Šta je novo?

iPhone

Milan

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2002
Poena
619
Dakle, drugar je kupio iPhone u Dubaiju i uskoro mu stize. Koga biste preporuchili da ga sredi da radi na nashoj mrezi ili ce mozda telefon raditi bez ikakvog diranja?

10x

Nisam znao da je iPhone dostupan bilo gde izvan USA i da ga je iko do sada hakovao da radi van AT&T mreze kao telefon. Sve sto je hakovano do sada odnosilo se na mogucnost rada WiFi mreze tj. mogucnost ukljucivanja telefona bez potrebe da se prijavi na AT&T mrezu. GSM modul nije aktivan u slucaju "otkljucavanja". Znaci, uredjaj ti sluzi samo kao WiFi komunikator za internet i email ili da pricas preko Skype-a kada se nakacis na WiFi mrezu.

Mob. stigao. Evo dve (loshe) fotke sa mobilnog, sad jos kad bi i radio........:d. Dakle sve sugestije su dobrodoshle.

Prilozi

• Image001.jpg
    Image001.jpg
    299.6 KB · Pregleda: 384
  • Image002.jpg
    Image002.jpg
    263.3 KB · Pregleda: 346
Otkljucan. Radi kao Ipod+wifi+PDA. Chak i ovako je bruka spravica :).

Prilozi

• Image000.jpg
    Image000.jpg
    224.9 KB · Pregleda: 326
  • Image001.jpg
    Image001.jpg
    360.4 KB · Pregleda: 385
sad ti preostaje samo da cekas DVD Jona da uradi svoj posao do kraja :D

jos da se ispise na ekranu nekako Telenor/M:TS i bice savrsena spravica :)

nekima jos uvek Mobtel :D
btw: malo bolje slikaj, vise se vide zgrade u pozadini nego uredjaj :) jel to blok21?

sad ti preostaje samo da cekas DVD Jona da uradi svoj posao do kraja :D

Taj "chika" je odgovoran i za ovo :)

delimir je napisao(la):
jos da se ispise na ekranu nekako Telenor/M:TS i bice savrsena spravica

nadam se da ce ta "sitnica" biti uskoro reshena ,)

nekima jos uvek Mobtel :D
btw: malo bolje slikaj, vise se vide zgrade u pozadini nego uredjaj :) jel to blok21?

slikao bih vishe ali se igram jos uvek ;). blok 38

Poslednja izmena od urednika:
Pa zato se moze dovuci iz USA mnogo jeftinije :)

A shto se tiche baterija, pa znam ljude koji su menjali sami bateriju na ipodu, u chemu je tu problem ? :)

Poslednja izmena:
Elem, kvalitet izrade, meni i RUKOVANJE "telefonom", brzina, ekran (prvi telefon sa stvarno upotrebljiviom dijagonalom ekrana za neki "rad") sve to je svetlosnu godinu ispred telefona koje si naveo
i kako se cuje kada pricas sa nekim, jeli kvalitetan zvucnik. kakav je za kucanje sms-a, mms-a? kako mu radi gprs, protok?

fakat, iphone mozda lepse izgleda, i to bi otprilike bilo sve, sve ostalo su minusi u odnosu na spomenute.

ne moram ih drzati u rukama, dovoljno je uporedo gledati njihove karakteristike da bi postalo jasno ko sta moze, sto i tebi savetujem. prouci malo stvar pre nego sto je kupis :wave:

Mozda ga je drzao u radnji najpre, i tu ih proucavao :)

Verujem da ce Apple polako da otkljucava opcije i da ce se nakon nekog vremena pojaviti SDK za thirdparty programe. Vec su hakeri napravili emulator za jednu od dzepnih konzola.

i kako se cuje kada pricas sa nekim, jeli kvalitetan zvucnik. kakav je za kucanje sms-a, mms-a? kako mu radi gprs, protok?

Zvucnik jeste kvalitetan...ali je bolje slushati ga na slushalicama...tada je kao pravi iPod ;). Za kuckanje je vrhunski, ima chak i malu lupicu koja se pojavi kada drzish prst na delu neke rechenice :p. Protok mu je bash brz...preko WiFi-ja naravno. Za GPRS ne znam, to je jedino shto nisam probao pored priche. Ako ces da budesh ironichan, budi sa onim ko ti je i prodrmao kavez. Ali polako, stici ce i do "vas" mala jabuka pa cemo onda da se podsetimo ko je shta prichao.

Nisam josh, radio sam a i dao sam drugaru (vlasniku) mob. da se i on malo upozna(igra) sa njim ,). Nema bash tolike zurbe, kad bude nesto "sigurno" za unlock onda se radi.

Poslednja izmena od urednika:
pitam zbog onoga sto sam citao na netu, da mu je los zvucnik, da je mukotrpno kucanje poruka... pa te pitam jer vise tebi verujem nego tamo nekom sajtu.

Ima li negde da se kupi ovo čudo? I po kojoj ceni

jeste. poznajem korisnika bencha koji jeste. nadam se da ce se i sam javiti ;)

u extra!Jel sve radi bez problema?
Taman kad mi stigne imacu koga da pitam za savet!:)

da, phone je kupljen u USA, u USA je i otkljucan i radi sa bilo kojom SIM karticom.
procedura ekstra brza i jednostavno.
i meni treba da stigne za oko mesec dana iPhone :)
vec sam otvorio temu za sve vlasnike iPhonea ovde na benchu pa mozemo i tamo nastaviti...

I koliko je placen unlock!?I gde je obavljen!Moze odgovor i na PM...
Meni bi trebalo da stigde za 10-ak dana!

znam da nije komplikovano, ali da li sve radi kako treba!?
Besplatan software(freeiphoneunlock) je jos beta fazi i, kako kaze i sam programer, bagovit.
Da li postoji neki drugi koji funkionise bolje?
Ima da se kupi iphonesimfree software(www.iphonesimfree.com), ali brze ce mi biti, ako je cena korektna, da dam tamo u USA da mi ga otkljucaju.
Zato me i interesuje gde je odradjen i koliko je placen!

poz

P.S. Taj iphonesimfree programcic kosta 50$.A radi ovako->
http://www.youtube.com/watch?v=BuFjmYFmdd4

Poslednja izmena:
I koliko je placen unlock!?I gde je obavljen!Moze odgovor i na PM...
Meni bi trebalo da stigde za 10-ak dana!

for free :) mislim da imas i link ovde na benchu! obavljen u njegovom stanu :D :D

pitacu za link sa koga je on skinuo program za unlock.

Poslednja izmena:
Da li se može kupiti samo iPhone preko Apple store-a, a ja onda kao ću da uzmem pretplatu na AT&T :-devil-: , ili se uzima sve đuture.

Moze da se uzme bez pretplate na AT&T u bilo kojoj poslovnici Apple-a ili preko store-a, ali se isporuka vrsi samo na teritoriji USA.

Nazad
Vrh Dno