Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Svakako jasno je da ima poboljsanja, pitam pre svega da li ima nekih funkcija na iphonu xs sto nema na iphonu x. Nisam ih dosad primetio...

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Ma to su toliko dobre spravice da je zaista suvisno pricati o nekim velikim razlikama.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Ima vise funkcija vezanih za kameru,podesavas jacinu blur-a npr,kod portrait mod-a,snima stereo zvuk,itd... Podrzan je i eSim,ako to nekome uopste znaci,a vidim da ih ima na oglasima i sa dva fizicka slota. To su neke bitne razlike po meni,neke bitniije razlike u radu nema,niti je ja primecujem u ekranu. Da,ima i IP68. Ima poboljsanja,naravno,samo stavis na papir sta ti je od toga bitno i da li tebi opravdava razliku u ceni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nadovezao bih se sto se tice baterije X vs XS,da se primeti najvise kada je telefon u standby ili se ne forsira previse. Kad se przi nema neke razlike preterane. Generalno mislim da se ne isplati prelazak, a licno sam bio primoran zbog posla da se presaltam.

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Iako ima samo 3 giga RAM-a, XR se dobro nosi sa Note 9 u Phonebuff speed testu:

Apple said that the new iPad Pro with its A12X chip was faster than “92% of portable PCs”"
S obzirom na brzinu razvoja Ax serije procesora u odnosu na intelovu konkurenciju, mislim da ih samo još problem oko nekompatibilnosti aplikacija deli od prelaska Macbooka sa Intelovih na Ax procesore.
Mada i na tome rade, ovogodišnje portovanje aplikacija na macOS je jedan vid okupljanja developera oko Maca kao platforme...
A kad to urade dobiće drastičnu uštedu (jer će koristiti svoj umesto intelovog procesora) i značajno bolju autonomiju baterije uz komparabilne performanse...

Poslednja izmena:
Ja mislim da Intel moze biti sledeci dzin koji ce da padne.

Ima vise funkcija vezanih za kameru,podesavas jacinu blur-a npr,kod portrait mod-a,snima stereo zvuk,itd... Podrzan je i eSim,ako to nekome uopste znaci,a vidim da ih ima na oglasima i sa dva fizicka slota. To su neke bitne razlike po meni,neke bitniije razlike u radu nema,niti je ja primecujem u ekranu. Da,ima i IP68. Ima poboljsanja,naravno,samo stavis na papir sta ti je od toga bitno i da li tebi opravdava razliku u ceni.

Milioniti put - za jacinu blura - sve je to smesno naspram Focos app koji radi na svim iPhone uredjajima sa portrait mode...

Ja sam mu ukazao na neke razlike izmedju dva modela,a koju ce i da li ce koristiti neku aplikaciju je skroz druga stvar. Inace,bas sam je instalirao pre par dana da probam,ali nisam jos imao prilike,zanima i mene bas kakvi ce rezultati biti.

Cackao sam danas novu liniju iPhone-a u iStyle. Kako je dobar onaj Max, bas dobro lezi u ruci, ali ne znam kako bih ga drzao a da nemam bojazan da mi ne ispadne :D
Za XR sam se skroz iznenadio kolike bezele ima, na YT izgledaju mnogo manje.

Jedna stvar me zanima, da li je blue tint slican onom na Pixel 2 XL koji se pojavljuje kada se ekran gleda iz raznih uglova zbog ukljucenog true tone? Kad sam u podesavanjima to iskljucio nije se vise pojavljivalo.

Mogao bi biti [emoji3]

Ali na slici je pigresan kabel, dok dole ne pise koji daju. Verovatno je samo slika pogresna.

Poslednja izmena:
Takav "test" treba poturiti ovim strucnjacima sto se hvataju za brojeve na papiru,rezoluciju, ppi i ostalo...

Takav "test" treba poturiti ovim strucnjacima sto se hvataju za brojeve na papiru,rezoluciju, ppi i ostalo...

Mmmmm zar nije Apple među prvima krenuo sa tim što hoćeš da poturiš? Nema potrebe za flejmovanjem... Ali činjenica da Apple ide sporije u odnosu na druge. Sad da li je to do rukovodstva ili nešto drugo ne znam.

Bio juce do mts-a da pogledam telefone. Prvi put sam video i X i XS i XR nisam smeo ranije jer zadnji put kad sam otiso samo da vidim ip6 vec posle 5min sam potpisivao novii ugovor.

Uglavnom meni displej na XR duplo bolji od XS, ponavljam meni, gasio sam i palio true tone na XS i u display accomodations podesavao svasta i nekako mi boje na XS cas zute, cas plave ne znam nekako su mi boje lepse na XR. Ovo se najvise primecuje na beloj pozdini (safari, settings) na home screen nije tolika razlika.

XS lep, XR izlozen beli model ne svidja mi se nikako ta kombinacija. Bazeli na XR ogromni u odosu na XS bili jedan pored drugog pa se bas primecuje. Nekako mi i XR deluje buckasto mozda opet sto je pored XS.

Mmmmm zar nije Apple među prvima krenuo sa tim što hoćeš da poturiš? Nema potrebe za flejmovanjem... Ali činjenica da Apple ide sporije u odnosu na druge. Sad da li je to do rukovodstva ili nešto drugo ne znam.

Ma ti uopste ne kontas na sta sam mislio. Nije uvek bolje ono sto ima vise brojeva na papiru,niti covek moze golim okom da vidi razliku u ppi,koliko moze u tacnosti boja i samom prikazu slike,sto se i vidi gore u primeru. Po cemu to ide sporije,nije octa core i nema 6GB rama? [emoji23] Bas sporije idu,pogotovo kada je SoC u pitanju. [emoji1360]

Ma ti uopste ne kontas na sta sam mislio. Nije uvek bolje ono sto ima vise brojeva na papiru,niti covek moze golim okom da vidi razliku u ppi,koliko moze u tacnosti boja i samom prikazu slike,sto se i vidi gore u primeru. Po cemu to ide sporije,nije octa core i nema 6GB rama? [emoji23] Bas sporije idu,pogotovo kada je SoC u pitanju. [emoji1360]

Šta znam, ovde kako se pomene druga strana ide se u okršaj. A realno gledano sad su svi tu negde izjednačeni što nije bio ranije slučaj. iPh6 je sa svojim hardverom ubijao android FS sa duplo više svega [emoji23] ali opet kažem... negde škripi kod Apple-a.

Ja android nisam ni spomenuo,samo sam se osvrnuo na razliku izmedju displeja,tj rezolucije za koju su se mnogi uhvatili,kao da je to jedini i odlucujuci faktor pri odabiru i "ocenjivanju" displeja. Evo covek iznad napisao da je njemu lepsi prikaz na XR u odnosu na XS,ima nas raznih i to je ok,ne mora svima isto da odgovara.

Taj Pocophone je komedija, loze se na njega samo zato sto je jeftin i brz na testovima. To sto nista drugo nista ne valja, koga briga...

Na kraju taj telefon jedva vredi i koliko kosta.

Bio juce do mts-a da pogledam telefone. Prvi put sam video i X i XS i XR nisam smeo ranije jer zadnji put kad sam otiso samo da vidim ip6 vec posle 5min sam potpisivao novii ugovor.

Uglavnom meni displej na XR duplo bolji od XS, ponavljam meni, gasio sam i palio true tone na XS i u display accomodations podesavao svasta i nekako mi boje na XS cas zute, cas plave ne znam nekako su mi boje lepse na XR. Ovo se najvise primecuje na beloj pozdini (safari, settings) na home screen nije tolika razlika.

XS lep, XR izlozen beli model ne svidja mi se nikako ta kombinacija. Bazeli na XR ogromni u odosu na XS bili jedan pored drugog pa se bas primecuje. Nekako mi i XR deluje buckasto mozda opet sto je pored XS.

Skoro sam bas napisao kako se i meni cini da true tone bolje radi na ips nego oled,nije tolika razlika u beloj boji,na X/XS bas zna da vuce na zuckastu, dok je prikaz bele inace dosta "hladniji" nego na ips-u,pa je i veca razlika samim tim. Kod ips ne varira toliko drasticno jer je i sam prikaz bele malo topliji.

Poslednja izmena:
Taj Pocophone je komedija, loze se na njega samo zato sto je jeftin i brz na testovima. To sto nista drugo nista ne valja, koga briga...

Na kraju taj telefon jedva vredi i koliko kosta.

Bas tako,a kada stavis displej pored iole krstenog i dobro kalibrisanog,shvatis koja je tuga ustvari.

Ja android nisam ni spomenuo,samo sam se osvrnuo na razliku izmedju displeja,tj rezolucije za koju su se mnogi uhvatili,kao da je to jedini i odlucujuci faktor pri odabiru i "ocenjivanju" displeja. Evo covek iznad napisao da je njemu lepsi prikaz na XR u odnosu na XS,ima nas raznih i to je ok,ne mora svima isto da odgovara.

Iskreno XR bih odmah uzeo da su bezeli maalo manji, ovako mi deluje bucmasto i nekako dizajnerski lošije. Što se tiče LR displeja... sasvim je pristojan i što se mene tiče nije presuđujući faktor...e sad cena je nešto drugo.

Šta znam, ovde kako se pomene druga strana ide se u okršaj. A realno gledano sad su svi tu negde izjednačeni što nije bio ranije slučaj. iPh6 je sa svojim hardverom ubijao android FS sa duplo više svega [emoji23] ali opet kažem... negde škripi kod Apple-a.

Pa i sad je Soc gotovo duplo jaci :).

@ivanbass
Pa dobro je covek rekao,eno ti A12X,multi-core ravno duplo veci,9k naspram 18k. Sad samo reci da to nije mobilni SoC,a sledece godine ce mozda i jaci biti u novom ajfonu. [emoji1]

Skoro sam bas napisao kako se i meni cini da true tone bolje radi na ips nego oled,nije tolika razlika u beloj boji,na X/XS bas zna da vuce na zuckastu, dok je prikaz bele inace dosta "hladniji" nego na ips-u,pa je i veca razlika samim tim. Kod ips ne varira toliko drasticno jer je i sam prikaz bele malo topliji.

Ja nikako da se naviknem na boju true tone opcije na Xs Max, poprilicno u mojim ocima vuce na zuckasto. Jel imaju neka podesavanja manuelna za toplinu?
A npr Samsung S9+ mi ima bolji ekran, za mene, u adaptive varijanti...smeta mi ta zuckasta

Tastatura je odlicna za kucanje, a da li moze da se nameste da se vide brojevi iznad uvek i da budu vidljive tacka i zarez?

Nazad
Vrh Dno