Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Pa to,a gde je ram od celika i ostale komponente,skuplji telefon u izradi bar 30%. Udarili kinezi marzu nevidjenu do sada [emoji23] Ali i treba,na njima je da probaju,a sada da li je celokupna usluga koju kupac placa na tom nivou,vreme ce pokazati (ili je vec pokazalo).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ubedjen sam da nece povecavati cene.

Medjutim kako je konkurencija poludela, trebali bi da kostaju 2000+.

Bice interesantno videti sta ce biti sa cenama sa 5g. Nazalost verovatno nista od 5g na sledecoj generaciji iP. S druge strane i ovi sto ponude ce verovatno prodati ukupno 3 komada, pa OnePlus pominje cenu od 1000 za 5g model. Koliko ce onda S10 5g da kosta, iP ce ispasti kupovina za sirotinju i najjeftiniji flagship [emoji3]

Jos od svih ti no name marki (OnePlus, huawei, xaomi, redmi, mio...) OnePlus najvise postujem i najpostenini su, kad oni pominju te cene...

5g je sada aktuelniji od 9 kamera na poledjini [emoji16] Zaista ne mogu da verujem koliko ce podici cene zbog 5g čipa. Kao sto rekoste OnePlus je bio uvek ubedljiv sa cenama ali skoro 1000$? Mogu zamisliti koliko ce iPhone otići?? Srećom, poprilicno sam siguran da 5g iPhone nece doci pre 2020 dok 5g mreza ne zaživi, ne verujem da ce se Apple igrati.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Da da bice 5g sigurno vec sledece godine sta bi drugo mogli ds prodaju narodu kao nesto sasvim novo sto nismo videli. Jes da to necemo da vidimo 5 godina u Srbiji jedva se namolili da dignu 4g kod nas... A ako se ne varam trenutno Japan je jedinu koji bi sutra full radio na 5g mrezi.

Kad tako pogledaš da ovi uvaljuju Boe od 30$ i traže 1000+, onda Xs za 1000+ i nije puno znajući koliko je Apple dao za Samsung displej (čini mi se 200 i nešto dolara).

Ne samo to nego ponovo uvaljuju i lazno 960 fps snimanje (senzor bez DRAM-a) + niz ostalih mana koje su brzo isplivale, od hardverskih do softverskih (nazalost, to navode samo malobrojni objektivni ''YT-eri'' i korisnici).
Da se ne spominje fail sa displejima. Nije dovoljno samo ''ubaciti'' multi-cam setup i bateriju ciji je kapacitet (malo) iznad proseka klase i hajpovati sve to kroz placene testove kao da je svetsko cudo.

Jos kada se u pricu ubace i kvalitet softvera/podrske, generalno bolja optimizacija sw i iskoriscenost hardvera kroz softver, mogucnost dalje prodaje/visa cena itd. jasno je da su X/Xs iP bolja kupovina, moze da se kaze i bolja investicija.

Mora Huawei jos mnogo da se potrudi da bi opravdao tako visoku cenu i hajp, do tada Xs ajfoni, GS/Note, Pixel ostaju bolja i sigurnija kupovina u premium klasi a za nesto manje novca tu su OnePlus, sony, htc, LG V i na kraju Saomi Mi8 kao best buy.

Poslednja izmena:
iP nikada nije bio racionalnija kupovina u odnosu na ostale nego sada.

Gledam danas bas i Xr, bez razloga ga hateuju ljudi.

Gledam kod operatera je mnogo jeftiniji Xr. Po meni, Xr ima sve ono sto prosecnom korisniku treba , a isplatljiviji je mnogo od ostalih modela.

Mislim na telefone sa iOS.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

XR ima jako dobru kameru, odličan procesor koji će lagano da gura nekoliko sledećih verzija iOS, kvalitetnu izradu i odličnu bateriju. Ekran jeste nešto niže rezolucije u odnosu na današnje standarde ali to se uživo jednostavno ne primeti, naprotiv jako je dobar.

Pogrešno je porediti taj uređaj sa nekim mid range androidom, koji će posle jače od godinu dana da ostane bez update i da svi zaborave da je ikada i postojao.

Danas kad sam gledao Xr i iPad Pro, bukvalno sam se zapitao sa li je OLED zaista potreban ili je taj sjajni LCD mozda bolje resenje?

Dobar IPS je po meni najbolji izbor sto se ekrana tice. Mada cinjenica je da se ljudima vise svidja Oled..

Da su na Xr veca rezolucija i manji bezeli, bio bi vrh fon.

Poslednja izmena:
Nisam dugo koristio iPhone, pa imam par pitanja:
Da li jos uvek moram muziku i filmove kopirati u mob preko iTunes?
Da li brisanje istih zahteva jos uvek isti racunar i iTunes ili ih mogu obrisati direktno iz iPhona?

Nisam dugo koristio iPhone, pa imam par pitanja:
Da li jos uvek moram muziku i filmove kopirati u mob preko iTunes?
Da li brisanje istih zahteva jos uvek isti racunar i iTunes ili ih mogu obrisati direktno iz iPhona?
Naravno da mora iTunes, valjda znaš i zbog čega? Meni je jos komplikovaniji sada nego pre 10+ godina kada sam imao iPod.

Hvala. :)

Sent from my TA-1033 using Tapatalk

Ne moras preko iTunes-a. Postoje mnogo jednostvaniji programi poput iTools, iMazaing...

Obrni okreni je zavistan od kompjutera pored ;)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Obrni okreni je zavistan od kompjutera pored ;)

Normalno da je zavistan kad prebacujes fajlove sa kompjutera na telefon. Ne moze da prebacuje od ves masine [emoji3].

Mozda si teo da kazes da je zavisan od dodatnog softvera da ne moze copy/paste.

Da, hvala na korekciji kolega ;)

XR je i ovde pokazao odličan rezultat. Definitivno je bitnije napraviti kompletno dobar uređaj sa optimizovanim softverom nego pucati sirove performanse tipa 5 kamera, 4k ekran, 20gb rama i sl.

Zeni sam kupio XR product red za rodjendan (znam da ga je vise htela od X, XS zbog crvene boje i toga sto podrzava), a ja sam vise naginjao da joj uzmem cak i X. Mogu reci da je ona super odusevljena, a ja i dalje ne vidim pixele kao sto sam i pre pricao pri normalnom koriscenju. Takodje, ekran je super kalibrisan i ima fine boje, a kamera je bolja nego na X-u koji ja imam.

10R je top telefon cackao sam ga malo nekih sat vremena dok sam cekao da mi se zameni batt njega i novi ipad pro... ipad pro me je oduvao koliko mi se dopao :-D

Nazad
Vrh Dno