Šta je novo?

iPhone X

Brao brao svaka cast.
Jeste glupo da kad već kupuju modeme od 2 proizvođača (Qualcomm i Intel), ograniče brzinu na bržim Qualcommovim modemima kako se ne bi razlikovali od Intelovih :wall: ali... :d
Da ne bude sad da im pravim alibi, ali koliko ima mreža na svetu gde bi ta teoretska brzina od 1 gigabita mogla da se iskoristi sad, za 2, 3 godine?
Koliko sam video, najbrži 4G internet ima Južna Koreja, gde je prosečna brzina oko ~40 Mbps. Tako da u dogledno vreme prosečan korisnik zaista neće osetiti razliku.

Btw. izgleda da će i 7S imati stakleno kućište ("reinforced glass"), iako će izgledati potpuno isto, kako bi omogućio bežično punjenje:
https://9to5mac.com/2017/06/09/mass-production-iphone-8-iphone-7s/

Realno, koga briga za brzinu modema... ko da to ima uticaja na bilo sta.

Bice zanimljivo videti koji udeo u prodaji ce imati 7s a koji 8, ovo je nesto potpuno novo sa Apple strane i mislim da ni oni sami ne mogu da predvide kakva ce biti potraznja za kojim. Ako 8ica ne omane, trebala bi potpuno da ubije potraznju za 7s, a ako se to desava, onda sta opste lansiraju 7s.

I mene živo zanima... Čitam da je ni prodaja sedmice ne ide kako su zamislili, šta tek očekuju od 7S koji će identično izgledati a u isto (slično) vreme se pojavljuje potpuno novi model? Ja imam 6s i na 7s neću prelaziti sigurno, a verovatno ni na 8, jer će koštati bubreg i nogu...

Realno, koga briga za brzinu modema... ko da to ima uticaja na bilo sta.

Bice zanimljivo videti koji udeo u prodaji ce imati 7s a koji 8, ovo je nesto potpuno novo sa Apple strane i mislim da ni oni sami ne mogu da predvide kakva ce biti potraznja za kojim. Ako 8ica ne omane, trebala bi potpuno da ubije potraznju za 7s, a ako se to desava, onda sta opste lansiraju 7s.

Ja kapiram da će biti varijanta kao sa 5C.

I ja kontam da je tako neka varijanta, medjutim ovde izvesno je, mesecima nece imati kapacitet za dovoljan broj 8-ica te bi 7s trebao da uzme lavovski deo kolaca, mada ne znam gde ce i da li ce naci sve te kupce

I mene živo zanima... Čitam da je ni prodaja sedmice ne ide kako su zamislili, šta tek očekuju od 7S koji će identično izgledati a u isto (slično) vreme se pojavljuje potpuno novi model? Ja imam 6s i na 7s neću prelaziti sigurno, a verovatno ni na 8, jer će koštati bubreg i nogu...

Sasvim im dobro ide prodaja 7-ice, s obzirom da svi nestrpljivo cekaju 8-icu, sedmica se prodaje cak neocekivano dobro. Malo je ko ocekivao da ce se 7, koji je manje vise isti kao 6/6s prodavati bolje od prethodnika...

Ide dobro prodaja,sto se videlo i u prvom tromesecju. A tome je doprineo i onaj potez sa crvenim (product red) ajfonom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako 8ica ne omane, trebala bi potpuno da ubije potraznju za 7s, a ako se to desava, onda sta opste lansiraju 7s.
Više je mogućih razloga: ne mogu da obezbede dovoljno OLED-a da se potpuno prebace na osmicu, žele da ponude nešto i u nižem cenovnom rangu od osmice...
7S će imati svoju šansu, jer će se na tržištu pojaviti verovatno mesec dana pre osmice, pa će biti opcija za one koji ne žele da plate veću cenu, a dobijaju novi SoC (A11), wireless charging, itd.
Bilo je nekih najava da će 2018-te potpuno preći na OLED, pa će tada izaći 2 modela od kojih će jedan imati veći ekran, a drugi manji ekran od osmice

Definitivno je glavni razlog to sto nemaju dovoljno OLED ekrana. Cisto razmisljam naglas kako ce ubediti gomilu korisnika da se zadovolji sa 7s koji ce biti vec tipa 3-4 godine stari dizajn... Opet sa druge strane nece oni udariti ne znam koliku cenu iP8, jer im je generalno politika da se ne spustaju naknadno cene. Tako da verujem da ce iP8 biti nesto skuplji i da ce to nadalje biti redovna cena najjaceg modela (i kada ne bude manjkalo ekrana).

Ne pamtim da je nekada bila takva pomama za nekim telefonom kao sto je sada vec za iP 8, otprilike svi koje znam da imaju iP vec spremni da uzmu iako jos i ne znaju kako ce izgledati. Trebalo bi bas bas da se potrude pa da uprskaju.

Meni se cini da ce SE 2 (ako izadje u martu 2018) biti prodavaniji od 7s modela. A od oba IP8

Iskreno ako bih prodavao moj 6s isao bih na manji SE 2.

Meni je hrom lajsna tako fuj na crnom telefonu.

Uzeo S8+ Arctic Silver i sve je super sem tog hromiranog okvira. Izgleda tako jeftino, kao neka kineska kopija. Menjao ga za Midning Black.

Neka ubace space black i neka vrate space gray nijansu u taj srednji okvir, dosta mocnije ce izgledati.

znači 1 pad i zdravo sve?

iPhone 8

Meni je hrom lajsna tako fuj na crnom telefonu.

Uzeo S8+ Arctic Silver i sve je super sem tog hromiranog okvira. Izgleda tako jeftino, kao neka kineska kopija. Menjao ga za Midning Black.

Neka ubace space black i neka vrate space gray nijansu u taj srednji okvir, dosta mocnije ce izgledati.

I meni je ruzna ta hrom lajsna,mada to je prototip koji se vrti vec mesecima unazad. Mislim da su ove najsvezije fotke mnogo realnija i lepsa opcija:

IMG_0090.JPG

IMG_0091.JPG

Poslednja izmena:
DC1R3JBXYAAgZ47.jpg:large

DC7heqcWsAIfFWy.jpg:large

To je to, dizajn se otprilike zna.

Jedino sto mi nije jasno je kako ce resiti ove skracene gornje uglove? Kontam da bi mogli biti fiksni delovi, gde bi leva strana prikazivala signal i mrezu, dok bi desna prikazivala bateriju, sat i jos neke osnovne notifikacije. Bilo bi malo glupavo da i to bude deo full screen ekrana.

Kol'ko li je ratio

Vrlo zanimljivo pitanje (koje, takodje, važi i za Essential), a to je - kako će tačno notifikacione ikonice da se vide (i kako će notifikacioni panel da se koristi) ako senzori, prednja kamera i zvučnik zuzimaju toliko prostora?
Ako pretpostavimo da su ove slike sve istinite, i da će novi iPhone da izgleda baš tako, dodatno je pitanje što nisu pomerili i implementirali zvučnik kao što je to uradio Xiaomi sa svojim Max modelom?

To sam i ja pitao za notifikacije. A takodje imas i edge swipe u development koji ide odozgo. Ako implementiraju ovako, onda ce notifikacion center moci da se povuce samo sa jedne od tih malih ivica a ne sa sredine nadole, ili ce ta opcija otpasti za developere ako moze sa sredine na dole. Ja se jos uvek ne bih kladio da je to tacno... :)

sto ne moze od sredine pa mozda bude osetljiv na dodir i kod kamere-zvucnika ... nista nije nemoguce... a sat gde ce smestiti (onaj maleni ne znam) mozda je sada zato u notif centru non stop?

Gde li će sat biti, pošto je on na sredini? Možda će da izbace nazive mreža, a sa leve strane da ubace sat umesto toga, mada to će biti sve skučeno, a opet sa desne strane treba da stane i uz bateriju procenti, zaključana rotacija (mada bi to mogli da izbace, ničemu ne služi), Bluetooth, baterija za konektovan uredjaj, strelica lokacije. Kako li će to da izgleda skučeno ili će umanjiti font i napraviti neki condensed da bude.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Videcemo mozda se mi samo nadamo pvakvom telefonu hahahah

sto ne moze od sredine pa mozda bude osetljiv na dodir i kod kamere-zvucnika ... nista nije nemoguce... a sat gde ce smestiti (onaj maleni ne znam) mozda je sada zato u notif centru non stop?

Naravno da nije nemoguce, ali pitanje je da li ima smisla? Ako budes stalno prelazio prstima preko tog dela, umastices kameru pa ce selfie generacija biti uzasno nesrecna. Da ne napominjemo ozbiljan problem koji ce se pojaviti u landscape modu, recimo prilikom konzimacije bilo kakvog video zapisa ili tokom igranja (a ceo taj specijalni slucaj ce dodatno da usloznji cinjenica da telefon nema ivice i da ti kao korisnik nemas gde ga da uhvatis u landscape modu).

Bice ovo jako zanimljivo, naravno sve pod uslovom da je ovo pravac u kojem se krecu. Iskreno ne nadam se ovakvom telefonu, vise se nadam necemu sto ce imati bar gornju i donju ivicu kao S8. Recimo, meni je jako tesko da koristim S8 u landscape modu jer nemam za sta da ga uhvatim sa strane - ivice su jako male i cesto mi se desava da slucajno tapnem nesto sto nisam hteo. Ali opet je elegantnije resenje od prepolovljenog ekrana u zoni notifikacija.

Do pre pola god svi bese pljuvase apple kako ima ogromne bazele :) a sad kako nez njih, selfi kamera je musava cim se tel stavi na uvo mora da se briska :)

Nazad
Vrh Dno