Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Uf, previse...

Bolje ga prodaj pa kupi citav ili ga koristi tako.

Samo staklo nije skupo 20-ak €, ali nije ga lako zameniti. Baci pogled na tubi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaboravi zamenu stakla. Nemoj ni pokusavati, rezultat ce biti gori nego tako razbijeno da gledas. Uistyle je jezivo skupo, msm oko 400e.

Ima ljudi sa KP sto menjaju zadnje staklo za 100 € a prednje za 250€. Sve originalno. Istyle je nenormalan.

Pa šta ostaje onda, soc i baterija?
Koju ocenu im je dao ifixit za repairability?
Ja bih im dao 0.

Auuu.... Nekad se sve iz delova pravilo, pa su poceli display+touch, a sad i zadnje staklo sa sve maticnom...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pa šta ostaje onda, soc i baterija?
Koju ocenu im je dao ifixit za repairability?
Ja bih im dao 0.

Mislim da se i baterija menja [emoji3]

Na Samusngu kad sam menjao ekran, menjali su ekran, ram i bateriju.

Ovde sa iP je picvajz sto za zadnje staklo mora iz nekog razloga sve da se menja. Na Samsungu se lako menja zadnje staklo.

400e zadnje staklo? Pa od cega je?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Staklo kao staklo, nista posebno, ali je namerno napravljeno tako da bi bilo izuzetno tesko za servisiranje.

Generalno, njihova politika je takva da maksimalno sakate servisiranje njihovih uredjaja, u toj meri da je do originalnih delova gotovo nemoguce doci ako nisi "ovlasceni partner" (o odnosima ka "ovlascenim partnerima" necu trositi reci, ima o tome dosta na netu), u toj meri da su izmislili svoje srafove (da ljudi ne bi mogli da otvore uredjaj sa alatom koji imaju po kuci), da tuze ljude sirom sveta za bilo kakvu popravku pod izgovorom da je to falsifikovanje, da su poceli da ploce koje su felericne tope da bi dobili 10% utrosenog fizickog materijala, umesto da ih bace, jer kad ih bace pokupe ih third-party servisi i rade popravku koju sam Apple nece da uradi.

Izguglaj malo "Right to Repair", a imas i na YT kanalu Luisa Rossmana sve objasnjeno, da ne duzim ovde :)

Mislim da je bar deset puta pisano da 400 il vec koliko eura nije cena zamena ledja, vec je to cena koju placate kad donesete razbijen a dobijete nov

A koja je cena ako korisnik zeli da mu se samo ledja zamene (telefonu, ne korisniku :D)?

To mozes samo kod nekog neovlascenog servisa, istyle to ne radi.A mislim da je vreme da tebe neko od moderatora zamoli da prestnes da silujes ovaj forum

Staklo kao deo u zvanicnoj servisnoj proceduri ne postoji.
Cena koja se placa je cena novog uredjaja.
Naravno, postoji mogucnost menjanja stakla i u nekom neovlascenom servisu.

Znači dobija se novi uređaj. To je korektno. A da li se dobija i nova kutija zbog različitog imei koji piše na staroj kutiji? Ili se dobije neka potvrda da je uređaj zamenjen, čisto da se izbegne objašnjavanje kod kasnije prodaje.

Dobije se papir iz servisa gde sve lepo pise, ip sa xx brojem zamenjen sa ip xy brojem itd.

Dobije se papir iz servisa gde sve lepo pise, ip sa xx brojem zamenjen sa ip xy brojem itd.

Ne dobija se papir nikakav. Menjao nekoliko telefona u istyle. Ali sve stoji u sistemu apple. Tako da nema potrebe da se nikome išta objašnjava. Moze proveriti u bilo kom ovlascenom servisu.

Ja sam dobio papir,tj izvestaj iz servisa sa drugim IMEI brojem,kada sam dobio novi iP6. Mozda ima veze sa tim da li se odnese uredjaj kod operatera ili direktno u servis,ja sam bio odneo u mts i tamo posle preuzeo novi.

Kod operatera mozda. U istyle provereno ne.

Ne dobija se papir nikakav. Menjao nekoliko telefona u istyle. Ali sve stoji u sistemu apple. Tako da nema potrebe da se nikome išta objašnjava. Moze proveriti u bilo kom ovlascenom servisu.

Dobija se papir! Nigde nisam napisao da se dobija u istyle-u! Dobio sam i u Sloveniji kada sam manjao ip5 i za svaku od tri sestice koje sam menjao u mts-u!

U iStyle sam dobio papir od servisa kada su mi menjali 6s pre par godina.

Nisam se setio da probam na drugom wifi, probam danas,sutra i javljam. Skoknuo bih ja do Usca da ih pitam ali problema nema u ostalim situacijama, da mi ne radi net na wifi na telefonu znao bih da ima problem, ovako je cudno. jedino ako nema neki posebni deo u telefonu (Hardware,softver) koji je zaduzen bas za to :D

Da ip ne voli wifi,ne bi mogao ni jedan OTA update da uradis,jer preko mreze ne dozvoljava.
Nesto drugo je tu u pitanju.

Sad sam probao na drugom wifi facetime i radi, onda je problem meni do neta? Samo ne znam sta moze biti problem posto wifi radi na laptopu i na telefonu, kao i lan na pc-u...

Dobija se papir! Nigde nisam napisao da se dobija u istyle-u! Dobio sam i u Sloveniji kada sam manjao ip5 i za svaku od tri sestice koje sam menjao u mts-u!

Ne ljuti se. Nismo se razumeli. u iStyle-u se dobija mail a ne papir, mozda sam pogresno formulisao post, ali sam hteo reći da je papir manje više nebitan kad telefon menjaš u ovlašcenom servisu jer sve ostaje u apple bazi. Kada menjas kod operatera, onda je bolje da imas papir da si promenio, jer kakvih sve ima radnika u poslovnicama trebaće ti vek jedan da dokažeš da je to njihov telefon [emoji3] Nama u firmi se desilo da smo uzeli iphone 7 plus pre par godina a da to nije proslo kroz sistem kod operatera, jer je telefon uzet naknadno, van predvidjenog budžeta po ugovoru, uz neko povećanje mesečne pretplate. Nikada nismo dokazali da je telefon uzet kod njih. Taj telefon ne postoji u njihovoj bazi... Čudno ali istinito - MTS.

Probaj da ga resetujes? Cisto da vidis sta ce biti.

Radio sam factory neposredno pre prelaska na 12.2, tad mi nije radio i posle reseta isto se desavalo, zatin odradio update i ista situacija, bicu ovih dana u Uscu pa cu svratiti do njih da ih pitam, mada mogao bih sutra uraditi factory opet

Probaj da iskljucis rutera i upalis posle, naravno[emoji23][emoji23]

Mislio sam da si na to mislio ali mozda bolje samo paljenje gašenje a ne reset ako ne zna čovek podešavanja i nece da se bakće.

Nazad
Vrh Dno