Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Iskreno da ti kazem,nemam pojma. Nisam imao negativno iskustvo,uglavnom su to (posteni) vlasnici ugovora kojima treba brza lova,subjektivna procena. [emoji1] Ne gledam preprodavce,samo vlasnike ugovora,pozeljna je i overa punomoci kod notara. A u slucaju da prestane da placa,pa da imam problem zbog toga,ne znam,mozda bih ga gepekovao ili nesto slicno [emoji848] Zezam se,ko ce misliti o svemu tome,ipak je samo telefon u pitanju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma naravno.... ne bih imao dilemu da je to situacija od pre par godina pa 200,300e vec sad to ide na 800-900e to vec ne bih voleo sutra da mi uzmu iako je samo telefon :)

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Pa razumem te,ali bar ja nisam cuo da su tek tako uzimali ljudima telefone,obicno ganjaju i tuze vlasnika ugovora u tom slucaju. A ne moze svako danas ni da dobije tek tako uredjaj od 1k,provere u kreditnom birou,pa znaju da traze i avansnu uplatu,itd... Naravno,niko ti ne garantuje da ce taj neko placati rate na vreme,ali da ima toliko prevaranata i da su neduznim ljudima masovno zaplenjivali telefone,uveliko bi se to proculo i svi bi bili skepticni po tom pitanju u mnogo vecoj meri.

Naprimer odem i kupim XS koji je neko kupio na ugovor, sta ako on prestane da placa ili sta vec...?
Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Ništa posebno, zovu te iz supa kad istekne ugovorna obaveza (ili ko već bude koristio taj telefon; preko imei-a nađu broj koji se koristi u telefonu i zovu) i jave ti kad i u koju policijsku upravu da odneseš telefon jel je isti predmet krivičnog dela. Imam negde zapisnik kada sam nosio Note 4, tako da iskreno i od srca savetujem da uzimate telefone samo od proverenih ljudi... ili ih prodajte nekom pred istek uo koga ne poznajete ;)
Edit: mate i moju temu na forumu oko celog tog dešavanja kad je bilo.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Neplacanje racuna nije krivicno delo. Telefon koji kupis kod operatera na odlozeno placanje, je tvoj odmah cim ti daju fiskalni za njega. Operateri se u slucaju neplacanja naplacuju preko izvrsitelja.
Ukoliko je telefon bio u nekom krivicnom delu, to je potpuno druga prica. (tipa ukraden iz magacina, i prodat na oglasima u originalnom pakovanju)

Nesto mi je pojelo bateriju, sad je na 24%, sokirao se kad sam video, obicno u ovo doba dana bude oko 60%. U batery opciji mogu da vidim gde je iscurela?

Pa tako bi trebalo biti, ja jos nisam cuo da su nekome zaplenili telefon,osim kolegi @Proday. Ko zna u kakvim je operacijama ucestvovao njegov telefon. [emoji1][emoji39]

Poslednja izmena:
Neplacanje racuna nije krivicno delo. Telefon koji kupis kod operatera na odlozeno placanje, je tvoj odmah cim ti daju fiskalni za njega. Operateri se u slucaju neplacanja naplacuju preko izvrsitelja.
Ukoliko je telefon bio u nekom krivicnom delu, to je potpuno druga prica. (tipa ukraden iz magacina, i prodat na oglasima u originalnom pakovanju)
Kažem ti šta mi je inspektor rekao kada sam bio da predam telefon. Posle 2 god izvršitelji preuzeli slučaj, lik je bio krivično gonjen zbog ne plaćanja odnosno ne poštovanja ugovorne obaveze a telefon samim tim predmet krivičnog dela. To sam sve i dobio od supa napismeno. E sad, ja nisam pravnik, možda sam i mogao da se natežem sa njima ali nisam imao ni vremena ni živaca!

Nesto mi je pojelo bateriju, sad je na 24%, sokirao se kad sam video, obicno u ovo doba dana bude oko 60%. U batery opciji mogu da vidim gde je iscurela?

Obicno mozes. Uostalom, udji u Battery pa vidi sta kaze dole koja aplikacija je potrosila bateriju i koja petlja u backgroundu.

Dobra stvar je da i ako se ispostavi da neka aplikacija ima neki bug i stalno trci u pozadini, mozes da joj blokiras rad u backgroundu i resis problem.

Poslednja izmena:
Kažem ti šta mi je inspektor rekao kada sam bio da predam telefon. Posle 2 god izvršitelji preuzeli slučaj, lik je bio krivično gonjen zbog ne plaćanja odnosno ne poštovanja ugovorne obaveze a telefon samim tim predmet krivičnog dela. To sam sve i dobio od supa napismeno. E sad, ja nisam pravnik, možda sam i mogao da se natežem sa njima ali nisam imao ni vremena ni živaca!

briši poruke,pun inbox[emoji23][emoji23]

I, je l’ Xs Max iz Mts-a simfree ili ne? [emoji3526]

I dalje je misterija,mada cisto sumnjam da bi mi ga nudio za 900 da je sim free. Pojacacu malo i kupiti sa garancijom vip-a,taman da se pocastim za Bozic [emoji56]

Kakvo vam je trajanje baterije?

Nekako s obizrom koliko traje, ne zanima me toliko, em su sa novim sistemom prikaza za zadnja 24 zakomplikovali stvari.

Medjutim bas sam u zadnje vreme obratio paznju, ispadne da je izmedju 7 i 10 sati zavisno od nacina koriscenja i osvetljenja ekrana.
Rekao bih da je prosek oko 8 sati.

Cini mi se da Viber standardno nije dobro optimizovan ili su ove silne grupe aktivnije nego inace, jer mi se zadnjih 3-5 dana baterija prilicno vise isprazni do spavanja nego inace. (Radjen hard reset, za svaki slucaj).

Viber je ocajan.... 0 od programa da mi ne treba obrisao bih ga notifikacije su ocaj nekad imaju kriminalan delay kada hocu da odgovorim sa LS-a

Zato u nekim zemljama masovno koriste whatsup. Skoro niko viber ne koristi. Nemačka, Kina i td itd....

U kini je viber blokiran zato i ne radi, sto se tice whatsapp radi u kini ali ako ga vec imas instaliran na telefon, ako si tamo ne mozes ga instalirati posto je kompletan google blokiran od strane kineske vlade. Ne znam sto se tice ios-a.

Jeste tacno je. U Nemackoj nije nista blokirano jednostavno skoro niko ne koristi viber, samo whatsup

Da, na zapadu se koristi WhatsApp, Viber niko ne koristi.

U Kini svi koriste drzavni WeChat (cenzura na nivou) koji se koristi za sve, to je i zamena za Facebook i aplikacija za placanje, slanje para, chat, sve zivo.

Očajno je čak i ako je fake

Jel ce biti nekih "wow momenata i novih tehnologija" na polju telefona ili ce samo da sklone notch, ubace jaci cpu i touch ID u ekran i to je to?

Na pamet (a da je izvodljivo tehnički) mi pada npr. da telefon ima i funkciju klasičnog, portabilnog projektora, to bi bilo fenomenalno.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Ja bih voleo jedan ozbiljniji redizajn iOS-a. Što se telefona tiče, jedino notch da sklone i to je to.

Kada bi izbacili notch verovatno bih kupio manji model jer su mu veliki telefoni dosadili, a sem pixela 3 nema ništa malih dimenzija što bih razmatrao.

Meni je notch i ok, ali bi dobro dosao redizajn sistema...

Nadam se da ce malo kameru da srede (uopsteno mislim na sve proizvodjace) u smislu par postova iza, mislim WTF, ili A9 recimo.. Ne vidim "kreygasm" u pravcu kojim se krece. :D

Redizajn iOS-a i dizajn pravac novog iPad Pro bi bio pun pogodak po mom mišljenju.

Redizajn iOS-a dolazi bez ikakve sumnje.
iOS 13 ce konacno promeniti grid nakon 10 godina.

Nazad
Vrh Dno