Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Ko se razmišlja između X i XS modela neka slobodno odmah ide na X (dok ga još ima). Jedini upgrejd za vlasnike X modela je Max. Sa X na XS može preći samo neko ko ima para na bacanje (Conquer bez uvrede [emoji16]).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Isplati se bre. Izmi x ako si već nameračio ios i uživaj...za xs velika doplata a ne dobijaš srazmerno ni blizu.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Videću, uslovljen sa paketima...a to će se jedino desiti ako uspem da obrnem Mate i sat :D ili ako odem na iPh8+ pa završim sa cimanjem :)

Meni nalete danas X za 600€.Star 4 meseca, bukvalno bez ijedne ogrebotine sa 98% baterije ali MTS.Ja zavrsio sa kupovinom sledece 2-3 godine.

Pogledao danas u iStyle Xr/Xs/Xs Max. Iskreno ako se u dogledno vreme ponovo ne vratim na iP8 ili ne budu bar u buducnosti ponudili neki model manji od 5" (velicine kao sto je bio iP6/7/8) mislim da cu se polako oprastati od iPhone-a.
To je moje licno misljenje. Mislim da su ga preterali sa ovolikim velicinama.
Da su lepi jesu ali ja nemam vecu saku i prste za njih. I sto je jos vaznije novcanik.

Poslednja izmena:
X je uz omoruku 1 paket 94.000, a Xs je 107.000 tako da je razlika smesna, i nikako ne treba uzimati X pored Xs jer Xs ima i drasticno bolji ekran ( mnogo bolji nego s9+, mate 20 ne bi komentarisao.... ima mnogo bolje obe kamere, ima 1gb rama vise, za 120e razlike se isplati Xs, i post prodaja naravo... ne znam kako X ili Xs nekom moze biti veliki, ali ako jeste ima manjih pa kupite, a ne ko deca " ako ne naprave manji preci cu na android " pa predji brate ko ti brani.... Uporedio sam Xs sam svim novim flagovima i telefon je prica za sebe, razbija na svim poljima.

X je uz omoruku 1 paket 94.000, a Xs je 107.000 tako da je razlika smesna, i nikako ne treba uzimati X pored Xs jer Xs ima i drasticno bolji ekran ( mnogo bolji nego s9+, mate 20 ne bi komentarisao.... ima mnogo bolje obe kamere, ima 1gb rama vise, za 120e razlike se isplati Xs, i post prodaja naravo... ne znam kako X ili Xs nekom moze biti veliki, ali ako jeste ima manjih pa kupite, a ne ko deca " ako ne naprave manji preci cu na android " pa predji brate ko ti brani.... Uporedio sam Xs sam svim novim flagovima i telefon je prica za sebe, razbija na svim poljima.

100k za mobilni telefon i još pride pretplata sa prosečnom platom u Srbiji od 300e??? heheheh svašta ljudi pišu. Pa u životu ne bih dao taj novac, u životu i ako bih mogao da skupim...Na stranu sve pa i moja privrženost iOS-u, ali iPhone telefoni su izuzetno precenjeni to je činjenica.Pogotovo sa napretkom Android platforme, iskreno pozdravljam raznovrsnost u dimenzijama ali nikako u ceni. Danas gledam XR u iStyle-u 117k a realno zaista ne daje ništa bolje u odnosu na Mate 20 Pro...šta više osim iOS-a kao sistema nema ništa revolucionarno za šta bih se mogao ujvatiti pa da progutam ekran i dizajn. To nije bio slučaj kad se pojavio iPh 6...što je veliki promašaj za Apple. Polako usporavaju sa inovacijama i dopuštaju da ih konkurencija stigne a cene samo pumpaju.

Opet kažem iOS je savršen ali više nije dovoljan samo sistem kao ranije...na žalost.

Ali koga od njih briga za prosecnu platu u Srbiji? Ni jedna kompanija ne planira cene prema Srbiji. Da svet gleda na prosecne plate u Srbiji onda mi ne bi smeli da postojimo na mapi nigde. Ako moze jakna da kosta 120.000, patike 80.000, racunar neki gaming 300.000, ljudi kupuju televizore od 600-700.000 i u kesu plate, zasto ne bi uzeli i tel od 100.000 na paket, a uz Biznis paket mnogo manje izadje. Morate se otarasiti predrasuda da svi na prosek treba da gledaju. Jake kompanije ciljaju na korisnike sa visokim budzetom, a verujte takvih u Srbiji ima svakog meseca sve vise i vise. Prosetajte se bilo koji dan po prakingu TC Usce, i bice vam jasno da uopste nije slika takva kakvu ste sebi stvorili u glavi. Sve ima svog kupca , a ko ne moze da kupi ok, ima modela koje moze priustiti hvala Bogu.

Ja govorim o realnosti u našoj zemlji gde je sve obrnuto...od morala do ljudskih vrednosti. To što postoji određen kontigent ljudi koji ne znaju šta će sa parama pa svoje neznanje nadomešćuju novcem je druga stvar, to je odraz nacije i njene nesposobnosti da se odupre takvima. Ja govorim o realnoj ceni uređaja koji nije toliko neprikosnoven u današnjem svetu mobilne tehnologije. Ranije je Apple opravdavao cenu sa inovacijama a danas to nije slučaj a drži veću cenu nego kad je izlazio sa sjajnim stvarima.

Nista ja ne razumemem, poceo si pricu kako bi uzeo da probas IOS a sad dodje do precenjenosti.

Nista ja ne razumemem, poceo si pricu kako bi uzeo da probas IOS a sad dodje do precenjenosti.

Nisam počeo priču kako bih probao iOS, nego sam iskomentarisao XR koji sam danas video, a priču sam nastavio sa nedoumicom koji telefon da uzmem jer me XR nije kupio a mislio sam da je to završena stvar u kupovini.Ispostavilo se da po prvi put nije tako...

Inače Apple uređaje koristim godinama i baš zbog toga mislim da je apple počeo da zaostaje a nije prilagodio cene shodno tome.

Nemaju svi rucerdu za ove telefone. Samo sam prokomentarisao velicinu telefona. Sa iOS sam zadovoljan.
I dalje stoji da su Xr/Xs/Xs Max lepi ali preveliki a cini mi se i malo tezi. Ali mi se zato nekako dopala ova nova zlatna boja.

Poslednja izmena:
Ja ljude koji imaju novac uopste ne smatram neznalicama, i uopste ne smatram da svoje ne znanje nadomescuju skupim stvarima, cak sta vise...izuzetno ih postujem i razumeju se isto koliko i oni pametnjakovici sa telefonima od 200e ( znate na koji tip ljudi mislim ) i to sto neko moze da zaradi ne znaci da treba da ga posmatram sa mrznjom i gledam kao neku puku manjinu, vec da se zapitam zasto ja nisam zaradio. Sto se cene tice, svaki, ali svaki uredjaj ili sta god vredi onoliko koliko je kupac spreman da plati. Obzirom da u zvanicnoj prodaji kinezi kostaju od 80 do 120.000 ne vidim zasto i Apple ne bi toliko kostao. Sto pre sebe presaltujete na to da 1000e vise nisu nikakve pare bice vam lakse. Klinci na youtube to okrenu za par dana, neki i za 2 sata.

Ja ljude koji imaju novac uopste ne smatram neznalicama, i uopste ne smatram da svoje ne znanje nadomescuju skupim stvarima, cak sta vise...izuzetno ih postujem i razumeju se isto koliko i oni pametnjakovici sa telefonima od 200e ( znate na koji tip ljudi mislim ) i to sto neko moze da zaradi ne znaci da treba da ga posmatram sa mrznjom i gledam kao neku puku manjinu, vec da se zapitam zasto ja nisam zaradio. Sto se cene tice, svaki, ali svaki uredjaj ili sta god vredi onoliko koliko je kupac spreman da plati. Obzirom da u zvanicnoj prodaji kinezi kostaju od 80 do 120.000 ne vidim zasto i Apple ne bi toliko kostao. Sto pre sebe presaltujete na to da 1000e vise nisu nikakve pare bice vam lakse. Klinci na youtube to okrenu za par dana, neki i za 2 sata.

Hehehhh ok...

Ne mogu da shvatim da je obican Xs ili X nekome prevelik.

Probajte par dana, nema sanse da bude prevelik.

Ne treba ni da nude manje telefone, to degradira korisnicko iskustvo.

Držiš telefon normalno i ne možeš ni u kom slučaju bez egzibicije da povučeš palcem notifikacije sa vrha ekrana implicira da je telefon velik. E sad na nama je da pravimo kompromise i gledamo dokle možemo da idemo odnosno nađemo odgovarajuću meru za funkcionalnost/mobilnost ;)

Meni se XR učinio manji i to baš manji zbog tih debljih bezela i ivica...samo da su ga malo bolje dizajnirali bio bi savršen.

@LazaNS Nisam znao da ima mogućnost da šalje na android?!

Isto tako sto bt moze android-android tako isto iphone-iphone moze airdrop. Ko je koristio airdrop na bt vise ne pomisli...

Pa da svi oko mene imaju iphone ne bi se ja ni najmanje brinuo druže, ali dok je većina na androidu meni je vrlo važna podrška za prebacivanje tog tipa ;)

Pa da svi oko mene imaju iphone ne bi se ja ni najmanje brinuo druže, ali dok je većina na androidu meni je vrlo važna podrška za prebacivanje tog tipa ;)

I dalje je brze sibnuti preko neta nego preko bt...

To je tačno, skoro sam baš pokušavao da šaljem nekoliko slika preko bt-a, prekinuo sam čim sam video koliko sporo ide..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ovo je realno stanje stvari. Koga bole uvo sto neko ima platu 300eur, uvek ima onaj koji ce da kupi, a skuplje stvari se nerteko prodaju bolje nego jeftinije.

IP 7 mi preveliki, ne mogu bez egzibicije kad drzim u desnoj ruci da dovatim swipe back. Izuzetno me napinje kada hodam i kada lezim, e ti sad zamisli X ili XS.

IP 7 mi preveliki, ne mogu bez egzibicije kad drzim u desnoj ruci da dovatim swipe back. Izuzetno me napinje kada hodam i kada lezim, e ti sad zamisli X ili XS.

potpuno je suprotno :D X,XR itd... su bukvalno manji po gabaritima, zato je displej izduženiji nema prostora dole i gore kao kod 6,7 i 8-ice. Meni se čini da su minijaturni u odnosu na starije, nekako imam takvu percepciju.

potpuno je suprotno :D X,XR itd... su bukvalno manji po gabaritima, zato je displej izduženiji nema prostora dole i gore kao kod 6,7 i 8-ice. Meni se čini da su minijaturni u odnosu na starije, nekako imam takvu percepciju.

iPhone XR je veci od X
iPhone X je veci od 6/6S/7/8
Razlika je po meni mala u velicini, ali ako neko ima manju ruku stvarno mu je tesko dohvatiti vrh ekrana ako ga koristi jednom rukom... Koristiti reachability ili kako li se zove je pomalo suludo.

Problem sa reachability je sto je prosto uzasno implementiran na X-u. Prakticno je neupotrebljiv, jedini guesture koji ne radi kako treba.

Mene muci vise sirina nego duzina telefona/despleja...skoro sam nosio dva telefona nesto kratko i drugi je bio ip5, ljudi koja je ono milina koristiti na ulici :D

Meni je ovaj X leg'o sto ono kazu ko budali samar.Da ga koristim jednom rukom, nema sanse, ali to ne moze ni jedan telefon danas osim 5(s, se) ili Sony compact.

Igra se covek malo, naravno da ne moze da se poredi niti ce ikada moci.

Nazad
Vrh Dno