Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Da li je realno sa ni SMS ne mogu sa posaljem sa pomocne kartice?

Znam da iMessages ne radi, ali SMS...

Na netu citam na par mesta pise kako poslati poruku sa drugog broja, al ta opcija koju pominju prosto ne postoji na telefonu (slicno kao za pozive da se odabere sa kog se zove).

Ako si zapoceo konverzaciju sa nekim kontaktom preko jednog broja, onda mozes samo da obrises kompletnu konverzaciju i da zapocnes novu i da tek onda biras broj sa koga hoces da posaljes.

Nisu to bas najbolje odradili.

Hocu da posljem SMs za parking sa Srpskog broj, al mi ne da nigde sa biram.

Edit:

Zapravo da, kad sam obrisao onda mi daje da biram sa kog hocu, sto je Ok. Medjutim posle ne znam sa kog saljem ako se ne secam sa kog sam zapoceo.

OK, bitno da mogu da posaljem sms za parking.

Poslednja izmena:
Dodaj te brojeve za srpski parking u kontakte i dodeli im da komunikacija ide preko srpske kartice :)

Koliko je samo to elegantnije rešeno na Androidu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trebaće vremena da se reši kako treba. Suviše je haotično u ovakvim situacijama kada je recimo hitno da pustiš parking a fon te zezne...

Ma uzmi obican X. Nema greske. A i jeftinije te izađe.

Svakako bolji izbor ako nije bitan dual SIM i najnoviji procesor.

Trenutno nove ajfone najbolje koristiti kao one sim. Bez obzira da li je dual. Druga kartica moze da sluzi kao rezerva... ja sam razmisljao da sve smestim u jedan iOS telefon koji ce biti dual, ali vidim vec negativna iskustva...

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

XS (X): Kao neko ko je koristio iPX 6 meseci, a potom XS od izlaska evo vec 3 meseca, porucio bih samo to da kupite iPX a ostatak para potrosite na nesto drugo.. Ne donosi apsolutno nista revolucionarno da se isplati, o polovnom da i ne govorim, a previse su mizerne razlike medju njima da bi se uopste komentarisale, od baterije, preko kamere pa do fluidnosti.
XS Max: ako je nekom bas preko potreban veci uredjaj.
XR: Ako niste gadljivi na LCD ekran u 2019. sa gustinom piksela poput Galaxy S3 i korak unazad po pitanju drugih stvari. U suprotnom X za iste pare. :)

Nikako se ne slaazem, razlika u ceni, kad se uzme u obzir i kasnija prodaja je smesno mala sa bi se uzeo sam prethodni model.

Razlike nisu velike, ali nisu tako ni male kako se pominje. Slike su vidno bolje a baterija traje primetno duze,( i tel ne moze da se zagreje) nije to nebitno.
FaceID takodje radi brze i bolje.
Ja jos pride koristim i Dual SIM.

Poslednja izmena:
Zvucnici su takodje primetno glasniji,a zvuk je kristalno jasan. Njima sam se odmah odusevio,bilo da je gejming u pitanju ili gledanje yt,razlika nije bas mala.

I ja se slazem da ima dosta prednosti ukoliko se uzme novi model, cak i u slucaju Xr-a. Jednostavno apple nikad ne dopusta da novi modeli budu ispod starih, ali takodje i ne dozvoljava veliki korak unapred jer onda niko ne bi kupovao recimo iphone X, 8 i 8plus

Minimalna razlika između X i XS. Iskustvo iz prve ruke. XS je naravno naprednji ali zanemarljivo. Samo fanboj može da tvrdi da je to neka posebna razlika.

Uzmi jedan i drugi pa uporedi zvuk prilikom video snimka.Takodje i fotkaj sa oba istovremeno u istim uslovim.Imas i dodatnih 1gb rama(ako je to nekome bitno)Trenutna razlika u ceni je 100e.Ja imam X, fanboy sam i kazem da vredi vise za toliko u svakom slucaju.

Niko ne tvrdi sa je velika razlika, ali je i razlika u ceni smesna, te itekako vredi.

Ne vredi uporedjivati cenu zapravo jer svi uzimaju telefone na razlicitim mestima, ja sam gledao razliku u ceni preko koja je 150e za nove X - XS, ali nebitno.. Moj se sam otplatio posto sam ga uzeo zbog posla, ispalo je da sam dodao na polovan X 100e sto mi je nije strasno. A ono sto sam napisao odnosilo se samo i iskljucivo na user experience posto obzirom da sam ga strpao u masku koja mi je ostala od X jedva sam primetio da promenih telefon. Naravno da se razlika po kojecemu vidi kada uzmes oba telefona u ruke, pa bio bi totalni fail da se ne vidi ni tada.

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Razlika u ceni je 20%. Nekom smešno, nekom ne ali je svakako subjektivno. Meni lično vredi doplatiti za najnoviji gedžet.

Ako poredimo X i XR za istu cenu, meni je X tu u blagoj prednosti.

Ovako je apple uradio:
XS i XS max su top modeli i tu govora nema, zatim iza njih slede X i Xr , e sad kod svakog od njih dobijas i gubiš po nešto. Sve u svemu vrlo pametno cini mi se. Da je Xr imao recimo OLED manje rezolucije onda X ne bi imao smisla

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Jesno pitanjce ako neko zna iz proverenog izvora:
Ako bih preko firme uzeo u MTS IP Xs Max ( oni su zakljucani na mts) da li se moze kod njih odma otkljucati telefon i koristiti sa telenor karticom? Jako mi je bitan taj postupak otkljucavanja, kako ide, dal daju i koliko traje. Ovlasceno lice bi to uradilo sve, ne pricam o kupovini sa oglasa pa otkljucavanje sa drugom osobom

Ziva istina! Tacno su sve lepo iskalkulisali,jedino se u toj njihovoj kalkulaciji treba pronaci. Juce sam gledao sva tri modela jedan pored drugog,sto vise gledam sve manje vidim. U jednom momentu mi palo na pamet da uzmem Xr i apple watch 3 ili 4,mada plasim se da ce me proganjati odluka da ne uzmem Max ili Xs. Najblizi sam odluci da pazarim Max,zbog velicine ekrana i baterije najvise. Posle njega Xs mi je izbor,zbog gabarita i solidne velicine ekrana u tom kucistu. Zadnji izbor mi je Xr+apple watch. Sve me vuce ka Max-u,ali ajde sacekacu jos 10ak dana,razmisliti jos malo pa cu defininitivno odluciti.

Ako vec dajes pare i ne menjas telefone udri da valja, bice ti zao sta god da uzmes a da nije max! Ja imam XS i vec zbiram kombinacije za max.. za par dana ako nadjem menjam

Poslednja izmena:
Danas prvi put Xs Max, sa brilama i kapom - prva 2 puta FID nije radio, pa sam otkljucao ukucavanjem pina. Nakon toga, svaki put bez problema, tako da - pohvala za uradjen posao sa FID.

Pisao se o tome, registrujte alternativni izgled sa zimskim dodacima :)
205fea40d104bfca6824d3971e44a6ba.jpg

Nema potrebe, radi i bez toga. Ocigledno je da FID automatski radi update, jer je, nakon prva 2 puta i ukucavanje pina, sve besprekorno radilo (sa i bez brila i kape).

Druze, ja koristim s8+ trenutno, ona je do pre 3 nedelje koristila s8+, sad usela xr. Niti sam fan, niti ne znam ti sta. Znam koliko ona koristi telefon, koliko ja, koliko meni na s8+ traje baterija, a kolikoo njoj. Znam da je u 5 popodne morao njen na punjacu, a moj ne, osim kada odigram neku igricu. Ja na 4g, sve na on sem bt izvlacim 3.5h...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Covek priča o “real life” upotrebi, ne moraju ti testovi nista da znače jer svi hvale bateriju Xr-a. No generalno, mislim da je na tom s8+ bila baterija pri kraju, ume on da izgura dosta, imao sam ga, okvirno mi je i kod njega ostajalo oko 25-30% kada ga stavim na punjac na kraju dana. Svi novi modeli iPhona su u top kategoriji po trajanju baterije.

Telefon jeste bio star godinu dana, ali zadnjih pola godine je standard da mora na punjac da bi izgurao do kraja. Koristio sam i ja ip godinu dana, znam da kod njega sigurno nece za sat vremena otici 10% od stajanja na stolu. Prosli vikend sam bas "testirao", telefoni ujutru skinuti sa punjaca, pola sata fb, insta wa, mailovi, vesti.... Ja na 90% ona na 97%...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kod ajfona je standard da se tih prvih nekoliko procenata nakon što se skine sa punjača dosta sporo troše. Recimo moze ti biti od ujutru pa sve do 13:00 na 100% ako ga ne diras i ne pricas. Kod androida to ne ide tako. Moras uzeti u obzir i da svakodnevno brzo punjenje bukvalno uništi bateriju, pa ponekad mislim da ima neceg dobrog u tome sto apple ne daje brzi punjac uz prodajno pakovanje ajfona, jer onda ne bi imali spori punjac, a opciju za brzo punjenje nemamo kao kod androida pa da menjamo brzo-sporo [emoji848]

Vrh Dno