Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Bas suprotno, iP je u poslednje vreme postao pristupacniji no ikada te ga zato ima vise.

Od pre par god su zvanicno dostupni u Srb, a sada za 200-350 eur moze da se uzme odlican iP koji savrseno vozi najnoviji iOS, prakticno nudi 80% ugodjaja poslednje generacije i moci ce da se koristi bez ikakvih problema bar jos nekoliko godina.

Koliko kosta 6s 32gb nov, oko 330eur mislim, za te pare perfektan telefon vrhunske izrade koji ce biti aktuelan jos par god, realno best buy.

Steta je sto je kod nas iPhone od pojavljivanja bio statusni simbol i tako je ostao iako je sada dostupan kao i ostali telefoni (mada sam ja svojevremeno menjao glavu za glavu Nokiu N95 za iPhone 1st gen). Cene samsunga i huawei flagshipa su isto preko 1000e ali se po defaultu napada iPhone.

Isto tako, Apple izbacuje po model dva godisnje koji su flagship i nisu namenjeni ljudima koji sastavljaju kraj sa krajem.
O ovome je pricano 1000 puta ali se nekako vracamo na cenu uvek :)

Naravno da ima kad danas moze svako ko je zaposlen da ode kod operatera i uzme ip na rate i posle grca, al zato se nosi iphone.

Ne mora da znaci, ja placam sa sve pretplatom 6900 za XS, sto je skroz ok, ipak je skup telefon u pitanju, nemam kes za njega ali lagano mogu da ga placam i da uzivam i ne grcam, ne mora uvek sa tim da se povezuje jer ti sto grcaju to osudjujem, procenis svoje finansije i ako one to dozvoljavaju sto da ne, nemam kesa, svakako cu ga koristiti te dve godine posle prodati i idemo dalje. Ali nema sta svi se slazemo da iOS trziste nije vise zanemarljivo u Srbiji (ne moze se porediti sa Androidom jer ipak ovo je Srbija i svesni smo da ne gledaju svi flegship telefone), a i ne vidim da se ljudi zale na nedostatak store-a, jer da je to problem niko ga ne bi ni koristio budimo realni... I naravno mnogo laksa prodaja ako je model pristojno ocuvan, prodajete ga za par dana, ja sedmicu prodao bas brzo i to bez placenog oglasa [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Slazem se, ali polovan moze da se nadje za 200eur i za tu cenu jeste best buy. Radice bolje od bilo kog androida za 200eur.

Iphone 6S na kraju 2018te za 330 evra je sve samo ne best buy...
Budimo malo realni.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Zavisi kako se gleda.

Ako se gleda kao 3-4 godine staro parce tehnike onda nije tako primamljiv.

Medjutim ako se gleda funkcionalno kako ta naprava radi, sta nudi i kakavi su nivo i kvalitet izrade, onda ta naprava jeste best buy i nudi najbolje korisnicko iskustvo za taj novac.

Jednostavno samo to kuciste ga odvaja od konfekcije i vredi svaku paru. A onda pride dobija update na najnoviji iOS istog trenutka kada i najnoviji Xs, to je zaista nesto sjajno.

Poslednja izmena:
Zato se za android,za svaki novi update, na prste jedne ruke mogu nabrojati podrzani modeli.

Zato sto kajase nije u Guglovim rukama, potpuno i apsolutno kao kod Apple-a.
Android ne bi preživeo takvu politiku tako da ne vidim rešenje apdejta ,bar ne u skorije vreme.

Pa zato je @LazarNS u pravu. Za te pare,takav telefon je odlicna kupivina. Bolja mozda i od nekog novijeg androida,koji ce krenuti da kasljuca posle godinu dana. Ovaj ce da pegla jod dugo.
Plus vrhunska izrada.
Moja supruga ga ima i na iOS 12 leti. UbiVa kako radi.

Ortak kupio 6S za 150e, radi savrseno, a vi opet lagano uvodite temu u raspravu android ios

To sam i ja primetio bas dosta iPhone raznih modela ima u poslednje vreme.
Radio sam ovih dana na konjickim trkama (nisam trcao :) ), gde se okupljaju najbogatiji ljudi Irske i iznenadio sam se koliko su slabo zastupljeni X modeli.
Ubedljivo najvise modela, ovim redom: 6, 7 i 8. Generacijski od 16 do 99 god., da ne bude zabune.
Druga zanimljiva stvar je da 90% ljudi ima iPhone.

To je jasno, 90% bogatijih ima iP, prosto ide po automatizmu.

A ovo za modele, zaheb je i sto su mnogi sluzbeni a jos nisam video da i jedna firma, ma koliko bogata i kolike plate davali daje poslednju generaciju, po pravilu daju generaciju stare modele. Jos nisam video nijednu firmu da daje X, ali zato svi daju 7 i 8.

Okej, da podvučemo crtu ovde - ovo nije tema za diskusiju o iOS sistemu (imamo jednu za iOS12), niti o Android vs iOS, cenama, da li je skupo i opravdano ili ne i sl. Ova tema služi za diskusiju o konkretnim modelima, upotrebi, problemima i sl. Svi postovi koji se ne uklapaju u ovo će biti automatski brisani.

Uzela devojka Xr. Planiram da joj porucim kablove sa ali-a. Znam da moraju da imaju taj mfi sertifikat. Interesuje me koliko je "pametno" poruciti i one adaptere od 2.4A kako bi imala brzo punjenje??

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Uzela devojka Xr. Planiram da joj porucim kablove sa ali-a. Znam da moraju da imaju taj mfi sertifikat. Interesuje me koliko je "pametno" poruciti i one adaptere od 2.4A kako bi imala brzo punjenje??

Adapter mozes da porucis ali kablove nikad ali nikad ne uzimaj nekvalitetne, uglavnom uzimaju Ugreen sa Alija navodno su ok ali ne garantujem to ce ti reci oni koji su uzimali, ako je los kabal unistice ti bateriju za 10 dana, punjac ne igra toliko ulogu na stetnost jer ako je slabiji samo ce sporije puniti dok kabal unistiva bateriju.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

A sto se adaptera tice? Oni ne uticu lose na bateriju kao los kabl?

Preporuka za Anker Powerline+ II, imam ih vise i odlicni su.

Preporuka za Ugreen.

Kakvu masku za telefon koristite ? Ja sam uzeo obican silikon za prvu pomoc. Zao mi je sto nisam uzeo original masku u apple storu kad sam bio.

Kozna product red :) nesto najbolje sto sam imao priliku da koristim :) uzeo na popustu

Da li je neko mozda kupio XS Max u mts-u? Ako moze samo da proveri sa drugom karticom da li je zakljucan na istu. Vidim da na oglasima neki prodavci naglase da je sim free,iako je iz mts-a,cuo sam da su navodno otkljucani za biznis korisnike,pa ne znam kako tacno utvrditi kada je uredjaj u vakumu. Inace,eto i mene na Max-u za koji dan,bas da vidim da li cu moci da se naviknem na ciglu. Red je da se u novu godinu udje sa novom masinom [emoji23]

Ako si koristio Note ili neki Plus model, bez problema. Ja i dalje nisam siguran da je max neophodan ali sam jednostavno navikao na cigle :)

Što se zaštite tiče, koristim original apple silicone i ok je ali donji deo telefona nije baš najbolje zaštićen jer je otvoren.

Poslednja izmena:
Koristio sam 7+,pa Note 8,naviknem se ja brzo,ali su mi X/XS dosta bolji sto se tice ergonomije. Nego ajde da opet malo promenim,bas me zanima i koliko je bolja baterija. Lako cu ja nazad na XS ako bude problema. A takodje preporuka i od mene za Apple case,samo njega i koristim,svaki telefon je ostao kao nov i pored tog otvora dole(dok je bio u case-u) [emoji1]

Poslednja izmena:
Ja sam trazio pri dogovaranju oko ugovora da bude simfree i dobio sam ga. Privatni korisnik ali preko 16 god i uvek na najvecem paketu...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ma trazio bih i ja,ali kupujem za kes sa oglasa,pa me zanima da li je uopste neki sa mts-a sim free,osim za biznis korisnike. Ne znam na osnovu cega prodavci tvrde da je 99% sim free,mozda prema datumu kupovine,u slucaju da su neke prve serije koje su stigle bile sim free. To mi jedino pada na pamet...

Conquer ajde molim te mi objasni ako se kupuje sa oglasa u kom slucaju moze kupac da ima problem?
Naprimer odem i kupim XS koji je neko kupio na ugovor, sta ako on prestane da placa ili sta vec...?
U kojim slucajevima moze da nagrabusi posten kupac, a vidim sa mnogo ljudi kupuje tako telefone, ja nisam nikad...

Jasno mi je za garanciju, uz fiskalni mogu sve ali samo vlasnik moze da podigne novi telefon ako ima potrebe za tim pa i tako se onda mora gledati da taj sto prodaje ne bude preprodavac vec vlasnik koji je ok osoba... za ne daj boze...
Previse puta sam preskocio dobar deal samo iz bojaznosti...

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno