Ne znam, ja sam nekako očekivao da će za ovako bitan model Apple opet izbaciti neki hajpovani gimmick, nešto što nije posebno korisno, ali mogu da kažu da ga niko pre nije imao, kao recimo kad su izbacili ekran osetljiv na jačinu pritiska ili unibody dizajn. Šta bi na ovim telefonima trebalo da bude taj originalni gimmick? Ja sam očekivao da će to biti čitač otiska integrisan u ekran, ali izgleda nisu umeli da ga naprave.
Hoće li gimmick biti repoznavanje lica? Nije novo, osim ako su ga napravili da radi dobro u mraku. Ko hoće da se kladi da će biti problema sa prepoznavanjem lica crnaca?
Da li je taj gimmick te kao virtuelne igrice? Ili ti aminojis, uhhhh...? Da li će Apple prekinuti tradiciju nepričanja o hardveru i hajpovati procesor? Mislim, kad već pričaju o super-retini. Ne znam, to meni sve deluje jako tanko da bude udarna novina. Izgleda da je ta glavna novina redizajn izgleda, za koga neko reče da je iPhone Galaxy S7.
A cena, auuu... 1000 dolara za osnovnu desetku, dakle negde oko 1100 evra ovde u Grčkoj kad dođe. Kao da je Apple sabio deset piva i onda se ispišao po svojim korisnicima, al dobro, navikli su do sad, pa se ne bune.
Nema još vesti o bateriji, to bi moglo da ga izvuče u nekoj meri.