Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

A što se tiče kupovine aplikacija u debeloj si zabludi.
Samo ja znam desetak ljudi koji isto kao ja na iPhone-u imaju sve do jedne kupljene aplikacije (naravno, preko nekog drugog store-a) i koje uopšte ne zanima cydia.

Verovatno si okruzen ljudima koji gledaju na iPhone normalno, kao na svaki drugi smartphone, a ne kao statusni simbol, sto je i normalno naravno. Znam i ja dvoje ljudi da kupuju sa App Store-a, pa ja i sam kupujem na Google Play-u aplikacije, ali to je mozda 1 do 2% ljudi. Cisto sumnjam da bi se to promenilo, jer kao sto kazem brdo njih gleda na iPhone kao statusni simbol, imaju citave 4 aplikacija na telefonu (viber, whatsapp, facebook, instagram), brdo njih mrzi da izvadi karticu pod broj 1, a onda i brdo njih je jos u zabludi da moze neko da im ukrade pare sa kartice to je pod broj dva i pod broj 3 je da ce pre popiti kafu u Strahinjica Bana nego li kupiti aplikaciju po istoj ili jeftinijoj ceni.

Pa naravno, u pitanju je jelte smartphone, jedan od...
Telefon kao statusni simbol može da percipira samo *****, to je na kraju telefon koji služi da se ljudi čuju.
Moj prvi iPhone je bio iPhone 2, tada superioran smartphone, a do danas me je održala navika, jednostavno sam navikao na ekosistem, to radi kako treba i kraj. Danas su Android telefoni jako dobri, ali ja ne volim da menjam ono što radi, ne vidim zašto bih to radio.

Da neko nosi Vertu razumeo bih da ima potrebu da izrazi svoj status...ovako... :d

Verovatno si okruzen ljudima koji gledaju na iPhone normalno, kao na svaki drugi smartphone, a ne kao statusni simbol, sto je i normalno naravno. Znam i ja dvoje ljudi da kupuju sa App Store-a, pa ja i sam kupujem na Google Play-u aplikacije, ali to je mozda 1 do 2% ljudi. Cisto sumnjam da bi se to promenilo, jer kao sto kazem brdo njih gleda na iPhone kao statusni simbol, imaju citave 4 aplikacija na telefonu (viber, whatsapp, facebook, instagram), brdo njih mrzi da izvadi karticu pod broj 1, a onda i brdo njih je jos u zabludi da moze neko da im ukrade pare sa kartice to je pod broj dva i pod broj 3 je da ce pre popiti kafu u Strahinjica Bana nego li kupiti aplikaciju po istoj ili jeftinijoj ceni.
S kim se ti družiš, nemaju ni kartice... ccc... deca, to nisu potrošači :)

Ne družim se nego samo pogledaš, baciš pogled ovako u kafiću ili načujes. To je realnost u Srbiji.

Ma bitno je da su nam ubacili operatere pa radi iMessage, app store radi hrvatski a stvarno ne znam ko ce za 5S da da skoro iste pare kao sto inace kosta ali na ugovor. To mozda ovi sto voze novi BMW a sipaju 5 litara na pumpi :)

Ja ne znam u koje su ludilo upali nasi novinari. Umesto da stvari nazovu pravim imenom i da se problem adresira na jedinom mogucem mestu (u skupstini ili gde vec treba da se izmeni zakon/pravilnik koji regulise ovu oblast), napada se RATEL koji luk nit jeo nit mirisao: dobio pravila i posao da radi po tim pravilima, prosledio pravila VIPu koji ne uspeva (iz kojih god razloga) da ih ispuni i sad krece u masovno spinovanje zajedno sa novinarima...

Ne znam sta je sa novinarima poslednjih meseci, ali kao primer slicnog ludnila, juce su SVI DO JEDNOG napisali clanak "komisija ocenila da PhD disertacija nije plagijat", a ta komisija u svom izvestaju jasno napisala da nije ni razmatrala (ne)validnost PhD disertacije vec samo ustanovila da nisu ispunjeni uslovi da bi to uopste radila :smash:

PS Svaka cast za Ekonomske Vesti koje su se malo ozbiljnije zdale u istrazivanje iPhone tematike...

pa ovaj isti tekst sa blica je cini mi se u potpuno istoj formi bio na nekom drugom portalu, tako da je sve jasno. jedan napise glupost ostali copy/paste i to ti je domace novinarstvo...

Khmmm...nisi pročitao, koristim iPhone 4 koji mogu da prodam za, daj Bože, 130-150 evra. Šta da kupim zaa te pare, a da je bolje?

Mislio sam da kupujes iphone 6 :) Za 150 evra ima bas dosta modela koji su bolji od ip4. Eto meni bi bio bolji bilo koji od 4.5" do 5", mislim da je u danasnje vrijeme 3.5" stvarno premalo, pa taman da leti na njemu sve ko' raketa.

Ja nisam videi ni jedan Android sem flagship-ova da iole pristojno radi kao iPhone. Pa meni moj G3 ova jaca verzija sa 3Gb deluje tromo u odnosu na 4S i 5 koje imam.

Ma dzaba mu sve kad je malen. A sad ne znam kako vi to zamisljate da ne radi dobro? To sto ponekad malo stucne pa to je nista naspram komfornosti veceg ekrana.

Jeste ponekad zastane na pola sekunde, je li to problem neki?

Gledajući ove promene u mt:s postpaid paketima od 1.10. gde su generalno smanjili megabajte a povećali cene... meni deluje da mreža zapravo ne može da isprati povećanje saobraćaja nastalo većom upotrebom interneta na telefonima... Razlog više za nedolazak.

Jeste ponekad zastane na pola sekunde, je li to problem neki?

Jeste. Naravno da je problem. Das 500 e za telefon i on malo malo pa zastane na pola sekunde. To tebi nije problem? Ok ti kada das novac za stvar i ocekujes da radi besprekorno, a ona stuca?

Nema sumnje da će iPhone uskoro biti u ponudu kod naših provajdera. Jedini problem je što će cena uz neki prosečan paket(do 2500din) biti kao što je sad na crnom tržištu. Pogledajte cenu IP6 u ponudi makedonskog VIPa i uporedite sa npr SGS5... Ma, nerazumno velika razlika. Da je cena makar približna pa da i razmislim...a čak nije ni IP6+. Mogu misliti koliko će tek taj model da košta(trenutno ga VIP MK nema u ponudi pa da se uporedi). A iskreno, posle 4 godine Androida imam želju da malo promenim ali ako budu takve cene, ne verujem.

Ma nece biti tolika cena,sta ti je ? Pitaj djilka on ce ti lepo objasniti sta kako. :) Delice ih skoro za dz

Evo da ovde navedem razliku ako nekoga mrzi da poseti sajt VIP MK:

-uz paket od 1399 denara(23€)- IP6 je 885€ a SGS5 425€

Craaaaaaazyyyy...

Ovakve cene treba očekivati i kod nas.

930 samo tel bez ugovora...

Evo da ovde navedem razliku ako nekoga mrzi da poseti sajt VIP MK:

-uz paket od 1399 denara(23€)- IP6 je 885€ a SGS5 425€

Craaaaaaazyyyy...

Ovakve cene treba očekivati i kod nas.
Upravo sam ja to pricao na ovoj temi pa mozda 2 dana. Iphone je ovde dignut na nivo statusnog simbola i normalno da ce operateri to debelo da naplate.

Nazad
Vrh Dno