Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Da li će to samo Telenor ponuditi jedino modele od 16gb ili svi?! Bas jadan potez, najjeftiniji u nabavci pa neka korisnik proširi memoriju sa microsd karticama.. NOT!

iPhone nema slot za kartice, tako da na njima novac niko potrošiti neće... Razlike u kapacitetima memorije su 100€ u evropi, verujem da će biti i većih kapaciteta.

Da li će to samo Telenor ponuditi jedino modele od 16gb ili svi?! Bas jadan potez, najjeftiniji u nabavci pa neka korisnik proširi memoriju sa microsd karticama.. NOT!

Ne sećam se tačno brojke ali ogromna većina prodatih iPhone su 16GB.

Poslednja izmena:
Zato što je u startu kupovine 16Gb bila jeftinija za tih 100e u odnosu recimo na 32Gb...što je suluda cifra a i realno je bila na granici dovoljnog.Ali u današnje vreme 16Gb je malo za iPhone,tako da mislim da će se većina tržišta preorjentisati na 64Gb pošto je to isplativije za tih 100e...

Odakle vam ta informacija? Naravno da ce ponuditi sve verzije. Apple kada udje na neko trziste, onda nudi sve kao i na drugim trzistima. Znaci bice 5S, 6 i 6+, u verzijama 16, 32 i 64 GB za 5S i 16, 64 i 128 GB za 6 i 6+. Razlika u ceni izmedju kapaciteta memorije je oko 100 eur.

Inace ja iPhone koristim od pojavljivanje 3G modela, pa do 5S koga imam danas. Samo originalni 2G nisam imao. Uvek sam imao 16GB modele i nikada nisam bio ni blizu da popunim kapacitet. Naravno to ne znaci da se on ne moze popuniti. Moze i to vrlo lako, ali prosto ako ne cuvate citavu digitalnu arhivu fotografija i video snimaka na telefonu, ako nemate celu muzicku industriju na telefonu i ako ne morate da instalirate bas sve igrice i programe koje mozete, 16GB je vise nego dovoljno. Ovaj iOS8 je malo problematican jer dosta vise zauzima sam OS, ali mislim da i sa tim uz normalno koriscenje moze da se prodje sa 16GB.

Poslednja izmena:
iPhone nema slot za kartice, tako da na njima novac niko potrošiti neće... Razlike u kapacitetima memorije su 100€ u evropi, verujem da će biti i većih kapaciteta.

Znam da nema slot, nego pišem logiku naših operatera da je bolje da uzmu jeftiniju varijantu sa manje memorije i opet dobro zarade, a neka kupac uzima kartice i proširuje memoriju. Samo me brine da ne iskoriste tu logiku i za iPhone. A to spominjem jer na Telenor sajtu gde su stavili uporedni prikaz ponude iPhone modela kod njih, za svaki model stoji samo kapacitet od 16GB?

^ Sumnjam da VIP uopste i ima korisnike za iPhone.
A sada imamo i operatere za sorotinju koja ne može da iznese iPhone, ali može Android flagships koji koštaju isto kao iPhone. Koji isprazni, napaljeni komentari kao da je iPhone nešto nedostižno.

A sada imamo i operatere za sorotinju koja ne može da iznese iPhone, ali može Android flagships koji koštaju isto kao iPhone. Koji isprazni, napaljeni komentari kao da je iPhone nešto nedostižno.
Mislio sam na trenutnu situaciju u VIP-u i masovni odliv njihovih korisnika. To dosta otezava situaciju, posebno ako se radi o flagship modelima.

Kakva si ti paljevina...neverovatno.

Mislio sam na trenutnu situaciju u VIP-u i masovni odliv njihovih korisnika. To dosta otezava situaciju, posebno ako se radi o flagship modelima.

To je istina..izuzetno su pogoršali svoje pakete i izuzetno su neprofesionalni a nadam se da će Apple to primetiti.Ja sam jedva uspeo da ih se rastosiljam...nikad više u saradnju sa njima.Nadam se da će se opametiti a ne izigravati lopove bez kapuljače.

U zadnjih godinu dana jedino što sam primetio je to da se Telenor maalo popravlja u tom smislu ali generalno je haos na polju operatera u jubaznosti i profesionalnosti.

Masovni odliv koristnika sa VIPa, MTSa i Telenora... i sve to u isto vreme :D

Pa rotiraju se :)... ja sam posle 12 god otišao iz MTS-a zbog njihove politike boli me d... za stare korisnike.

Odakle podaci o "masovnom" odlasku korisnika iz Vipa, nesto konkretno ili trac?

Ne znam koliko je to veliki trend bio, par mojih prijatelja je iskoristilo "pogodnost" prevremenog raskida ugovora kad su digli cene. Znam da su se jedno vreme periodično objavljivali podaci o prenetim brojevima u mobilnoj telefoniji (i fiksnoj) iako nisu govorili okojim se operaterima radi.

Iz moje šire familije je šestoro otišlo uključujući i mene,na poslu od prilike 5-6 ljudi.I prema svima su bili katastrofalni u ophođenju i razgovoru.
Generalno nije to masovan odlazak ali za 10-oro ljudi po 1500 din mesečno..minimum+njihove smicalice mesečno od po par stotina dinara.Na dve godine nije mali gubitak za VIP

Poslednja izmena:
Zato što je u startu kupovine 16Gb bila jeftinija za tih 100e u odnosu recimo na 32Gb...što je suluda cifra a i realno je bila na granici dovoljnog.Ali u današnje vreme 16Gb je malo za iPhone,tako da mislim da će se većina tržišta preorjentisati na 64Gb pošto je to isplativije za tih 100e...

Kako se frljaš sa bitovima. :D

Insajderski info iz VIP-a, teme na benchu o VIP-u i prevremenom odlasku (ja sam na telenoru vec godinama i ne planiram promenu samo zbog fer politike prema korisnicima) plus neki moji prijatelji koji se masovno zale na VIP usluge i zamke na paketima.

Fer politika telenora ?! Zanimljivo vidjenje operatera koji daje isti popust korisnicima koji su kod njih 15 godina i koji su potpisali 10 ugovora i korisnicima koji su juce dosli kod njih.

Lepo je što dolazi i 5s.

Zato sto za manje para moze da se nabavi obicna petica koja ima identican hardware i metalno kuciste koje odaje utisak kvaliteta?

Da, 5c potpuno gubi poentu Apple proizvoda.
5s se meni i dalje najviše sviđa, bolji dizajn od 6-ice.

5S u odnosu na 6 po dizajnu jedino imaju zajedničko funkcionalne tastere(i to ne toliko po dizajnu već po funkciji)...ostalo ništa.6-ica je zaobljena,lakša(makar je meni takav osećaj),tanja,displej savršen za korišćenje jednom rukom.Mislio sam da ću se smoriti jer je 5S stvarno sjajno urađen ali pogrešio sam...neko reče tek kad se uživo vidi i koristi primete se razlike.Jedina mana je grejanje u gornjem delu kućišta pri dugo upaljenom displeju,to nisam primetio na 5S.

Sve ostalo je na strani 6-ice...to je moje mišljenje,da ne bude zabune.

5-ica je mala i tacka. 6-ica je taman a 6+ je prevelika. imao sam note uredjaje 2 i 3 i na kraju presao na s4 i9506. mali kompaktan uredjaj a brz. ne izgleda kao zidareva ljubav u dzepu. iphone 6 je isto taman
mada od kako znam za sebe na androidu sam. mozda malo da promenim tabor ...?!?

Zavisi sta smatras pod ocuvan telefon. Za moje pojmove, ocuvanih petica koliko hoces po oglasima. Zapravo ima ih 3-4 ovde na benchu.

Zavisi sta smatras pod ocuvan telefon. Za moje pojmove, ocuvanih petica koliko hoces po oglasima. Zapravo ima ih 3-4 ovde na benchu.

Pod ocuvan smatram mint stanje -1 . A to bi bilo da je ekran perfektan bez bilo kakvih ogrebotinica koje izoblicjuju sliku kada se gleda ili cita nesto . Na kucistu je moguce tolerisati neke sitne ogrebotine ali nikako veca ostecenja od padova itd . Takav jedan je imao skoro u oglasima i kostao je 340 e i pre toga nista slicno mesecima nisam video , a intenzivno pratim oglase .

Zato sto petida nema da se nadje ocuvana jer se ne proizvodi godinu dana ?
Mozda trazis na pogresnom mestu. Zanemarimo sto ne moze da se nadje - mi smo govorili o tome zasto je 5C glupost, a to je petica prepakovana u plasticno kuciste... Nista nije izmenjeno sem kucista - dakle isti hw, a za nesto vise para imas 5S, koji je neuporedivo bolji...

kao neko ko je dugo koristio obicnu peticu odbijao sam da verujem da je 5s dosta bolji sve dok pre neki dan nisam zamenio i shvatio da osim iste velicine nemaju vise nista zajednicko.bolja kamera,narocito nocu,daleko brzi 64- bitni procesor.ddr3 memorija.kuciste neuporedivo kvalitetnije uradjeno.6 jos nisam video ali gledajuci testove cini mi se da osim veceg ekrana neki znacajnih razlika u performansama u odnosu na 5s nema

Nazad
Vrh Dno