Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Boze ko je sve direktor Telekoma. Ja da nesto ne znam prvo bih se raspitao kako se sta kaze pa tek onda isao u javnost.

Ispravljeno :)

Poslednja izmena:
*ne znam ;)

Mogli su i za neku fotku da se snadju, a ne ta "druzenje sa ajfonom u omiljenom wc-u u firmi"...

Сви сте нешто алергични на Телеком. :D Узмите у обзир да је слику бирао телеграф, а грешку можда направио новинар. Но, стварно не треба да се циганишу причом да ће бити јефтин кад сви знамо да неће. Осим ако држава не субвенционише :d

Ja sam cuo od poznanika info da su njegovoj firmi nudili iphone 6 za dinar uz najveci paket u mtsu. Ne znam koliko istine ima u toj prici..

Ja sam cup da ce u telenoru biti kao za note 4 sada. Tj 10 000 doplate uz onaj premium paket tj njihov najjaci.

Sad sam pogledao da vidim to za Note4... Da li su bre oni normalni. 24 meseca x 7000 din = 168000 din + 10000 din odmah W T F, cija baba je ovde *****?!?! :D

Ja sam cuo od poznanika info da su njegovoj firmi nudili iphone 6 za dinar uz najveci paket u mtsu. Ne znam koliko istine ima u toj prici..

Nije nemoguce, jer takvi telefoni i kostaju dinar uz najskuplji paket

Sve ima smisla , zato su i promenjeni paketi u mts. Ubacen je jos skuplji od najskupljeg ...

To su prazne priče dok ne bude zvanično...ali jedno je sigurno,nema šanse da propalo rukovodstvo MTS-a ne proba da zaradi malo sa strane na iPhone-u tako da mislim da nema šanse da će ići za dinar.

Poslednja izmena:
Pa da,to je ovaj superplus paket. 7700din mesecno

Sa tim paketom odjavis i kablovsku i internet i fiksni telefon da ti se isplati :d

I jos ce ponuditi samo 36 meseci ugovor uz taj najskuplji paket. :) Jedino tako ima neke sanse da bude za dinar.

Bas me zanima kakve ce cene biti na oglasima posle 31. jer ne verujem da ce biti jeftinih i da ce to biti neki pad.

Hahaha, pa kako moze da bude skuplji od najskupljeg? :D To je ona varijanta. Kada prestignes poslednjeg u trci, koji si ti onda? :D

Lepo...daju popust kao na telefon ali na najskuplji paket.Kad izračunaš na recimo 36 meseci ohohoooo preplatiš telefon čak i pored redovne i realne cene paketa..

Ma ne to. Svi znamo da ce cene biti takve da niko normalan to nece kupovati, ko ima i malo osecaja za ekonomiju. Ja sam o tome vec pisao. Mi po oglasima imamo najeftiniji iPhone, mozda i u svetu, a radujemo se zvanicnom dolasku, gde ce da skidaju kozu sa ledja. Nego cisto sa gramatickog aspekta. Kako moze da nesto bude skuplje od najskupljeg. Nema komparacije prideva dalje od superlativa. :D

Oooo ima komparacije i to savršene...skuplje od najskupljeg,najskuplje od tri lepe ... ... :D

Generalno u početku će to biti za firme i njihove direktore,menadžere i ostalu ''elitu'' jer je vrlo moguće da Apple želi da privuče takve ljude kako bi im plasirali njihovu tehnologiju u poslovanju...makar ja imam takvu teoriju.

To je jedino realno. Ja ne razumem zasto bi obican covek kupovao preskupe telefone preko ugovora, kada moze da kupi preko oglasa. Bar kod Apple-a je to milina, jer niti mogu da te prevare da li je nov, niti ti trebaju neki papiri racuni i slicno za garanciju. Znaci kupis lepo i uzivas. I ostane ti para da otputujes na jedan manji odmor od par nedelja u Grckoj. :D Cak i ako nekom stvarno treba paket od 7 ili 10 hiljada dinara, sto mislim da nikom normalnom ne treba, opet bolje onda da uzme 50% popusta, a da kupi telefon preko oglasa ili iz inostranstva i to lepo simfree, a ne zakljucan. Sve u svemu, jedva cekam objavljivanje cenovnika, da se ljudi malo susretnu sa realnoscu.

Poslednja izmena:
Šta znam...MTS je makar meni dokazao da ima cilj da uništi sam sebe..pa me ne bi čudilo da naprave haos sa Apple-om ali se negde potajno nadam da će biti kako treba.A generalno takođe se nadam da će se otvoriti Apple store kod nas...pošto bi onda svi mobilni provajderi morali da daju realne cene jer bi gubili novac u poređenju sa Apple store-om.Ali ne verujem da bi im naši to dozvolili...moožda preko ovlašćenih dilera.

Ajde sad da ne sirimo temu, ali ja licno ne bih presao u MTS ni da mi daju iPhone za 100 eur u zpaket od 1000 dinara. Po meni jedina (relativno) normalna mreza u svakom smislu (odnos prema korisnicima, pokrivenost, kvalitet...) je Telenor.

Sto se tice Apple store-a, ne znam zasto (tacnije mozda i znam), ali Apple nas ocigledno smatra nekim slepim crevom, slepog creva Evrope. Pa Albaniju su dodali na listu zemalja, a nas ne. :D Mi ni appstore kako stoje stvari dobiti necemo. Apple store nemaju ni mnogo priznatije drzave od nas, tako da je iluzorno uopste tome se nadati.

Ja cak idem dotle da verujem da bi mi mogli da budemo prva drzava u koju je Apple dosao pa otisao. Kad se suoce sa starim dobrim srpskim smislom za biznis, mislim da ce da bude ono, dali dinar da udju u kolo, a dali bi tri da izadju. Nesto slicno kao Paypal.

Poslednja izmena:
Ko ocekuju povoljno iPhone 6 taj je lud
Pod 1 iPhone 6 je inace skup telefon,sa nasim pdv-om sigurno ce kostati 750e osnovni model a gde je zarada mts-a..
Ma ispod 800e nece biti a opet imas iPhone sa racunom iz apple store da kupis za 680-690e i ko je blesav da da 120-130 vise ni zbog cega?

Ko ocekuju povoljno iPhone 6 taj je lud
Pod 1 iPhone 6 je inace skup telefon,sa nasim pdv-om sigurno ce kostati 750e osnovni model a gde je zarada mts-a..
Ma ispod 800e nece biti a opet imas iPhone sa racunom iz apple store da kupis za 680-690e i ko je blesav da da 120-130 vise ni zbog cega?

gde ima za 680 da se kupi????

To je jedino realno. Ja ne razumem zasto bi obican covek kupovao preskupe telefone preko ugovora, kada moze da kupi preko oglasa. Bar kod Apple-a je to milina, jer niti mogu da te prevare da li je nov, niti ti trebaju neki papiri racuni i slicno za garanciju. Znaci kupis lepo i uzivas. I ostane ti para da otputujes na jedan manji odmor od par nedelja u Grckoj. :D Cak i ako nekom stvarno treba paket od 7 ili 10 hiljada dinara, sto mislim da nikom normalnom ne treba, opet bolje onda da uzme 50% popusta, a da kupi telefon preko oglasa ili iz inostranstva i to lepo simfree, a ne zakljucan. Sve u svemu, jedva cekam objavljivanje cenovnika, da se ljudi malo susretnu sa realnoscu.

Zato što je srbendama lakše da daju 10k x 6 ili već koliko rata nego da iskeširaju 500€ odmah koje nemaju, eto zašto...

To je jedino realno. Ja ne razumem zasto bi obican covek kupovao preskupe telefone preko ugovora, kada moze da kupi preko oglasa. Bar kod Apple-a je to milina, jer niti mogu da te prevare da li je nov, niti ti trebaju neki papiri racuni i slicno za garanciju.
Zato što nije svako ti! Zato što neće tamo neka mlada gospođica ili gospođa, koja zarađuje dovoljno da može da priušti skupu stvar, da se bavi oglasima i trgovinom na ulici. Ona ne zna kako se to proverava preko serijskog broja, ne čita forume i nema "sveznajuće" prijatelje. Već će lepo sačekati da kupi u prodavnici i da ima "normalnu i legalnu" garanciju 24 meseci. Eto zašto!

Kad ce vec 24.? da saznamo cene, bas sam nestrpljiv. Istice mi ugovor. Pre 3 nedelje sam gledao da uzmem jedan one +, medjutim nisam imao pozivnicu, danas dobio pozivnicu a u medjuvremenu objavljeno da dolazi iPhone, tako da cekam da uzmem iPhone na ugovor, ako moze na jedno 5 godina, jos bolje :)

Ajde sad da ne sirimo temu, ali ja licno ne bih presao u MTS ni da mi daju iPhone za 100 eur u zpaket od 1000 dinara. Po meni jedina (relativno) normalna mreza u svakom smislu (odnos prema korisnicima, pokrivenost, kvalitet...) je Telenor.

Meni nije bitno koja ce mreza biti bitno mi je da cene budu pristojne, a sada ko voli vise koju mrezu je diskutabilno...

Ja od kada sam presao sa Vipa na MTS preporodio sam se bukvalno :D

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da JA koristim telefon tako da mi je 16GB dovoljno. Nisam rekao da je svima dovoljno ili da vise nije potrebno. Meni je za sada sa iOS7, dovoljno. Videcu kada izadje jb, kako je sa iOS8, ali mislim da ce i to biti ok. Primo Europe imam instaliran. Muziku na telefonu ne slusam, ne zbog memorije, vec zbog baterije, jer glupo mi je da moram tri puta dnevno da punim telefon zbog muzike. Onda mi je lakse i jednostavnije da kupim neki iPod ili nesto slicno pa da slusam od jutra do sutra. Pritom kad sam kod kuce, muziku slusam na kompu ili stubu. Kada sam u kolima, u kolima. Tako da mi generalno to slucanje muzike na telefonu nikako nije nesto sto je meni potrebno i prihvatljivo. Sto se slikat ice, isti slucaj kao i ti. Dakle slike su tu samo dok ne odu na cloud, a vecinu ne drzim ni tamo, vec na kompu. Programi generalno ne zauzimaju previse, osim nekih izuzetaka poput iGo-a i slicnih. Sve u svemu, imam instalirano apsolutno sve sto mi je potrebno i sa appstore-a i sa cydia-e i imam slobodne memorije vise nego dovoljno. Video klipove isto ne snimam nesto precesto. Ok, ako neko ima potrebu da snima sada neke klipove od dva sata, onda je to limitirajuci faktor. Za moje potrebe i kratke klipove koje snimam opet vise nego dovoljno memorije, naravno da se klip snimi i onda prebaci na komp, ili cloud.

Dakle govorio sam o svojim potrebama i rekao da sam ja imao 16GB od 3G, preko 3GS, 4, 4S, 5 i sada 5S i nikada nisam bio ni blizu da imam problem sa memorijom. To ne znaci da ako hoces da je popunis ne mozes to da uradis relativno lako. Ali ako tako gledas, mozes lako da popunis i 128GB. Daj mi 128GB i ja cu ti je popuniti za pola sata. Dakle prosto zavisi kako kako i za sta koristi telefon. Za moju filozofiju i nacin koriscenja, 16GB je dovoljno i mislim da ce i dalje biti. Kome treba vise, kupi sa vise memorije i problem resen.

Ako pogledaš svoj prethodni post, koji sam kvotovao, videćeš da ti je ton bio takav da namećeš ljudima mišljenje, a pritom si u žestokoj manjini. I još sada ova glupost oko slušanja muzike - očigledno je da ne znaš neke stvari baš najbolje. Ja sam koristio iPhone jedne godine kao sekundarni telefon (bio je iP4S) bez da je u njemu kartica i tokom letovanja smo se oko 15 dana vozili ostrvom, svaki dan sam ga koristio samo za slušanje muzike i isključivo za to (igrom slučaja). Baterija je izdržala 9 dana! Jeste bio na airplane modu i ekran je skoro stalno bio na off, ali to je dokaz da oko 2-3 sata muzike dnevno (u kolima na audio in i preko slušalica), ne troši bateriju više od 1-2% više nego kad je telefon na idle-u. Uostalom, iPod shuffle ima nekoliko grama sa sve baterijom, pa mu ona traje 6-7 dana bez problema. Zamisli koliko je to smešan procesor i smešna baterija - dekodiranje mp3 muzike je smešna stvar.

Ja sam za pismene napisao da ne slusam muziku na telefonu i da mi zato muzika ne zauzma memoriju. Kakav si ti ton cuo u tekstu, ja to ne znam.

Koliko trosi slusanje muzike, ne znam, niti me zanima. Koliko god da trosi, malo ili mnogo, meni ne trosi jer imam pametnije stvari u zivotu da radim, nego da slusam muziku na telefonu i merim potrosnju. Ne zauzima mi ni memoriju telefona, tako da pored baterije stedim i nju. A stedim i 100 ili vise eur, za model sa vise memorije jer mi vise memorije nije neophodno i sve svoje potrebe bez ikakvog ustezanja zadovoljavam sa 16GB.

Napisao sam da ko hoce da slusa muziku, glumi Spilberga i slicno, neka lepo doda 100 ili 200 eur, kupi model sa vise memorije pa neka radi sta hoce. To nije moja stvar, kao sto nije tvoja, da meni govoris sta cu ja da radim sa svojim telefonom i da li mi je 16GB dovoljno ili ne.

Poslednja izmena:
Vrh Dno