Šta je novo?

iPhone X

Do pre pola god svi bese pljuvase apple kako ima ogromne bazele :) a sad kako nez njih, selfi kamera je musava cim se tel stavi na uvo mora da se briska :)

Umesto sto flejmujes bez veze i urusavas pokusaje normalne diskusije, mogao bi da procitas sta sam napisao (i, ne daj boze, porazmislis o tome), a da pri tom ne etiketiras "nas" i "njih" bez potrebe.

@kutija - ne samo to - konstantno prelazenje prstom preko zvucnika ce zapusiti zvucnik jako brzo :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@kutija - ne samo to - konstantno prelazenje prstom preko zvucnika ce zapusiti zvucnik jako brzo :)

Da i to mi je palo na pamet nakon sto sam napisao post. Takodje je jako zanimljivo da se ne prica o citacu otiska prsta i njegovoj implementaciji. Recimo, za Samsung se zna da imaju gomilu problema, od loseg % uspesnosti ocitavanja prsta do problema sa osvetljenoscu ekrana. Jako je interesantno da se o tome ne govori uopste kada je iPhone 8 u pitanju - da li to znaci da je Apple uspeo tamo gde je Samsung (opet) omasio? Ili sam ja propustio vesti vezane za to :)

Malo poredjenje,velicina i stb u odnosu na 7/7+

IMG_0104.JPG

IMG_0105.JPG

Ne znam za vas ali meni se ovaj anniversary model ne dopada. Samsung je lepše rešenje našao sa modelom S8.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ja dok ga ne uzmem u ruku,necu da komentarisem. S8 mi se na onim prvim slikama nije svideo,ali uzivo dosta lepse izgleda. Pretpostavljam da ce i ovde to biti slucaj,pod uslovom da sve ostane ovako. Videcemo do kraja na sta ce to izaci,nista jos nije zvanicno,uglavnom su sve prototipovi i renderi.

Ja govorim samo o ekranu. To mislim da je Samsung bolje odradio od iPhone 8 (ako ovo bude finalni dizajn).

Pa jeste bolje,ako volis edge ivice [emoji1] Ja sam vise za ravan ekran,plus je stb bolji na ovom iP. Jedino mi malo bodu oci ovi senzori,jos je misterija kako ce to sve izgledati. Dizajn i dimenzije mi odgovaraju skroz,cak mi ni vertikalni polozaj kamere vise ne smeta toliko,sto nije bio slucaj u pocetku. Valjda je stvar navike...

Ne mislim na edge deo ekrana nego na dva tanka bezela na vrhu i dnu. Da iPhone 8 izgleda tako, ali naravno bez oborenih ivica to bi mi se dopalo. [emoji1305]

Dizajn kamere ukrali sa tesle

Teslasmartphone6119.jpg

Spavas li mirno Kuke Time

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nije Tesla nego Ulefone Paris, pratis li forum.

Takodje je jako zanimljivo da se ne prica o citacu otiska prsta i njegovoj implementaciji. Recimo, za Samsung se zna da imaju gomilu problema, od loseg % uspesnosti ocitavanja prsta do problema sa osvetljenoscu ekrana. Jako je interesantno da se o tome ne govori uopste kada je iPhone 8 u pitanju - da li to znaci da je Apple uspeo tamo gde je Samsung (opet) omasio? Ili sam ja propustio vesti vezane za to :)
Samsung i nema svoje rešenje za fingerprint senzor integrisan u ekran, već ga je razvijao u saradnji sa kompanijom Synaptics koja se bavi razvojem biometrijskih senzora.
Pretpostavljam da će onog trenutka kad njihova tehnologija prevaziđe tehničke poteškoće i bude spremna za masovnu proizvodnju svi android proizvođači dobiti slično rešenje.

Apple se sa druge strane oslanjao na rešenja kompanije Authentec koja je u njihovom vlasništvu.
Prema poslednjim informacijama koje su se pojavile razmatra se nekoliko varijanti senzora integrisanog u ekran, uključujući onu da se zaštitno staklo istanji na mestu gde će biti senzor (cover glass cutout), optički ili ultrazvučni senzor i senzor u vidu tankog filma integrisan u display.
Fingerprint senzor na poleđini uređaja je odbačen iz svih opcija.

Samsung i nema svoje rešenje za fingerprint senzor integrisan u ekran, već ga je razvijao u saradnji sa kompanijom Synaptics koja se bavi razvojem biometrijskih senzora.
Pretpostavljam da će onog trenutka kad njihova tehnologija prevaziđe tehničke poteškoće i bude spremna za masovnu proizvodnju svi android proizvođači dobiti slično rešenje.

Apple se sa druge strane oslanjao na rešenja kompanije Authentec koja je u njihovom vlasništvu.
Prema poslednjim informacijama koje su se pojavile razmatra se nekoliko varijanti senzora integrisanog u ekran, uključujući onu da se zaštitno staklo istanji na mestu gde će biti senzor (cover glass cutout), optički ili ultrazvučni senzor i senzor u vidu tankog filma integrisan u display.
Fingerprint senzor na poleđini uređaja je odbačen iz svih opcija.

Da, znam, ispratio sam kompletnu priču oko Samsunga i Synapticsa. Synaptics nije uspeo da izvede integraciju na pravi način i to je ujedno i razlog zbog kojeg S8 ima tako nakaradno postavljen senzor pozadi.

U svakom slučaju, verujem da će prva generacija senzora u ekranima, ma kako da su implementirani, biti nakaradna i ne toliko funkcionalna kao što je tradicionalna implementacija (a u prilog tome ide i činjenica da Samsung i Synaptics nisu uspeli da to izvedu kako treba za S8, i sada imaju problema oko Note 8). To će se verovatno i rešiti tek u sledećoj generaciji, kada tehnologija bude malo sazrela.

U svakom slučaju, verujem da će prva generacija senzora u ekranima, ma kako da su implementirani, biti nakaradna i ne toliko funkcionalna kao što je tradicionalna implementacija (a u prilog tome ide i činjenica da Samsung i Synaptics nisu uspeli da to izvedu kako treba za S8, i sada imaju problema oko Note 8). To će se verovatno i rešiti tek u sledećoj generaciji, kada tehnologija bude malo sazrela.
Toga se i ja pribojavam :d

Pa valjda ce sedmica izgurati dve godine, taman kad srede taj čitač otiska ispod displeja, može da se kupi naslednik (s) koji će već pregrmeti bubice :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Znači u startu fejl kao i mi5s.
1 sekunda je sporo kao puž u odnosu na sadašnje senzore.

Ne budite na kraj srca, to je samo prototip. Uostalom, kakve je sve traljave senzore Samsung stavljao do S8 pa se niko nije zalio...
Na kraju krajeva, kao sto sam vec napisao, prva generacija ce sigurno biti traljava. Zamaskirace oni to nekako da lici na nesto, ali ce biti traljava u odnosu na sadasnje resenje. Prosto, to je put napretka.

Taj lik retko kada gresi,ne objavljuje bilo sta. Ali vreme ce pokazati svakako.

Realno do sada nije imao ni jednu grešku . Možda eventualno u nekim nebitnim nijansama

Hoce li baterija zadrzati optimalni kapacitet bar 6 meseci ?

To se i ja pitam... Ako sam nesto voleo kod Apple-a to je sto im baterije na uredjajima ne gube znacajan kapacitet vremenom.

Pa nije ni čudo kad se pune duplo sporije od konkurencije koja uzgred ima više mAh...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Čoda Galinari je opet izmislio toplu vodu.

Pa nije ni čudo kad se pune duplo sporije od konkurencije koja uzgred ima više mAh...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Bravo, nek si nam rekao. btw postoji svet i izvan mobilnih telefona. MacBook Pro Retina kupljen 2014. mi trenutno ima battery health 92%, ne treba ni da napominjem da ga svakodnevno koristim.

Nazad
Vrh Dno