Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Pa nije otisao u zrenjanin da ga kupi nego u nemacku :) koliko samo kosta put
I kod povracaja pdv-a,da li je 20% ili 15% nikada ali nikada ne dobijate ceo povracaj od 20% ili 15% :)
Dakle od tih 19% u nemackoj,otpr dobio je 13%,mozda malo vise..

Opet tema bruto i neto cena. Malo matematike ljudi..

Poslednja izmena:
zarađuju svi oni mnogo više,jer se sigurno ne bi cimali za par desetina evra :)

Takođe,ako pogledate oglase,sve ih je više koji se bave takvim poslom

Ne zaradjuju mnogo vise... Znam par ljudi koji se time bave posto dosta Suboticana to radi i zarade su do 100e max i to kad je telefon nov nov i svi ga zele,obicno se zaradjuje oko 30e po telefonu za iphone malko vise.

Znam da ovo nije tema ali iP6+ od 64 GB kad se vrati AFA (oko 21%) izadje 730 e a kod njih je 850 e, pa ne bih rekao da je mala zarada.

Ne zaradjuju mnogo vise... Znam par ljudi koji se time bave posto dosta Suboticana to radi i zarade su do 100e max i to kad je telefon nov nov i svi ga zele,obicno se zaradjuje oko 30e po telefonu za iphone malko vise.

ne znam što te toliko lažu,al da ti kažem istinu,pošto meni nabavlja lik iz Subotice i zarade su u početku oko 200+ evra!Kad kažem početak mislim na prvih dve / tri nedelje.

30e,ajde mi samo reci da li bi se ti cimao za te pare,prevalio toliki put,imao tolike troškove...i u slučaju da se nešto loše desi sa telefonom vraćao ga?

Samo razmisli malo...

Znam da ovo nije tema ali iP6+ od 64 GB kad se vrati AFA (oko 21%) izadje 730 e a kod njih je 850 e, pa ne bih rekao da je mala zarada.
upravo tako.Sad je decembar,kraj...znači prošlo 3 meseca i oni i sad tako dobro zarađuju...

Kao što rekoh,sve ih je više koji se bave ovim poslom,tako da zarada uopšte nije mala ;)

Poslednja izmena:
^ Normalno. Još ako ti na carini radi brat, drug, kum, komšija ili ko već pa nemaš problema da ih provučeš i ne prijaviš...milina. U suprotnom moraš malo da "podmažeš" kad zapne tj kad skontaju par telefona koji su u celofanu, neraspakovani.
Ja sam letos tako doneo ip5s, dao ga malo ispod cene i bio dobar 100€ (kad se oduzme put i ti neki propratni troškovi za klopu, piće, mlade mađarice i sl) a da nisam ni trepnuo.

svakakve dezinformacije bez imalo logike mozes procitati po forumima...

Na primer sta?

par postova iznad..."malo zaradjuju"

prvo, ne mozete porediti ljude koji skoknu po jedan-dva telefona I misle da su trgovci I uvoznici I zarade 50e-100e po telefonu (I za vikend su glavni u diskoteci, pa sledece nedelje imaju taman za gorivo da skoknu po jos jednu turu), sa ljudima koji jednom ili dva puta nedeljno u jednoj turi prevuku 500-1000 telefona raznih, novih, zapakovanih itd. ... sta mislite koliko kosta veza da se takve ture redovno svake nedelje 10-15 godina unazad odigravaju (sigurno nije 20e kroz prozor cariniku), I dok dodju kod mene u ruke ja budem 3 ruka I kad ga prodam I dalje budem jeftiniji od drugih radnji I sl. (dakle oni zaradjuju po 1,2,3,4,5 -10e max zavisi od telefona, ali x500 ili x 1000 telefona )
kad to razjasnite sebi da 80% vas nije videlo pravog trgovca telefonima, vec ljude koji trguju na sitno (I zaradjuju I bore se kako znaju I umeju), onda mozete raspravljati o zaradama itd. ( btw zasto uopste brinete koliko neko zaradi uostalom idite sami I kupite gde je jeftinije, I ustedite nesto ili vidite svet malo - po meni, svako ko nosi ip6 trebao bi da ima para da ode do Budimpeste, Beca, Pariza itd. malo putuje I kupi btw novi ip6, nazalost kod nas ima ljudi koji nose ip6 sa brojem na dopunu .... sve je naopacke kod nas, ne znam ni sam sto pisem sve ovo..)

Znaci krimosi dovuku kamione robe u vojvodinu prodaju pilicarima i onda oni preprodaju preko kp ? Mislim ,znao sam ja odavno da je tako ali sada evo i potvrde..

Znaci krimosi dovuku kamione robe u vojvodinu prodaju pilicarima i onda oni preprodaju preko kp ? Mislim ,znao sam ja odavno da je tako ali sada evo i potvrde..

Nikakvi krimosi to nisu , iz okruzenja poznajem ljude koji se bave svercom . Decenije su u pitanju kod pojedinaca , i iskreno ne vidim problem u tome dokle god mogu nesto jeftinije da kupim .

Ne vidim ni ja ,samo kazem.. :) krimosi sam napisao jer je to sto rade nelegalno,mada ako nisu osudjeni onda su obicni gradjani kao i ja npr :)

gradjani koji zive preko I imaju veze I vezice I firme I firmice dugo godina
tako da smo mi sitni za njih
u velikom smo off-u koji sam I sam napravio
treba nastaviti u pozitivnom duhu I uci pametniji I bolji u 2015. godinu
I naravno ko je u mogucnosti sa IP6/6+ .....;)

Ja se nadam da ćemo od 2015-e moći mnnoge stvari legalno da kupimo po ok cenema.A da će šverceri dobiti mogućnost zaposlenja i time prestati da čerupaju narod a doprineti stvarnoj Srbiji i sitnoj deci koja su nam potrebna kako bi ova naša nesrećna Srbija opstala ;)

Nikakvi krimosi to nisu , iz okruzenja poznajem ljude koji se bave svercom . Decenije su u pitanju kod pojedinaca , i iskreno ne vidim problem u tome dokle god mogu nesto jeftinije da kupim .

Kako se onda takvom isplati da prodaje upola cene prodavnice, ako si ti kao 3. ruka dosta jeftiniji od iste, ako nije kriminal u pitanju, jer niko ti nece dati toliki popust na par stotina telefona, ali hoce kad ispadnu iz kamiona negde preko pa das krimosu na ruke saku evra za ceo tovar i njega briga sta ces posle!!

gradjani koji zive preko I imaju veze I vezice I firme I firmice dugo godina

Povraćaj poreza mogu dobiti samo oni koji nisu državljani tih država iz kojih se donose telefoni. Ne rade to nikada na stotine ili hiljade telefon, za takvu akrobacije ti treba u najmanju ruku šleper i da budeš Hudini pa da ga provučeš pored cele smene na carini.
Ljudi koji donose to rade na par komada, desetak maksimalno. Napisao sam svoje iskustvo. Kada bih radio sa tim, tačno da onom na carini dam 100€ na 10 telefona sam dobar +1000€. Dakako da se takvi vikend izleti isplate ;)

Recimo da sam ja iz hobija jednom isao i moja torba je imala preko 150 telefona...samnom su bili jos dva policajca i vozac...svi smo imali slicne torbe...
I da dzip je imao dodatno u gepeku prostor sto nije prijavljen tako da smo u cugu preko 600 telefona preneli preko madjarske granice sve iz nemacke
Jel ti to dovoljno...meni jeste da odem u zatvor...i to sam ja samo jednom isao falio im neko...
Ja sam od 2000. godine u tom poslu bio i to sve do juna 2014. godine...tad sam otisao iz srbije...i evo me opet u radim u Verizon-u tako da ne mogu se resiti telefona haha

600 telefona????jel si ti to dodao jednu 0 vise? :)

auuuu

Postoji neka fora "ispalih iz kamiona" u foxconu. Imaju tim koji ih markira kao defektne, coveka koji ih aktivira da budu approved. I onda se vrte ogramne zarade na njima po komadu. Ali je ovo samo jedna od onih prica.
Ne mora da znaci da nije tacna, ali ako bolje razmislim da u kini vesaju za sitnije stvari, za ovo bi visili odavno.

Ja nisam pricao za iphone...vec telefone uopste....
Inace bas iphone je tesko na veliko nabaviti sto znaci da je najteze da se smute oni uvek mi je bilo lakse od iphone preprodavaca da nabavim nego od dobavljaca

Vidim na sajtu mts-a da se 6ica rezervise - nema je na lageru. Da li neko zna koliko se ceka?

Dva drugara rezervisala oko sredine Decembra. Jos uvek nista...

Zvao sam ih juce da proverim da se moja rezervacija slucajno nije zagubila. Proslo je mesec dana od rezervisanjai nisam imao nikakav odgovor. Ono sto su mi juce rekli je da se ocekuje isporuka od dobavljaca i da ce me kontaktirati kolege cim stigne.

Nazad
Vrh Dno