Šta je novo?

iPhone SE

Ok je ekran

“Mane” ekrana se primjete tek kad se stavi side by side sa nekim amoled panelom ili ips-om u flagship modelima. Ovako kad ga koristis i ne poredis sa drugima izgleda super. Prije SE sam imao 5.7” AMOLED i prvih dana je razlika bila poprilicno velika... kasnije se naviknes :)

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Fon je sam od sebe klizav i kontam da lako izleti iz ruke. Zato jedan UAG resava stvar. ;)

Poslednja izmena:
Ovo je ljepse rjesenje a dizajn i dimenzije neces narusiti :)
Platio 20$ i bolji su cut outi nego kod dBrand.
5e9eec31eea0ba763976c10848dbbc4f.png

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Велики поздрав свима на теми. Дуже пратим форум и реших да се региструјем, пошто ми треба конкретно решење за недоумицу у којој се налазим.

Наиме, с' обзиром да прелазим на IOS, двоумим се између Iphone SE 16/32GB и Iphone 6S 32GB.
Колико се сећам, у Теленор продавници у центру Новог Сада тренутно имају SE 16GB варијанту и 6

Kazes dvoumis se ali nisi rekao sta ti je bitno kod telefona

Koristio sam SE i sada sam presao na 6s jer sam hteo veci ekran. U svakom slucjau, koji god model da uzmes, neces pogresiti, samo idi na 32/64gb jer je 16gb stvarno malo.

Ja bih trenutno pre isao na 6s zbog dijagonale, ali da si me pitao pre mesec dana, rekao bih ti SE. Tako da, vidi sta je tebi bolje

Ja imam SE, moja supruga 6s. Kad uzmem njen telefon u ruke imam na trenutak onaj osecaj "Wow, koji ekran" ali čim uzmem moj SE shvatim da mi manji telefon odgovara i da ga ne bih menjao. Da se razumemo, sve je stvar afiniteta i potreba. Ja sam nosio 5s kad je izašao, posle njega i 6, 6+, neke Android tel tipa S6 Edge+ i shvatio da mi cigle u džepu ne trebaju. Vratio se na SE i prvo leto posle duže vremena da ne nosim torbicu sa telefonom gde god da krenem. Telefon je mitska zver a staje u džep bermuda, farmerica, ne plašim se da ću ga zgnjeciti kada ulazim u auto i sl. Znaci kod mene je taj praktični deo preovladao pri odabiru. Sto se tiče memorije i tu je stvar ličnog korišćenja. Koji Android si koristio do sada i kolika je memorija? 32gb bi bilo više nego dovoljno. Ipak SE nije telefon za przenje igrica a za slike i klipove u nekom umerenom korišćenju biće ok.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kazes dvoumis se ali nisi rekao sta ti je bitno kod telefona

Koristio sam SE i sada sam presao na 6s jer sam hteo veci ekran. U svakom slucjau, koji god model da uzmes, neces pogresiti, samo idi na 32/64gb jer je 16gb stvarno malo.

Ja bih trenutno pre isao na 6s zbog dijagonale, ali da si me pitao pre mesec dana, rekao bih ti SE. Tako da, vidi sta je tebi bolje

Грешком послах поруку без да сам је завршио, мислио сам да ће модератор који новим члановима одобрава прве поруке уважити ову другу. :)

Но, ево да допуним ово што сам хтео рећи.
Колико се сећам, у Теленор продавници у центру Новог Сада тренутно имају SE 16GB варијанту и 6S 32GB.
Генерално колико схватам IOS са 16GB је као и сваки телефон данас за коришћење могућ уз стално ''натезање'' у смислу пребацивања фотографија и видео клипова са телефона на комп или неки Cloud сервис.

Друга ствар је што ми екран од 4 инча заиста делује мали. Не спорим да ћу се привићи, но 4,7 инча код 6S (поред меморије) ми делују као друга предност одабира 6S-a. Е сад, заиста сам прочитао похвале на рачун SE-a, и када би била варијанта од 32GB у НС можда би и њега узео (пре недељу и више дана када сам био до Теленора) но с' обзиром да сам чекао да ми легне неки новац на рачун како бих могао узети телефон мало сам сурфовао по нету и чини ми се да је 6S бољи избор.

Е сад, видим да генерално људи пишу да је батерија од SE боља од 6S, па ме занима колико то стварно може да игра улогу при свакодневном коришћењу телефона.

Ali fora je sto SE tera igre ko besan. Kome je ekran mali za igre (sto i jeste realno ) ili neka kupi veci mob ili neka nosi lupu sa sobom.

Poslednja izmena:
Kakve su to farmerke u koje staje samo SE? Jel svi sada nosite ultra skinny fit ili sta?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uporedjujes cenu polovnog sa oglasa I najavljenu cenu novog, pametno [emoji4]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Е сад, видим да генерално људи пишу да је батерија од SE боља од 6S, па ме занима колико то стварно може да игра улогу при свакодневном коришћењу телефона.

Baterija kod SE je ludačka. Kod mene lagano dva dana, ne gasim lokaciju, non-stop je na internetu što na cellular što na wi-fi, gomila sinhronizacija... Kod supruge na 6s jedva izgura dan a stavljena je nova u onom Apple programu besplatne zamene pre par meseci.

Sto se tiče memorije i tu je stvar ličnog korišćenja. Koji Android si koristio do sada i kolika je memorija? 32gb bi bilo više nego dovoljno. Ipak SE nije telefon za przenje igrica a za slike i klipove u nekom umerenom korišćenju biće ok.

5-инчни SG Grand Prime са 8 гб интегрисане и 2 гб меморијске картице. У принципу ми треба простора за апликације попут B92, Лајв скора, Дискорда, Ексела, Вајбера, Фејса и Месинџера. Игрице не играм, евентуално ако би у Апл стору нашао нешто што би ми убило досаду када је баш потребно.
Релативно често фотографишем и снимам, па знам какве су муке са недостатком меморије. Предња камера ми не значи много, пошто је ретко кад користим. Ако је задња камера на SE истог квалитета као код 6S, можда се ипак на крају определим за SE (варијанту са 32 гб). Наравно, димензије апсолутно иду у предност 6S-a.

Ako hoćeš SE 32gb. Ispod toga nemoj, tj. nemoj 16. Ako ti naleti 64 uzmi, memorije nikad na odmet. Mada iz Tvoje priče i 32 će ti komotno završiti posao.

Pozdrav, imam jedno pitanje koje bih postavio pre svega onima koji su u rukama imali i 5s i se. Da li je, i koliko, bolja baterija na SE? Trenutno imam 5S (posle vise android telefona), i prezadovoljan sam, osim sto se baterije tice, 3-4 sata mi jednostavno nije dovoljno, i power bank nije resenje. Rezultati na netu su razlicati, neki cak kazu da su im iste baterije, dok drugi svrstavaju SE u jedan od top10 na svetu sto se baterije tice, nista mi nije jasno.
Ukoliko SE ima dobru bateriju (bolju od 5S), to ce sigurno biti moj sledeci telefon.

Evo pišem sa svojih 6% baterije... skoro 6 sati SoT i 34 sata standby-a. Ne znam dal ti ovi podaci nešto znace ali ja sam prezadovoljan.
Pre sam imao Z2 koji je isto bio vrhunski sto se baterije tice tako da ne mogu da se pozalim.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Hehehe imam 5s nov i bagerija traje ubija ... svi mi mislimo da
Je baterija slaba na 5s dok
Ne probamo novi...

Pozdrav ljudi.

Situacija je sledeća. Pre jedno pola godine sam se javio na forum sa željom da kupim iPhone SE, ali sam na kraju na žalost odustao od kupovine.

S obzirom da će mi uskoro biti rođendan, nešto razmišljam da bih sada mogao sebe obradovati novim telefonom.

Konkretno me zanima da li postoji neki proveren preprodavac na KP, ili ako ste vi možda primetili neku dobru ponudu. Problem je što se ne razumem baš u materiju, pa ne bih da me neko za****.

Hvala unapred.

Sloba na kp ili igne sloba
Je iz ns igne subotica obojica su legende...

Sloba na kp ili igne sloba
Je iz ns igne subotica obojica su legende...

Da prevedem:

Na KP-u tražiš prodavce Igne ili Sloba(Bergkamp na Macsrbija). Prvi je iz Subotice, drugi iz NS, obojica su u Beogradu 3-4 puta nedeljno i donose u Bg.

Pozdrav, imam jedno pitanje koje bih postavio pre svega onima koji su u rukama imali i 5s i se. Da li je, i koliko, bolja baterija na SE? Trenutno imam 5S (posle vise android telefona), i prezadovoljan sam, osim sto se baterije tice, 3-4 sata mi jednostavno nije dovoljno, i power bank nije resenje. Rezultati na netu su razlicati, neki cak kazu da su im iste baterije, dok drugi svrstavaju SE u jedan od top10 na svetu sto se baterije tice, nista mi nije jasno.
Ukoliko SE ima dobru bateriju (bolju od 5S), to ce sigurno biti moj sledeci telefon.

Imao sam nov 5S, bateriju sam punio bukvalno 3x dnevno. Ujutru oko 7 ga skinem sa punjača, oko 14-15h ponovo ide na punjač i na kraju uveče oko 21h mora opet da bi izgurao do oko ponoći. Ženi sam uzeo pre mesec i nešto nov SE, ali sam ga koristio nekih nedelju dana i bateriju sam u najgorem slučaju morao samo malo da dopunim predveče tj oko 21h bude na nekih 10-15%, isto kao i 5S ali je on imao još jedno punjenje tokom dana.
Da, baterija je definitivno mnogo bolja na SE, ali daleko od toga da je ultra-mega-giga-nepoderiva.

@Marko-Dj, kako si izmerio sot kad isti na iOS-u nije moguće videti? :D

Sve zavisi kolike su potrebe ...

Eto ti puniš nov 3 puta dnevno, a ja star 3 godine na dan ipo.

Naravno, ali pričam i gotovo identičnoj upotrebi. Znači, dva telefona, jedan korisnik, iste aplikacije, ista mreža i ista lokacija.

Brat je prešao sa 3 godine starog 5s na SE i "progledao je" u svakom pogledu, a najviše po pitanju baterije

Imao sam nov 5S, bateriju sam punio bukvalno 3x dnevno. Ujutru oko 7 ga skinem sa punjača, oko 14-15h ponovo ide na punjač i na kraju uveče oko 21h mora opet da bi izgurao do oko ponoći. Ženi sam uzeo pre mesec i nešto nov SE, ali sam ga koristio nekih nedelju dana i bateriju sam u najgorem slučaju morao samo malo da dopunim predveče tj oko 21h bude na nekih 10-15%, isto kao i 5S ali je on imao još jedno punjenje tokom dana.
Da, baterija je definitivno mnogo bolja na SE, ali daleko od toga da je ultra-mega-giga-nepoderiva.

@Marko-Dj, kako si izmerio sot kad isti na iOS-u nije moguće videti? :D

Dobro ne postoji SoT kao na Androidu ali govorim o onom podatku u bateriji iznad Standby...ja to računam kao SoT.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

To o čemu pišeš nije ni približno screen on time... ali dobro, bitno da smo se razumeli ;)

Vrh Dno