Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Pa ljudi bilo je ocigledno da je to bila predizborna propaganda. Direktor je bio relativno nov i morao je da se pokaze kao revolucionaran. Sada kad su svi zaboravili na njega i na njegovu laz, on moze ne ometano da trosi drzavni novac. Za ovakve lazi javno izrecene u normalnoj zemlji bi direktor kao moralni cin dao ostavku, ovako ovde ce se naci u vrhu partije kao provereni lazov kome ljudi veruju.

Na žalost sve u ovoj zemlji je povezano sa politikom.
Kada je dotični direktor gostovao na TV decidno je tvrdio da nije u pitanju nikakav memorandum o namerama već pravi ekskluzivni ugovor http://mondo.rs/a672270/Mob-IT/Vesti/Ekskluzivno-Telekom-Srbija-dovodi-iPhone-u-Srbiju.html.
Jedini način da se firma opere pred narodom je da kao ekskluzivni mobilni operater u Srbiji počne prodaju od jeseni kada se očekuje i početak prodaje novog iPhone 6.
Sve drugo će samo pokazati da su partije na vlasti klasični prodavci magle.

Evo ga dotični direktor, ponovo gostovao na TV-u u jutarnjem programu RTS-a, ali ovaj put na pitanje voditeljke da li ima novosti oko Apple-a i iPhone-a nije više obećavao ništa i suzdržao se od bilo kakvih prognoza.
Kaže da je Telekom uradio sve što je od njega traženo i da čekaju "zeleno svetlo" od Apple-a.

U subotu sam bio u mts poslovnici u Ušću i pitao i za iPhone, kad će krenuti sa prodajom, rekoše da se čeka završetak lokalizacije softvera, spomenuše i septembar, samo ne znam koje godine...

Ako ne bude ovog septembra, onda tek dogodine...:D

Meni trenutno i nije nešto hića, aparat ne planiram da kupujem, a iTunes Store i App Store imam otvorene na Hrvatsku, pa mi čak i ne igra da pređem na Srbiju (kad/ako se pojavi), jer moram onda ponovo da platim sve aplikacije, a nije baš malo para.

Nemoraš da platiš ponovo sve aplikacije, možeš da promeniš zemlju na koju ti se vodi account, što i planiram da uradim sa hrvatskim nalogom kad se pojavi naš AppStore :)

http://support.apple.com/kb/HT6119

Poslednja izmena:
ma u srbiji mora da plati :p

Не мораш да их купиш поново али да, нестаће ти из "Purchased" AppStore секције, лично видео када сам прелазио са словеначког на енглески AppStore

S E N Z A C I O N A L N O:

Premijer objavljuje tajni ugovor sa Apple-om
- Apple kupuje Telekom Srbija
- Investicije od 10 Biliona dolara u razvoj telekomunikacionog i IT sektora u Srbiji
- Srbija postaje lilder u Evropi
- 2.000.000 novih radnih mesta u Srbiji
- svi preplatnici fiksne telefonije dobijaju iPhone 5
- predstavljanje novog modela iPhone 6 u novoizgradjenoj hali Doma Kulture u Krupnju

:d:d:d

a lepo sam vam rekao da je predizborna patka...

I ja sam to rekao, ali eto...
Sad i neverne Tome mogu da vide kako je smradikalski direktor sve slagao. Čuj do Apple-a je. Ha ha

To je skroz OK cena.

Ali tamo je Galaxy S5 u istom paketu 300e. Znači kod nas bi bio oko 450e,ako može tako da se poredi.

A da moderatori promene naziv teme :D

Apple nije ni poceo da radi na lokalizaciji softvera. Cekaju da se proda Telekom Srbija Tmobile-u pa ce onda sve to krenuti. Tada ce konacno pasti monopol u telekomunikacijama.

Hmm. Meni je ortak koji radi u telenoru rekao da se njima ne isplati da uvedu iphone u ponudu na teritoriju srbije. Kako su mu rekle kolege iz nabavke,vise bi imali troskova nego koristi od toga.

Hmm. Meni je ortak koji radi u telenoru rekao da se njima ne isplati da uvedu iphone u ponudu na teritoriju srbije. Kako su mu rekle kolege iz nabavke,vise bi imali troskova nego koristi od toga.

ha ha ha. Neverovatno sta sve nece izmisliti kao razlog.
Pogledaj sta su rekli davne 2009. godine
http://www.naslovi.net/2010-08-23/personalmag/iphone-zvanicno-u-srbiji-od-oktobra-u-telenoru/1933186

a onda su 2013. stavili prst na celo
http://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno.php?yyyy=2013&mm=01&nav_id=674895

Poslednja izmena:
То што је тако нешто изјавио неко из Теленора не значи да је то њихов званични став ;)

Pa ako izjavi njihov generalni direktor onda je valjda to zvanicno :)

"Generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm izjavio je da je svaki peti telefon u Telenor mreži "pametan" i da će u 2013. ponuditi telefone sa Windows 8, ali da operateri mobilne telefonije u Srbiji nisu prava adresa za pitanje kada će se iPhone pojaviti na srpskom tržištu."

Evo jednog svežeg trača za početak nedelje. Na predstavljanju 6ice će najaviti i Srbiju, a sam iPhone 6 će postati dostupan u drugoj turi zemalja kada prodaja krene.

recimo...tamo negde krajem godine :type:

Pa ako izjavi njihov generalni direktor onda je valjda to zvanicno :)

"Generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm izjavio je da je svaki peti telefon u Telenor mreži "pametan" i da će u 2013. ponuditi telefone sa Windows 8, ali da operateri mobilne telefonije u Srbiji nisu prava adresa za pitanje kada će se iPhone pojaviti na srpskom tržištu."
Мислил сам на изјаву да би имали само трошкове ;)

To je lupio neko, gde si to zvanicno video?

Evo jednog svežeg trača za početak nedelje. Na predstavljanju 6ice će najaviti i Srbiju, a sam iPhone 6 će postati dostupan u drugoj turi zemalja kada prodaja krene.
Jel se blize neki izbori? Ne pratim politiku pa rekoh da pitam :d

Nazad
Vrh Dno