewra sa net-a, gde ima stvarno skoro sve sto vam zatreba. I koji je moj zakljucak - Da je atraktivan jeste. Da ima mane, ima, ali nijedna mi nije nesto preterano smetala (osim mozda nemogucnosti koriscenja Bluetooth-a za file transfer). Kada se kupi u americi za 400$ (~300€) i hakne, to je stvarno dobra kupovina i vredi zaista svaku paru. Cena koja je trenutno u opticaju u evropi i kod nas je nerealno visoka i ocigledno dileri ciljaju na to da ljudi vole da bacau pare na statusne simbole, tako da je suludo placati tu cenu. Nadam se samo da ce i kod nas za neko vreme to da dodje na svoje. Jedino me brine sto ce u evropi regularna cena kod provajdera biti osetno veca nego u americi (skoro duplo), sto je totalno bez veze. Eto toliko zasad, trudio sam se da budem sto realniji.

Verovatno cu uskoro postati vlasnik ove spravice, a i imao sam prilike da ga isprobam i moja zapazanja (krajnje subjektivno) su sledeca (napominjem da je bio u pitanju hakovani primerak na kome je moguce mnogo toga sto nije na fabrickom): Elem, kao telefon je sasvim prosecan, niti tezak za koriscenje, niti revolucionaran (kako kazu u reklami), sasvim prosecan. Iako mms ne koristim, zao mi je sto nema podrsku za isti, barem kao nepotreban feature. Koriscenje imenika, dialera, i sms-a mi je bilo lako, brzo i intuitivno. Nemam bitnih zamerki. Kao iPod je fenomenalan, fantastican ekran, odlican zvuk, odlican video (gledanje filmova bez buljenja), fantasticna brzina OS-a, prostor (bio je model od 8gb), ma super multimedijalna spravica. E kada se nakacite na wireless, onda pocinje zabava - youtube radi sjajno, sajtovi izgledaju kako treba, safari je odlican, zumiranje, citanje, guglmaps, instant messenging, ma sve (zasad fali samo flash player) - opet sjajna spravica! U paketu sa hakovanjem, dosla je i aplikacija za skidanje i instaliranje brda softvewra sa net-a, gde ima stvarno skoro sve sto vam zatreba. I koji je moj zakljucak - Da je atraktivan jeste. Da ima mane, ima, ali nijedna mi nije nesto preterano smetala (osim mozda nemogucnosti koriscenja Bluetooth-a za file transfer). Kada se kupi u americi za 400$ (~300€) i hakne, to je stvarno dobra kupovina i vredi zaista svaku paru. Cena koja je trenutno u opticaju u evropi i kod nas je nerealno visoka i ocigledno dileri ciljaju na to da ljudi vole da bacau pare na statusne simbole, tako da je suludo placati tu cenu. Nadam se samo da ce i kod nas za neko vreme to da dodje na svoje. Jedino me brine sto ce u evropi regularna cena kod provajdera biti osetno veca nego u americi (skoro duplo), sto je totalno bez veze. Eto toliko zasad, trudio sam se da budem sto realniji.

Kako je nemoguce koristiti BT u oe svrhe? Koja mu je onda funkcija, samo za sluhke i sl ?

za sada da :)

Iskreno, spravica ima josh 101 super stvar i 101 manu shto "kolega" nije nabrojao. Ali glupo je o tome...treba uzeti u ruke.
Iskreno ne znam nikoga ko je uzeo iPhone u ruke da se nije odushevio. Znachi telefon ima ULTRA zavrshnu obradu...deluje onako kvalitetno, brz je kako treba telefon da bude, ali ima tako...stvari na koje smo mi navikli da imamo a eto toga nema. Verovatno cje svega toga biti u novim revizijama FW.

Poslednja izmena:
Znaci presuda je da je iphone super... dobro s tim se slazem... samo jedno pitanje. Jel ga ima na srpskom trzistu (belo il crnom ne bitno)?

U UK ga nema jos... bice u novembru a onda ce mu cena biti through the roof... i moci ce samo da se nabavi na O2 mrezi.

Znaci presuda je da je iphone super... dobro s tim se slazem... samo jedno pitanje. Jel ga ima na srpskom trzistu (belo il crnom ne bitno)?

U UK ga nema jos... bice u novembru a onda ce mu cena biti through the roof... i moci ce samo da se nabavi na O2 mrezi.

Da ne bude zabune, iPhone je super, ali samo za cenu kostanja u americi.

I dalje je onda najbolja opcija USA. Tako da sam i ja narucio tamo. Zenin kolega je vec doneo jedno 10 IPhonova za UK i ima i alatljiku za otkljucavanje. Navodno je ovde trik ne pustiti ga da se updatuje i primeniti taj neki crack. Bar za sad dok officijalno ne stigne i ovde.

Cim mi stigne primerak i saznam kako se otkljucava mogu da postujem ako nekog interesuje. :whip:

Nadam se da je stvarno tolko dobar kolko se prica. Prem da sudeci po tome ko ga je pravio mora da valja.

kolega ga je kupio danas za 650e u bgd, otkljucanog, sa godinu dana garancije :D :D :D

ja reko pa kako to kad Apple ne daje garanciju alik mi kaze: eeee, znam prave ljude :D

Koliko kosta u USA?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro video, 399$, sa 8GB.

Nazad
Vrh Dno