Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Vrh ako za otkup imaš tu cifru. Ja sam XS malopre prodao za istu sumu koliko sam ga platio a u startu sam ga dobio sa 12% popusta. Baš dobro drži cenu na zapadu :)

Kad si vec spomenuo,porucio ja Xs,Max mi je definitivno prevelik.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pametan izbor. Max je cigletina, XS ima odlične dimenzije. Zbog toga sam u hteo da ga zadržim ali ne mogu taj skromni iOS nikako.

Ma nemam ja problem da se naviknem na cigle,imao sam iP 7+ pa Note 8,ali posle njih kada uzmem X u ruku,nebo i zemlja razlika. A sa druge strane,veci displej na telefonu mi ne treba,za tako nesto cekam novi iPad Pro [emoji1]

Mozda na Dubai repliku [emoji23] I ja prvi put cujem za tako nesto.

Pa ček bre Conquer, zar ne uze skoro novi X? A sad XS? [emoji1]
Pitanje za vas sto uzimate fon preko operatera. Šta nas danas sprečava da uzmemo telefon preko operatera, potpišemo Ugovor na 24 meseca i otkazemo ugovor odmah naredni mesec? Nikad nisam uzimao telefon preko njih pa me zanima kako vi tako često menjate telefone.

Ja sam ova poslednja dva kupio za kes,ne bih znao da ti kazem. A na prvo pitanje nemam razuman odgovor,bolest ne bira [emoji85]

Sprečava te to što u tom slučaju plaćaš celu maloprodajnu cenu uređaja.

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Gde to ima 12% popusta za novi iphone, prvi put cujem za tako nesto.
Ima jedna prodavnica tehnike u Švajcarskoj koja par puta godišnje, nedeljom, daje popust 10% na sve telefone (mada je iPhone obično izuzet od akcije) a ostalih 2% ide na karticu tog lanca i moze da se potrosi kod njih tj. nema isplate keša.

Cemu ovakva preterivanja? Mate 10 pro posle godinu dana kosta nov 400e, a ako mate 20 bude drzao cenu kao p20 pro, za godinu dana ne ocekujem da ce biti ispod 450-500. Jasno je svima da iphone bolje drzi cenu, tu nema rasprave, ali stvarno nema potrebe za ovakvim preuvelicavanjem :)
Pa taj tel ni sada ne moze da stane cenovno uz ip 8+,koji je izbacen prosle godine,a ne sa x i ovogodisnjim modelima,tako da ce za godinu dana vredeti kao polovan 6s. To je jeste tako.
Za xr ce moci da dobije pristojnu cenu za godini dana. Da ne govorimo o novijim verzijama androida na kojima ce da se “gusi”.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Realnost izmedju ta dva modela je da je jedan sa 2K Amoled ekranom i vrh dizajnom, a drugi sa 720p IPS ekranom i najruznijim bezelima u 2018-toj, kao i sa losijom kamerom.

U Xr-u, za nekom kome nije bitno da li je iOS ili Android(kao npr. coveku koji je pitao) jedino chipset vredi, ostalo je isto/losije od konkurencije, u vecini slucajeva losije.

Telefon je totalni promasaj, X, Xs ili Xs Max su za dve klase bolji, a razlika u ceni nije prevelika(pogotovo za X ili Xs).

Poslednja izmena:
Realnost izmedju ta dva modela je da je jedan sa 2K Amoled ekranom i vrh dizajnom, a drugi sa 720p IPS ekranom i najruznijim bezelima u 2018-toj, kao i sa losijom kamerom.

U Xr-u, za nekom kome nije bitno da li je iOS ili Android(kao npr. coveku koji je pitao) jedino chipset vredi, ostalo je isto/losije od konkurencije, u vecini slucajeva losije.

Telefon je totalni promasaj, X, Xs ili Xs Max su za dve klase bolji, a razlika u ceni nije prevelika(pogotovo za X ili Xs).

Vidi se da poznaješ tržište i da znaš šta kupci hoće :D :D :d

XR review - Mashable:

Po Tom's Guide-u, XR ima i najbolju autonomiju baterije:
Screen-Shot-2018-10-24-at-23-19-22.png

izvor: https://www.tomsguide.com/us/iphone-xr,review-5868.html

kad smo već kod baterije, poređenje Mate 20 Pro vs XS Max vs Note 9 vs Pixel 3XL:

i poređenje benchmarka (Geekbench, Antutu, GFXBench) - Mate 20 Pro vs XS Max vs Pixel 3XL vs P20 Pro (na nemačkom)

Naručen XS max silver verzija. Idući tjedan bi trebao stići pa nakon par dana napišem razlike koje primijetim u odnosu na Android (i Pixel 2 XL koji trenutno koristim). Nakon dugo godina Androida bio bi red da malo napravim promjenu.

FloydSRB, jesi li ranije koristio neki Iphone?
Ja isto cekam Xs Max pa ako mi ne legne ide na oglase i uzimam Note 9.
Jedini Iphone koji sam koristio je 6s Plus nekih 8 meseci.

Pa ako ti je 6s plus odgovarao, nema šanse da iPx max neće. Probao u nemačkoj, zaista odlično radi telefon i slika...jedino što su dimenzije poprilične i lično mi je jednom rukom korišćenje nemoguće.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Nije problem velicina, vec sam sistem da li ce da legne.
Cackao sam telefon u Minhenu skoro, brutalna izrada i osecaj u ruci.

U11 via TT

FloydSRB, jesi li ranije koristio neki Iphone?
Ja isto cekam Xs Max pa ako mi ne legne ide na oglase i uzimam Note 9.
Jedini Iphone koji sam koristio je 6s Plus nekih 8 meseci.
Nisam iPhone ali iOS koristim godinama na iPad-u. Nije nikakav problem da se navikneš na sam sistem, ide to brzo. Meni se jednostavno mnogo više sviđa android za telefon.

Nije problem velicina, vec sam sistem da li ce da legne.
Cackao sam telefon u Minhenu skoro, brutalna izrada i osecaj u ruci.

U11 via TT
Pa ako te ne nerviraju tj ne nedostaju stvari tipa da nemaš multitasking, da ne možeš da pošalješ fajlove preko blututa, da si za sve manje više vezan za iTines i što je najgore da ne možeš proizvoljno da rasporediš ikonice/ubaciš widgete nema razloga da ne legne! Sam sistem je extremno brz, super glatko radi + gestures koji je sad i sam google krenuo da forsira na pixel3 seriji je daleko bolje odrađen na iPhonu. No, probas, vidiš pa ako ne valja menjaš. Meni će značiti tvoje mišljenje posle nekog vremena korišćenja.
Što se izrade tiče, tu nemam reči koliko je sve utegnuto i kvalitetno (jedino malo preteško postaje za telefon).

Poslednja izmena:
Pa ako te ne nerviraju tj ne nedostaju stvari tipa da nemaš multitasking, da ne možeš da pošalješ fajlove preko blututa, da si za sve manje više vezan za iTines i što je najgore da ne možeš proizvoljno da rasporediš ikonice/ubaciš widgete nema razloga da ne legne!

Osim bt i widgeta, na sta ovdje mislis?

Primera radi na ovo...tri aplikacije istovremeno da koristi ;)
1642c243c2dfa40d72ae98e437227258.jpg

Ima programa za sve. Samo treba biti uporan :)

Zato sam i rekao da će mi njegovi utisci mnogo značiti. ;)

giphy.gif

Meni najviše smeta što nema app drawer, widgete, opciju zatvaranja svih aplikacija odjednom i notifikacije u status baru. Pored toga iako brže pokreće aplikacije, sadržaj istih sa interneta se učitava sporije nego kod S9+.

Sve radi super ali mi je sam sistem korak nazad u odnosu na android.

Sve je stvar ukusa i potreba. Ja sam bio korsnik Androida od prvog Android telefona. Nikad nisam voleo Apple i njihov nacin. Medjutim u jednom trenutku sam od firme dobio MacBook i poceo na njemu da radim (programer). To je bio prvi korak, nakon Mac-a za razvoj, nisam vise ni razmisljao o necemu drugome osim Mac-a. Medjutim moji telefoni (Android) i Mac nisu isli bas zajedno, tako da sam na kraju odlucio da kupim X. Posle svega mogu reci moje zapazanje, iPhone je za korisnike koji hoce da im sve radi kako treba bez dodatnog cimanja. Slike se sinhronizuju native, muzika isto, nema potrebe za third party aplikacijama i podesavanjima. Dakle stvar ukusa, meni nakon toliko godina svega, rutovanja, zezanja itd, na kraju odgovara ovo, ukljucis i ne mislis. Takodje stvar koja mi mnogo znaci je Face unlock u kombinaciji sa voznjom bicikla. Telefon je u holderu (plastika je preko), stigne notifikacija, spustis pogled ka telefonu i vidis sta pise. Sa fingerprintom tako nesto je neizvodljivo.

Nazad
Vrh Dno