Šta je novo?

Iphone SE4

mi105

Poštovan
Učlanjen(a)
01.09.2021
Poena
75
Primetih da nema teme vezano za iPhone SE4. Glasine o istom se zahuktavaju poslednjih meseci i očekivan je na proleće 2025.

Sumirano prema glasinama, iPhone SE 4 će biti značajno unapređen u odnosu na prethodne modele. Očekuje se da će novi model imati dizajn sličan iPhone-u 14, sa OLED ekranom od 6,1 inča, Face ID-jem, i USB-C priključkom. Takođe, novi model će po tradiciji SE iphone-a imati samo jednu zadnju kameru od 12 ili 48 MP.

Uređaj će verovatno koristiti Apple A18 čipset, a RAM će biti povećan na 6GB ili 8GB. Skladišna memorija će počinjati od 128GB. Što se tiče baterije, očekuje se kapacitet od 3279mAh, što je značajno poboljšanje u poređenju sa trenutnim modelima.

Cena novog iPhone SE 4 bi mogla biti između 479 i 549 dolara, što je više u odnosu na prethodne generacije, ali i dalje ispod cene osnovnih modela drugih iPhone-ova.

Što se tiče novih funkcija, postoji mogućnost da će SE 4 imati "Action Button", sličan onom na iPhone 15 Pro modelima, koji bi zamenio trenutni prekidač za isključivanje zvuka.

Takođe, uređaj bi trebao podržavati MagSafe i Qi2 bežično punjenje.

Videćemo šta će se od navedenih glasina i ostvariti.

Moj prvi utisak je da bi isti u ovakvom paketu mogao biti dobra kupovina za sve kojima kamere i nisu najbitniji faktor, a žele ostati u Apple ekosistemu.

Koliko dobra, zavisiće i od cene, jer je značajna razlika dobiti ovaj paket funkcionalnosti po ceni od 479$ ili 549$.

Ja sam za poslednje 2 godine napravio 10-15 fotografija, odavno mi kamera nije na listi prioriteta kad kupujem telefon.

Ako bude sa ovim specifikacijama i ovom cenom, ovo će biti pun popogodak.
Kod nas će cena u zvaničnim radnjama sigurno biti veća od ove (pretpostavljene) od 500 dolara, kod nas očekujem između 70-80 hiljade, kad i 13 tica košta toliko...

Sve bi to bilo mnogo lepše da je ostalo u SE standardnih "4,7 veličine.

120hz nema na 16 a biće na SE? Daj ne zezajte, biće ovo jeftiniji telefon od 16 i naravno slabiji. Imaju već 14 kao najjeftiniji trenutno akutuelan model (ugasili su 12 i 13 proizvodnju), zanči možda jeftiniji od 14 i manji. To je realno, a sve ovo ostalo pipaju masu u kom pravcu se kreće, ako procene da se uklapaju izbacuju.

120hz nema na 16 a biće na SE? Daj ne zezajte, biće ovo jeftiniji telefon od 16 i naravno slabiji. Imaju već 14 kao najjeftiniji trenutno akutuelan model (ugasili su 12 i 13 proizvodnju), zanči možda jeftiniji od 14 i manji. To je realno, a sve ovo ostalo pipaju masu u kom pravcu se kreće, ako procene da se uklapaju izbacuju.
Naravno da neće, to i kažem, biće 60hz.

Pa morali su da ga osakate u necemu jos osim jedne kamere ako ce mu cena biti ovakva kao sto najavljuju. Ne znam koga cudi 60hz-to je pre svega ocekivano,ali treba iPhone 14 koji im je jos u igri (prodaji) po necemu da bude bolji,osim te ultrasiroke kamere. Zakinuce ga oni za jos neke stvari garant,zbog cene.

Ovaj telefon izgleda kao bombonica u svakom pogledu. Ako Apple ispoštuje najavljenu cenu, u* se u život i Kinezima i Samsungu.

Alal im vera kada će oni i ovo čudo da prodaju. 😂

Slažem se, ni u ludilu ne bih dao 700 eura za ovaj telefon, ali 500-550 (možda čak i 600) je prilično prihvatljiva cena, vredna razmatranja.

Izgleda ga objavljuju naredne nedelje, bez pompe.

Ako cena bude kao prognozirana ima da ide kao alva... Em manji telefon koji je retkost u srednjem rangu sem Pixel #a modela, em će privući kupce kojima su prethodni SE modeli bili premale dijagnonale.

Jedino što ne verujem da će biti konkuretan cenom a time ni logikom kod nas pošto će koštati znatno više.

Mislim da kod nas neće koštati ispod 80k dinara. A za te pare se ne isplati baš.

U prodavnicama sigurno, na oglasima ne, iphone16 je sad oko 750e, ovde je realnost oko 500

Kod nas su cene uglavnom 20% više tako da očekujem 70k u prodavnici. Koji se onda iOS “isplati” sa 2 godine garancije na 24 mesečne rate?!

Nazad
Vrh Dno