Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Pa lepo, malo ga srede, našminkaju, upakuju, i mogu i ubogi i4 sa 8GB rama da prodaju za preko 200 EUR, na kraju 2014. Znaju znanje, to je master level. :)

Pa zarade tako sto dobiju tvoj telefon koji je pokvaren, povade delove koji su ispravni, prepakuju ga i daju ga nekom drugom. Nesto tipa reciklaze to dodje.
Svakako ih izadje jeftinije nego da plate nove delove za nov telefon koji ce tebi, meni ili kome vec dati kao zamenski uredjaj.
Pozitivno u toj prici je sto takav telefon prodje neku kontrolu, ali ono sto se meni ne svidja je sto svaki deo ima svoj vek trajanja.

Haha ovi u vipu mora da su nadrogirani sastavljali onaj cenovnik :) 6k tarifa PLUS 36k za osnovni iP6

Pa zarade tako sto dobiju tvoj telefon koji je pokvaren, povade delove koji su ispravni, prepakuju ga i daju ga nekom drugom. Nesto tipa reciklaze to dodje.
Svakako ih izadje jeftinije nego da plate nove delove za nov telefon koji ce tebi, meni ili kome vec dati kao zamenski uredjaj.
Pozitivno u toj prici je sto takav telefon prodje neku kontrolu, ali ono sto se meni ne svidja je sto svaki deo ima svoj vek trajanja.
Na pokvarenom telefonu se gubi! Ako je već prodat uknjižena je neka razlika u ceni a onda ga neko posle izvesnog perioda reklamira. Zatim proizvođač mora da plati logističke i transportne troškove u oba smera, servis 15-20 evra, rezervne delove po specifikaciji. To se sve odbija od razlike u ceni. Prema tome ne zarađuju nego gube ali čuvaju korisničko zadovoljstvo što je primarni cilj.

Ne znam kako funkcionise zamena/popravka apple proizvoda preko mobilnih operatera. Medjutim sto se tice Apple-a znam da kod njih nema puno rasprave, ako je neki njihov proizvod sa fabrickom manom- dobija se novi (ako je mana prijavljena kada je vec izasao noviji model, npr iPhone 1001 onda se dobija taj slicne konfiguracije). Ako se proizvod pokvari u roku od godinu dana, u zavisnosti da li se popravlja ili ne (npr ipod shuffle se sigurno ne popravlja, ali vec macbook da)- popravi se ili dobija novi. Posto mi nemamo Apple store u Srbiji, ovo je i dalje verovatno bajka!

Takodje, mi imamo ovlasceni Apple servis u Srbiji, tako da neko slanje uredjaja u inostranstvo je suludo. Ne zaboravite da operateri ne prodaju iphone po svojim, vec apple-ovim uslovima.

naši ovlašćeni servisi proveravaju da li je potrebna zamena ili ne?To je valjda njihova jedina uloga trenutno koliko sam ja skapirao.

I ne treba zaboraviti da apple-ovi uslovi ne mogu da budu nepovoljniji nego što je je po Zakonu o zaštiti potrošača.

@Lomnica_city
Po ZZP dužni su da mi daju nov uređaj, tako da nema šanse da prihvatim refurbish, a to što po tebi praksa nije kako je zakon propisao to je već problem samog kupca što pristane na takvo rešenje.
Koja firma još u zameni neispravnog uređaja nudi refurbish umesto novog?

Po meni? Aj zivota ti da ne krecemo u raspravu pogledaj teme o Telenoru ili recimo telefonima koji su se pokazali kvarljivim kao oni ZTE-ovi, Telenor je ODBIJAO da zameni telefone za nove nego je uzimao za slanje u servis, ako se musterija i seti da naglasi da hoce nov, oni to tamo poprave i vrate ga nazad a ti umesto novog dobijes svoj popravljen posle ko zna koliko vremena, najcesce posle 2-3-4 nedelje samo dobijes preflesovan!!
Tek su posle zamena ploca (znaci crkne telefon skroz i ne moze se popraviti flesovanjem, pa cekaju novu plocu po 3-4 nedelje) vise od jednom pristajali da zamene takve telefone za nove AKO odobri navodno proizvodjac samog telefona ili uvoznik istog, iako nas zakon to ne odobravanje ne poznaje nego se musterija pita, ali...

Poslednja izmena:
Kakvo je stanje sa iPhone 6 i 6 plus uzethi kod nasih operatera,da li su sim free ili ne?

Haahaaahaaa....posle ovoliko pisanija....da li su simfree????? Fenomenalno!!!!

Pa mrzi me da citam unazad...lepo pitam,nema potrebe biti sarkastican... Bolje da si jednostavmo odgovorio sa da ili ne...

Naravno da nisu simfree, zato sam i bio sarkastičan.
Gde je logika da ti neko proda aparat po povlašćenoj ceni, na rate, a ti da možeš da da ga koristiš i sa nekim drugim operaterom????

Pa kad je pocela prodaja kod nasih operatera bila je prica da je sim free dok se ne ubaci kartica,da se tek tada zakljucava...tada sam zadnji put i posetio ovu temu... Ok,hvala na odgovoru...

***a, i na tarabi piše...pa nije...
Bila je priča, u pravu si, ali to je neko, da budem fin, bez neke provere napisao, što naravno nije odgovaralo istini. Svaki aparat je zaključan na mrežu operatera od koga je i kupljen, najmanje dok traje ugovorna obaveza. E sad, da li će pod kojim uslovima otključavati po isteku ugovorne obaveze ostaje da se vidi.

Pa pitam zbog toga sto vidim po oglasima da moze da se uzme,uslovno receno,povoljno sa mts mreze,a ja sam na telenoru...

Naravno, zato što je paket koji nudi mts najpovoljniji, zato su i aparati koji se prodaju sa najnižom cenom, ali radiće ti samo na mts mreži minimum dok tome nekom ko ti je prodao aparat ne istekne ugovor, a i onda je pitanje kakva će biti procedura oko eventualnog otključavanja na sve mreže po isteku ugovora.

Ok,hvala ti na ovim informacijama...sacekacu jos malo sa prelaskom sa 5s na 6 ili 6+...

Po meni nema potrebe da "trčiš" da zameniš 5S za 6, jedino ako ti nije mrsko da daš pozamašnu količinu para.

Pa to jeste...nema se para na bacanje,a kako trenutno stoje stvari cifra koja je potrebna za prelazak je oko 250€...nista,sacekacu prolece...svestan sam da osim veceg ekrana ne nude nista revolucionarno u odnosu na 5s...

Necu moci toliko da cekam...kao sto kazem osim ekrana nista bitno...ali eto,upravo me on vuce da uzmem 6+...pa cemo na prolece 2016 uzeti i 6s+... :D

Poslednja izmena:
Po meni? Aj zivota ti da ne krecemo u raspravu pogledaj teme o Telenoru ili recimo telefonima koji su se pokazali kvarljivim kao oni ZTE-ovi, Telenor je ODBIJAO da zameni telefone za nove nego je uzimao za slanje u servis, ako se musterija i seti da naglasi da hoce nov, oni to tamo poprave i vrate ga nazad a ti umesto novog dobijes svoj popravljen posle ko zna koliko vremena, najcesce posle 2-3-4 nedelje samo dobijes preflesovan!!
Tek su posle zamena ploca (znaci crkne telefon skroz i ne moze se popraviti flesovanjem, pa cekaju novu plocu po 3-4 nedelje) vise od jednom pristajali da zamene takve telefone za nove AKO odobri navodno proizvodjac samog telefona ili uvoznik istog, iako nas zakon to ne odobravanje ne poznaje nego se musterija pita, ali...
Ako kupac zna svoja prava i želi da se izbori za njih, treba vremena i živaca ali može. Kada bi svi tako postupali ni prodavci ne bi mogli da rade kako hoće, nego kako piše u zakonu.

Колико се сад чека на ајфон у мтс-у? Данас сам први пут видео шестицу у мтс пословници..

Ceka se od novembra. Dobijaju sad oni koji su rezervisali telefon ranije. Receno je posle Bozica da ce doci nova tura, al to ne znaci i da ce ih biti na stanju. Informisi se redovno u poslovnicama posle Bozica.

Pozdrav svima, zanima me da li neko mozda zna koji je fazon sa iphone-om 6 na oglasima. Na kupujem prodajem se moze naci recimo 6 plus 16gb simfree sa racunom iz Nemacke za 700e a u appstore-u taj telefon kosta 800. Ako je taj telefon tamo kupljen kako je moguce da se na oglasima prodaje za 100e manje?

Pozdrav svima, zanima me da li neko mozda zna koji je fazon sa iphone-om 6 na oglasima. Na kupujem prodajem se moze naci recimo 6 plus 16gb simfree sa racunom iz Nemacke za 700e a u appstore-u taj telefon kosta 800. Ako je taj telefon tamo kupljen kako je moguce da se na oglasima prodaje za 100e manje?

Tax free tj povracaj poreza..
Njemu ostane da zaradi svega 25-30e po telefonu..

Nazad
Vrh Dno