Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

A šta je tu povoljno? Dobiješ istu cenu kao u Telenoru, samo razbijenu na više rata i duži period? Da li kontaš da ćeš isto platiti na kraju :)

Poslednja izmena:
Cene su ludilo, ali ima da se prodaje kao lud, i u Srbiji. Samo pevaci i njihovi bogatiji (i oni koji zele tako da se osecaju) fanovi da kupe i presisacemo HR. Pazite sta vam kazem... Bio sam na The Wall koncertu u Beogradu. Naravno platio sam dobro kartu, na odlicnom mestu jer sam veliki fan Pink Floyda. Pored mene svi, ali svi sa iphone-ovima...

Mene je inace moj ip4 odlicno sluzio. Ni jednom se nije zakucao, nikada nije izgubio signal itd. Cale mi trazi da mu ga dam, ali ce mi trebati za aplikaciju koju razvijam.

Ušlo je beše samo 100 kom u Telenor ili ukupno, nisam siguran. Ako je to bilo prvobitno planiranje, verujm da će prodati.

Kad malo spustimo loptu i analiziramo cenu telefona, dobiju se zanimljivi rezultati.

Na paketu PiS XL od 1995 dinara mesečno, iPhone 6 16GB košta 73.980 dinara, ili grubo oko 620€.
Kod domaćih preprodavaca je isti model oko 700€ (čuo sam da je bilo za 680€ ali nisam našao po toj ceni).

OK, cene su trebale biti niže ali i sa ovakvim cenama jeftinije je da ga kupim legalno preko operatera sa dvogodišnjom garancijom, nego kod preprodavaca...

Realno opet je visoko, za telefon zaključan na mrežu i ugovorenu obavezu od dve godine.

Poslednja izmena:
Ne ne ispravio sam se. Gledam na 6 ne na plus. 700 EVRA je cena (bila je i za 680 EVRA) za osnovnu verziju od 16GB, na ugovor to je 620 EVRA za telefon zaključan na mrežu i dve godine orobljavanja. Meni je ovo skupo, kako god.

ip.png
Стварно безобразно са стране јабуке што нема appstore за нас, можда добијемо неку заједничку са ЦГ? Ионако се скоро свугде водимо као сцг или се водимо заједно..

Ladno, a i nema 5s.....

VEoma neozbiljno od MTS-a sto jos uvek nije izbacio cene uredjaja uz pakete

Bice verovatno uskoro AppStore, ovde nista ne moze da prodje bez vazelina. Dobro je i ovo. Ne moz' u Srbiji iste godine i PayPal i GooglePlay i AppStore. Kupimo nas 1000 dnevno i dinar odmah padne 1% :D

ima i cena samo odaberite paket

mts ima i 5s/5c i rekao bih da su jeftiniji telefoni nego kod Telenora, pogledaću posle lepo preko kompa

iph.png
Мени ово сасвим ок јер на крају испадне ајфон 6 за 4500 месечно, 24 месеца

Poslednja izmena:
Boga mi dade MTS bolju ponudu...Mix XL,na 36 meseci i 24 rate....61k Iphone 64Gb

Ako se uporede cene Telenora i MTS-a, izađe manje-više skoro pa isto, osim jedne bitne, lično mislim i presudne razlike - fleksibilnost!
Ponuda MTS-a je značajno raznovrsnija od Telenora i mislim da će zbog toga da uzmu znatno veći deo kolača. Ipak, ostaje da vidimo šta će da ponudi VIP.

^^^Gde stavi gold boju moj ti ? :)
Koliko je 5s uz paket od 2k ?

Inace telenor je stigao do dvocifrenog broja prodatih ip6 :)

Poslednja izmena:
Мало циганисања :d Гледао сам 5С пре тога јер ми је он далеко лепши, поготово у тој боји. Шестица је ок у сивој варијанти :D
На крају државно предузеће објаснило Теленору :p
5С је 47400 што у 24 рата + претплата износи 3975.

Poslednja izmena:
Zato su i čekali sa objavom do poslednjeg trenutka...kakav zaokret :D

Za razliku od vas koji nagađate ja govorim ono što znam :)
Ako je nabavna cena 500 evra dodaj 5% carine što je 25 evra, tj nabavna cena postaje 525, dodaj troškove nabavke (transport, špedicija, eko taksa i sl) oko 1,5%. Na 525, 1,5% je 7,8, kaži 8 evra. Znači cena koštanja uvoznika je 533 evra. Ako ne uračuna zaradu i doda obavezni PDV od 20% to je 106,6 evra. Znači cena na polici bez ikakve zarade je 639,6 evra!! Pa onda pomnožiš sa prodajnim kursom banaka (ne NBS koji je niži) za EUR koji je skoro 122 a svi konvertujete po srednjem kursu kada kalkulišete.

E a sada da ti kažem da je nabavna cena za iP6-16 dosta veća od 500 koju sam naveo kao primer pa ti vidi zašto su cene tolike.

@fkloznica
To sa Telenorom ne funkcioniše tako, to se zove cross-sale ili prodaja van teritorije i zabranjeno je kod svih "normalnih" proizvođača jer ne doprinosi tržišnoj konkurenciji. Postoje globalni ugovori za velike grupacije koje garantuju cene u svim državama i retko ko ima takav ugovor za iP, ima recimo T-Mobile (gde spada i HT) pošto je prisutan u USA, zato je u Hrvatskoj povoljnije. Telenor nema takav ugovor a ni TAG (Vip).

Inače naručene količine za prva tri meseca, kao što rekoh se mere u par stotina komada, o kakvim hiljadama pričate da mi je samo znati :)

jopo..daj sad neku analizu na razliku MTS - Telenor i reci da nema muljanja(mooožda nabavljaju telefone od različitih dobavljača???) :D pošto mi sa sve ukupno manje od 100 godina života lupetamo :)

Nazad
Vrh Dno