Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Izvinjavam se ukoliko je noob pitanje, ali ne uspevam da nadjem najpouzdanije resenje. Na koji način se mogu konvertovati fotke iz HEIC formata u JPEG?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vratih se i ja na iOS nakon godinu dana Android telefona. Imao XS do kraja februara prošle godine i onda Note 9, P30 Pro, S10 (e i +), Oneplus 7T i eto vratio se na IPhone XR. Na XS nisam išao iz razloga baterije i cijene pa odabrao XR (2 mj. star, garancija i odlično stanje 440 €).

Lijepo se vratiti na iOS, npr. 7T je imao 90 Hz ekran i to se osjeti i kažem da je to možda jedini telefon koji parira iphone s brzinom, ali jedna stvar me smetala a to je kamera. Stavio sam ja tu i Gcam međutim nije to pretjerano pomoglo.

Na iPhone naravno kamera point and shot (po noći ne slikam), zoom ne koristim, jedino što će mi nedostajati wide kamera ali dobro kada bude mogućnosti preći će se na 11.

Zvuk također, Samsung je možda malo jači, ali nema tu dubinu kao na Apple, daje bolji feeling barem meni.

Ekran mogu reći da je sasvim dobar, ne kao na S10 zbog amoled ali sasvim fino kalibriran i isto ima malo saturacije što meni odgovara.

Vibro motor je isti praktički kao na OnePlus 7T, jedino što je bolje uparen sa sistemom.

Baterija tu i sami znate, standby odličan, izdrži mi cijeli dan upotrebe minimalno, tu bi jedino mogao usporediti s P30 Pro, ali on je dosta agresivan s gašenjem aplikacija, zatim 7T i zadnji S10+ (Exynos).

U svakom slučaju za sada ću se neko vrijeme zadržati na XR.

Ako nekoga bude nešto zanimalo slobodno pitajte.

Mislim da taptic engine nema konkurenciju... tacnije ne mislim znam :)

Pa da. Ovih dana ženi dolazi iPhone 11 pa ću vidjeti koje su točno razlike.

Definitivno nema konkurenciju. Kao ni tastatura.

Da li ima neko ko je presao sa xs/max na obicnu 11icu. Zanima me realna razlika u kvalitetu kamere izmedju ova 2 posto je cena vrlo slicna, da ne kazem ista, sve ostale razlike vec znam i citam malo na netu ali me interesuju iskustva iz prve ruke. Hvala

Ja sam imao prvo 11ku, pa sam eventualno presao na xs max. Xs mi bolje bluruje kod portreta(verovatno jer to radi telephoto kamerom), a 11ka ima dosta bolje nocne fotke, ultrawide koji je po meni prakticniji od 2x zuma. Takodje, standardna siroka kamera je bolja na 11, ali nije drasticna razlika.

Prijem na 4G na Telenoru zadnjih par dana je kriminalan na konjarniku,ili je do njih ili do moba ne znam,al sam se vratio na 3G heh komedija znam al makar imam prijem kakav treba,sljaka i 3G okej :)

Pozivi su katastrofa na telenoru... mada drugar se zali i na mts

I ja sam primetio na raznim lokacijama da je prijem na 4G prilicno opao...

Ne vidim drugi razlog osim mozda neke opterecenosti mreze,mada opet i ne vidim razlog zasto bi mreza bila opterecena sada pogotovo kad su policijski casovi,pa vecina ljudi je na wi fi

Pa izjavise da su optereceniji nego za novu god za 50% meni je i protok na sbb kriminalan :-D

Pa policijski sati, karantin ljudi su u kucama ne rade nista :)

Meni sve zuji, telenor i sbb. Novi sad wifi, Telenor okolina , ne osetim nikakve promene. Tamo gde mi je Telenor bio slab, slab jw i sad i obrnuto.

Mnogo vas je , a niko ne cita[emoji23][emoji23][emoji23][emoji6]

Moguce ali ima puno slika u tekstu[emoji12]

@igor88 Probaj pixel 3, 4, oneplus 7 pro ili 7t pro pa ces videti da nisi u pravu, tu su negde sa jabukama, odlični vibra motori. [emoji57]

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imao sam, nisu ni blizu vibra motori. Tako da, nemoj da pricas. Jesu bolji od ostalih proizvodjaca, tipa Huawei i Samsung, ali od iPhone-a, ni blizu.

Taptic nema konkurenciju zaista i to svi kazu i sam samsung kaze da ne zeli trenutno da investira u razvitak vibra motora... nije prioritet a ovi vrse posao.
.

Samo jos da ubace opciju za vibraciju tastature.

Meni licno je to .... kriminalno nepotrebna stvar ... odlepio bih da mi vibrira posle svakog klika... vrlo mi je iritantno kod drugih proizvodjaca...

Zato sam i napisao da postoji kao opcija, meni je to odlična stvar.

Ako moze da se iskljuci onda ok... ali da ne mogu da ga iskljucim odlepio bih :-D

Ja koristim SwiftKey, sa uključenim hapticom, to je bukvalno da osetis pritisnuto,nema govora o vibriranju celog telefona ili bilo šta. Odlična stvar

Imao sam, nisu ni blizu vibra motori. Tako da, nemoj da pricas. Jesu bolji od ostalih proizvodjaca, tipa Huawei i Samsung, ali od iPhone-a, ni blizu.

Nije uopšte tako, naravno da su blizu, da si koristio kao što kažeš, ni bi ovako pričao. iPhone jeste najbolji i dalje, ali ne mnogo.

Meni licno je to .... kriminalno nepotrebna stvar ... odlepio bih da mi vibrira posle svakog klika... vrlo mi je iritantno kod drugih proizvodjaca...

Meni se recimo tokom kratkog izleta na Samsung svidela vibracija tokom kucanja, kao i vise opcija tastature uopšte (red sa brojevima, sekundarni znakovi na glavnoj tastaturi).

Naravno, sam kvalitet vibracije je bolji na iPhone modelima, ali Samsung i Android nude više podešavanja.

Zaključak: Apple ne bi ubilo da nam ponudi neke od tih opcija uskoro. Ionako neke od njih već imaju na iPad-u (sekundarni swipe za znakove na slovnij tastaturi).

Ja konkretno ne volim da koristim tastature drugih firmi na iPhone-u jer imaju razna ograničenja, pa se uvek vratim na favričku tastaturu.

Nije uopšte tako, naravno da su blizu, da si koristio kao što kažeš, ni bi ovako pričao. iPhone jeste najbolji i dalje, ali ne mnogo.

Da sam koristio, jesam, da su tu negde kao sto kazes, nisu, da je bolji kod iPhone-a, jeste.

Koristio Oneplus 7T vibracije su bolje nego na ostalim Android uređajima, ali svakako nije na razini Apple.

Evo žena je prije 2 dana dobila IPhone 11, u vibro motoru primijetim razliku, još je jači taptic odaziv kroz sistem.
Kameru nisam nešto posebno isprobavao, po noći odlično radi. Prednja kamera također bolja.
Zvučnici jedan pokraj drugog ne mogu baš čuti nekakvu razliku, možda za 10% jači a možda mi je samo placebo efekt pošto je ovaj noviji.
Ekrani isti.

Nazad
Vrh Dno