Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Besplatno nece sigurno. Platice tipa 99 umesto 500e. Ja sam se malo bolje raspitao i dosao do zakljucka da mi apple care ne treba. Koristim futrolu i staklo, ne ispustam telefon tako lako i cesto, a i do sada nikada nisam nikakve garancije koristio i kada sam ih imao. Dok sam misljenja da je za apple watch apple care prilicno dobra stvar, jer su sanse vece da se nesto dogodi sa ekranom. Umesto apple care-a, uzecu apple music na godinu dana i dobiti 2 meseca gratis. (99e za godinu dana, umesto 9,99 mesecno koliko sada placam) Taman da rasteretim racun od mesecnih racuna Netflix-a, Amazon Prime-a i HBOgo-a :) Apple care cu uzeti samo ako primetim da se nesto eksremno cudno dogadja u ovih 50tak dana koliko mi je ostalo da se odlucim hocu li tu garanciju ili ne.

A koliko bi kostalo da se ekran promeni na XS Max kad je pod apple osiguranjem?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Hvala na pomoci

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Da li se jos nekom desava da mu se zamrzne slajder za javljanje kada ga neko pozove dok je telefon zakljucan? Prvo sam mislio da je neki bug u integraciji sa Galaxy Watch-em, ali sada nisam uspeo da reprodukujem taj bug sa ukljucenim BT i notifikacijom poziva i na satu, tako da vise nisam siguran. Zamrzne se ekran i uspem se javiti tek posle 10-15s (ako taj neko ne prekine) i to bez animacije slajdera.

Ima li neko resenje za to?

Poslednja izmena:
Meni se to desilo nekoliko puta. Ništa mi nije bilo povezano sa telefonom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Takodje mi se desilo par puta, ne znam zasto.

Znaci da nije do Galaxy Watcha nego je softverski problem u iOSu. Valjda ce srediti u narednim updatovima, meni se u 2 nedelje 2, 3 desilo.

Mogu da kazem da je u odnosu na moj prosli iPhone 7, XS stvarno masivan upgrade.
Ekran je fenomenalan, kamera(e) takodje i telefon je super fluidan i sve radi perfektno. Face ID je mozda malo bolje uradjen na iPad Pro, ali generalno perfektan telefon.

Znaci da nije do Galaxy Watcha nego je softverski problem u iOSu. Valjda ce srediti u narednim updatovima, meni se u 2 nedelje 2, 3 desilo.

Taj problem je bio i prošle godine na X-u, beše iOS 11 čini mi se. Čudi me da se opet pojavljuje.

Jedno pitanje ljudi, ovaj originalni kabl sto dolazi u pakovanju jer ima neko ogranicenje? Naprimer uzmem samo power brick od 10-15W i koristim sa originalnim kablom jer ce da ga puni tom deklarisanom jacinom ili mora posebno kupiti i kabl sposoban za fast charge.. mozda malo smesno pitanje ali probao sam Samsungov power brick cini mi se 5V 2.1A od s9 sa fabrickim kablom (apple, beli standarni) cini mi se da nije nesto brze punio. Ili sam se ja istripovao ili i 10w nije dovoljno ‘brzo’

I ako moze da mi preporuci neko aplikaciju da je free da ispratim to punjenje. Hvala

P.s da odgovorim i ja o freez situacijama. Itekako se desavaju na iosu jos od prvog iphona da se jednostavno zaledi ekran pri pozivima i da ne moze da se javi. Desava se nekad i u nebitnim situacijama u regularnom cackanju, a oko poziva ima najvise situacija :)
To je nesto sto je svako iskusio na iosu

Poslednja izmena:
Ja sam prikacio moj na 10W charger, radi sve normalno. Ne znam za brzinu punjenja, nemam sa cim da poredim.

Znaci samo ona cigla sto ide u uticnicu ti je 2A a kabl originalni iz kutije, beli?
Ako neko ima jos iskustava znacilo bi kao i app da se to sve isproverava. Sledece punjenje cu i manuelno proveriti tj izmeriti vreme od 10-100% sa samsungovim 2A a zatim i sa originalnim 1A. Poenta je samo sto nemam drugi kabl samo originalni

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Ja punim 7+ sa njegovim kablom i 40w punjačem. Puni brzo kao munja a nema zagrevanja. Rekao bi da moze da propusti. Moraju ti uzeti pare za type c kabl,znas Apple[emoji6].

Jedno pitanje ljudi, ovaj originalni kabl sto dolazi u pakovanju jer ima neko ogranicenje? Naprimer uzmem samo power brick od 10-15W i koristim sa originalnim kablom jer ce da ga puni tom deklarisanom jacinom ili mora posebno kupiti i kabl sposoban za fast charge.. mozda malo smesno pitanje ali probao sam Samsungov power brick cini mi se 5V 2.1A od s9 sa fabrickim kablom (apple, beli standarni) cini mi se da nije nesto brze punio. Ili sam se ja istripovao ili i 10w nije dovoljno ‘brzo’

I ako moze da mi preporuci neko aplikaciju da je free da ispratim to punjenje. Hvala

P.s da odgovorim i ja o freez situacijama. Itekako se desavaju na iosu jos od prvog iphona da se jednostavno zaledi ekran pri pozivima i da ne moze da se javi. Desava se nekad i u nebitnim situacijama u regularnom cackanju, a oko poziva ima najvise situacija :)
To je nesto sto je svako iskusio na iosu

Zamrzavanje i nemogucnost da se javis na poziv ne bih mogao da nabrojim na prste jedne ruke tokom godina koriscenja iPhone-a :)

Sto se tice brzog punjenja, iako je ono dodato od iPhone 8 i novijih, Apple je zamislio da kupis njihov 18W punjac i Lightning to USB-C kabl da bi to iskoristio. Naravno da ima i jeftinijih resenja ali ti treba i pomenuti kabl.

Obican Lightning kabl, povezan na iPad-ov punjac, puni svakako brze ali ne na taj nacin kao sto ti pominjes fast charging.

Tesko da mozes da nadjes aplikaciju, cak i da se placa, preko koje bi pratio punjenje, posto mi je malo verovatno da bi Apple omogucio da imas takvu aplikaciju koja ima pristup delovima sistema za koje oni smatraju da apliakcije ne trebaju da diraju. Mozda i postoji ali ja ne znam i nikad nisam ni razmisljao da tako nesto gledam i ispitujem. Zar ti nije dovoljno da vidis koliko brzo ti se napuni telefon preko kombinacije koju mislis da koristis :)

Ja imam 30w apple usb-c punjac, puni ko lud [emoji3]

Sa usb-om mozes puniti do 15w punjacima ali to nije brzo punjenje.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Puni i to nije vise zabranjeno jos od pojave iPhone 6 ali on prica o necem drugom :)

Čekajte izgubih se sad i ja pa da pitam sledeće. Jel mogu preko neta da poručim neki kineski 30 W punjač sa USB ulazom u koji ću ubaciti lightning kabl i imati brzo punjenje? Ako to može, zašto spominjete USB-C kabl? Za šta on treba?

Uf sta nam radi ovaj apple. Moracu izgleda da se ispruzim za vecu lovu a to mi se ne radi za punjac... jer mi ne treba stalno.
Ma da, ova kombinacija od 10w mi olaksa 15 min. Pritom nema ono 30min 60-70% vec standard.
A uostalom koliko Xs moze da prihvati W?

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Poslednja izmena:
Čekajte izgubih se sad i ja pa da pitam sledeće. Jel mogu preko neta da poručim neki kineski 30 W punjač sa USB ulazom u koji ću ubaciti lightning kabl i imati brzo punjenje? Ako to može, zašto spominjete USB-C kabl? Za šta on treba?

Zato sto njihov punjac od 18W ima USB-C i USB-C kabl koji ide na njega a moze da isporuci mnogo vise (podrzava USB-C Power Delivery, USB-C PD) nego standardni kabl koji dobijes uz telefon :)

usb-c-18w-power-adapter-apple-800x417.jpg

Poslednja izmena:
Zato sto njihov punjac od 18W ima USB-C i USB-C kabl koji ide na njega a moze da isporuci mnogo vise nego standardni kabl koji dobijes uz telefon :)

usb-c-18w-power-adapter-apple-800x417.jpg

Tako znači. Hvala na pojašnjenju. Nego ima li neka AliExpress alternativa za brzo punjenje ili mora originalni kabl i punjač?

Ne mora a ja bih zaobisao AliExpress.

Imas jako lepe i kvalitetne alternative kao sto je Anker.

Anker Elite USB Charger, Dual Port 24W Wall Charger, PowerPort 2 with PowerIQ and Foldable Plug, for iPhone Xs/XS Max/XR/X/8/7/6/Plus, iPad Pro/Air 2/Mini 3/Mini 4, Samsung S4/S5, and More

https://www.amazon.com/stores/node/..._browse-bin=Anker&ref_=bl_dp_s_web_2528932011

Njihovi kablovi su MFI sertifikovani i fenomenalni u svakom pogledu.

PowerLine II USB-C to Lightning cable

https://www.anker.com/deals/ctolightning

Ima alternativa, ali ne bi preporucio da se igrate kineskim pinjacima... ko želi brzo punjenje ili Anker ili neki punjac od MacBook-a ili od 30w usb-c, jer je to najbrže tenutno moguće. Dalje od Alija kad su punjaci u pitanju

U istoj dilemi sam bio i na kraju sam zakljucio da se za 50, 60e ustede ne isplati rizikovati u najboljem slucaju baterija i telefon a u najgorem neki pozar

Mozda se Apple opameti pa ubaci brzi punjac default sa XI, sa ovim od 5w bih ih najradije tukao po glavi. U 2019 puniti telefon 3,5 sata je smejurija i to bateriju velicine iphonea...

Pa to i kazem, ja sam uzeo ovaj od 30w odmah posle tebe u iStyle-u. Sigurnije je svakako. Skupo jeste ali sami smo birali iPhone :)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Gledam ove Anker punjače na Amazonu ali su svi koliko vidim sa USA priključkom za utičnicu. [emoji848][emoji53]

Gledaj na nemackom Amazonu, oni imaju evropski prikljucak.

Ima alternativa, ali ne bi preporucio da se igrate kineskim pinjacima... ko želi brzo punjenje ili Anker ili neki punjac od MacBook-a ili od 30w usb-c, jer je to najbrže tenutno moguće. Dalje od Alija kad su punjaci u pitanju

Imas Anker official sellera na Aliu, ja sam zvučnike i kablove naručivao, sve po PS.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Vrh Dno