Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Mozda trazis na pogresnom mestu. Zanemarimo sto ne moze da se nadje - mi smo govorili o tome zasto je 5C glupost, a to je petica prepakovana u plasticno kuciste... Nista nije izmenjeno sem kucista - dakle isti hw, a za nesto vise para imas 5S, koji je neuporedivo bolji...

Pa osim lokalnog i vecine shady mesta sa dodatkom popularnih oglasa , licnih kontakata i ljudi koji ne kace oglase ne znam na koja druga mesta mislis ? Mozda neka van ovog plane of existence ? U tom slucaju da verovatno mi je promaklo :)

Takodje bih dodao da sam licno koristio 3 meseca 5c , prodao sam ga i kupio 5s ... Bolje je sve to , vredi li razlike u ceni ? Pa ako vam je bitan statusni simbol kod nas i tako ti tripovi onda vredi ... A ako gledamo realne stvari apsolutno ne vredi razlike u ceni .. Koja je meni bila 100 eur 5/5c - 5s

Poslednja izmena od urednika:
ako ne vredi sto si ga menjao? statusni simbol?

Нема још. Само нагађања.

24. Oktobar!

To je valjda za predprodaju ali se jos neznaju cene.

Odakle vam ta informacija? Naravno da ce ponuditi sve verzije. Apple kada udje na neko trziste, onda nudi sve kao i na drugim trzistima. Znaci bice 5S, 6 i 6+, u verzijama 16, 32 i 64 GB za 5S i 16, 64 i 128 GB za 6 i 6+. Razlika u ceni izmedju kapaciteta memorije je oko 100 eur.

Inace ja iPhone koristim od pojavljivanje 3G modela, pa do 5S koga imam danas. Samo originalni 2G nisam imao. Uvek sam imao 16GB modele i nikada nisam bio ni blizu da popunim kapacitet. Naravno to ne znaci da se on ne moze popuniti. Moze i to vrlo lako, ali prosto ako ne cuvate citavu digitalnu arhivu fotografija i video snimaka na telefonu, ako nemate celu muzicku industriju na telefonu i ako ne morate da instalirate bas sve igrice i programe koje mozete, 16GB je vise nego dovoljno. Ovaj iOS8 je malo problematican jer dosta vise zauzima sam OS, ali mislim da i sa tim uz normalno koriscenje moze da se prodje sa 16GB.

Au, kakvo preterivanje (da ne kažem nešto gore :)). Od 16GB, sa iOS8, slobodno je oko 12.5GB, od čega je oko 1 do 1.5 GB uvek onaj "Other" koji predstavlja keš aplikacija i radne fajlove. Imam oko 5.5 GB muzike i većina je u 192kbps, a to nije ni izbliza mnogo muzike. Opus dva veća benda, malo pop-a i house-a i popunio si taj prostor. Onda staviš iGO EU, koji instaliran zauzme 2 GB, više ako dodaš još opcija koje su free i ostaje ti oko 4GB za aplikacije. One ne zauzimaju mnogo, ali one koje koristiš se prilično "tove". FB ima 60-ak MB, ali keš ume da naraste i do 400-500. Tako je i za druge slične aplikacije, pogotovo tipa Blic i B92... Imam svega 40-ak aplikacija, od kojih su 20 tzv. Essential i uvek imam maksimalno 1.5 GB prostora. To ne valja jer ako hoćeš da snimaš malo video klipova, ćao zdravo za 7-10 minuta, o 240fps opciji da ne pričam. Jako, jako malo je postalo 16GB. Slike nikad ne držim na telefonu. Tamo su dok se ne uploaduju na neki cloud ili bace na komp i to je to. Čak i da imam telefon od 128GB radije bih ga držao sa 10% prostora nego da gomilam slike. Ali 16GB je realno jako malo ako koristiš telefon. Odavno je postalo malo. Baš nisi mogao gore da pogrešiš sa ovim gore što si napisao....:p

Mislim da nas neće ni biti...sve mi je ovo jako sumnjivo...doduše videcemo u ponedeljak nakon update na 8.1 da li ima Srbije medju zemljama i srpskog medju jezicima...

Nece biti srpskog medju jezicima svakako. Pogledaj koji sve jezici postoje za phone language pa ces videti da ne mora da znaci da cemo dobiti srpski za jezik telefona.

И ја сам мислио, али мој "скриншот" показује другачије.
dcfe5cbb9c6fe2c82cdd10da0961da12.jpg

Мсм, није да нон стоп проверавам, али.. :D

Poslednja izmena:
Nisam pesimista u životu, ali... da li ste ispratili šta se desilo sa PayPal-om ? neverovatno, pustili su 3 dana prijem i .... Još nisam pročitao i našao da se neko oglasio iz ratela, da ovu priču potvrdi .... ( imam neki čudan osećaj, da sede u kancelarijama i da se smeškaju... u fazonu vidi Apple najavljuje, da dolazi, a nas jel pitao neko ? Pa mi smo ovde najbitniji) Daj Bože da grešim ....
a i ako dodje uzeću ga prvi dan, ipak, možda drugi ne bude ....

^ +1

btw. Naslov teme mi je u smislu: Half-Life 3: Confirmed!

... Još nisam pročitao i našao da se neko oglasio iz ratela, da ovu priču potvrdi .... ( imam neki čudan osećaj, da sede u kancelarijama i da se smeškaju... u fazonu vidi Apple najavljuje, da dolazi, a nas jel pitao neko ? Pa mi smo ovde najbitniji)...

Posto je ovo Srbija sve je moguce.

Au, kakvo preterivanje (da ne kažem nešto gore :)). Od 16GB, sa iOS8, slobodno je oko 12.5GB, od čega je oko 1 do 1.5 GB uvek onaj "Other" koji predstavlja keš aplikacija i radne fajlove. Imam oko 5.5 GB muzike i većina je u 192kbps, a to nije ni izbliza mnogo muzike. Opus dva veća benda, malo pop-a i house-a i popunio si taj prostor. Onda staviš iGO EU, koji instaliran zauzme 2 GB, više ako dodaš još opcija koje su free i ostaje ti oko 4GB za aplikacije. One ne zauzimaju mnogo, ali one koje koristiš se prilično "tove". FB ima 60-ak MB, ali keš ume da naraste i do 400-500. Tako je i za druge slične aplikacije, pogotovo tipa Blic i B92... Imam svega 40-ak aplikacija, od kojih su 20 tzv. Essential i uvek imam maksimalno 1.5 GB prostora. To ne valja jer ako hoćeš da snimaš malo video klipova, ćao zdravo za 7-10 minuta, o 240fps opciji da ne pričam. Jako, jako malo je postalo 16GB. Slike nikad ne držim na telefonu. Tamo su dok se ne uploaduju na neki cloud ili bace na komp i to je to. Čak i da imam telefon od 128GB radije bih ga držao sa 10% prostora nego da gomilam slike. Ali 16GB je realno jako malo ako koristiš telefon. Odavno je postalo malo. Baš nisi mogao gore da pogrešiš sa ovim gore što si napisao....:p

Ja sam rekao da JA koristim telefon tako da mi je 16GB dovoljno. Nisam rekao da je svima dovoljno ili da vise nije potrebno. Meni je za sada sa iOS7, dovoljno. Videcu kada izadje jb, kako je sa iOS8, ali mislim da ce i to biti ok. Primo Europe imam instaliran. Muziku na telefonu ne slusam, ne zbog memorije, vec zbog baterije, jer glupo mi je da moram tri puta dnevno da punim telefon zbog muzike. Onda mi je lakse i jednostavnije da kupim neki iPod ili nesto slicno pa da slusam od jutra do sutra. Pritom kad sam kod kuce, muziku slusam na kompu ili stubu. Kada sam u kolima, u kolima. Tako da mi generalno to slucanje muzike na telefonu nikako nije nesto sto je meni potrebno i prihvatljivo. Sto se slikat ice, isti slucaj kao i ti. Dakle slike su tu samo dok ne odu na cloud, a vecinu ne drzim ni tamo, vec na kompu. Programi generalno ne zauzimaju previse, osim nekih izuzetaka poput iGo-a i slicnih. Sve u svemu, imam instalirano apsolutno sve sto mi je potrebno i sa appstore-a i sa cydia-e i imam slobodne memorije vise nego dovoljno. Video klipove isto ne snimam nesto precesto. Ok, ako neko ima potrebu da snima sada neke klipove od dva sata, onda je to limitirajuci faktor. Za moje potrebe i kratke klipove koje snimam opet vise nego dovoljno memorije, naravno da se klip snimi i onda prebaci na komp, ili cloud.

Dakle govorio sam o svojim potrebama i rekao da sam ja imao 16GB od 3G, preko 3GS, 4, 4S, 5 i sada 5S i nikada nisam bio ni blizu da imam problem sa memorijom. To ne znaci da ako hoces da je popunis ne mozes to da uradis relativno lako. Ali ako tako gledas, mozes lako da popunis i 128GB. Daj mi 128GB i ja cu ti je popuniti za pola sata. Dakle prosto zavisi kako kako i za sta koristi telefon. Za moju filozofiju i nacin koriscenja, 16GB je dovoljno i mislim da ce i dalje biti. Kome treba vise, kupi sa vise memorije i problem resen.

3fb2be773bb648d23dfeec8d797527a7.jpg

Prvi put cujem da neko ne slusa muziku na iPhonu da bi sacuvao bateriju ....(pogledati sliku)

To je jedan od razloga. Prosto nemam pre svega vremena da slusam muziku. Drugo i kada imam, vise volim da slusam radio. Pritom vrlo retko, gotovo nikada ne idem nigde busom, vec uvek kolima, tako da slusam u kolima kada sam tamo, ili na stubu ili kompu, kada sam kod kuce. Sve u svemu, situacije u kojima bih slusao muziku sa telefona, gotovo da ne postoje. O tome koliko mi je slusanje muzike sa telefona bitna stavka najbolje govori to da jos ni jedne slusalice nisam raspakovao.

Uzeo sam neki media player za kola skoro, pa sam par puta pustao preko bt-a sa telefona, ali opet mi je to cimanje i lakse mi je mnogo da pustim radio, ili nesto sa flash diska.

Sve u svemu, ta stavka muzike kod mene ne predstavlja nesto o cemu se polemise u kontekstu zauzeca memorije. Kome to treba i voli, svaka cast. Neka kupi vise memorije i neka uziva u muzici. Nemam nista protiv.

Poslednja izmena:
Svi smo razliciti, ni ja nevolim slusati muziku, cak i kuci retko slusam, jedino u kolima. Tako da nekome je dovoljno 16GB prostora. Ja npr i za iGo ili neku drugu navigaciju izbrisem one mape drzava za koje znam da mi nece trebati.

Poslednja izmena:
^mene interesuje koliko je to "evrova"?

untitled-1-copy.jpg

Prilozi

• Untitled-1 copy.JPG
    Untitled-1 copy.JPG
    392.9 KB · Pregleda: 270
Nazad
Vrh Dno