Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Jel dobio ko ovaj telefon od MTSa ili operatera, da li su SIM free ili zaključani?

Jel dobio ko ovaj telefon od MTSa ili operatera, da li su SIM free ili zaključani?
Ja jos čekam raspali MTS, kada sam uzimao 11 Pro u VIP-u, ljudi lepo komunicirali i isporucili prvi dan prodaje...

Meni su kada sam uzimao Xs, takođe iz VIP-a poslali prvi dan.
Svaki put kada izlazi novi iP, ljudi se žale na "brzinu" isporuke MTS-a...

MTS su stvarno smaraci. 05.05. sam podneo zahtev za prenos broja kod njih iz Vip-a i sest dana kasnije (tj. juce) je prenet broj. Danas odem u nadi da cu potpisati ugovor i konacno moci da narucim telefon (doduse ne SE nego Samsung A71) online (zbog popusta), kad mi tamo sluzbenica kaze da prvo moraju da provere u kreditnom birou moju kreditnu istoriju, a rok za odgovor je dva dana. Ne bi morao da prolazim kroz tu proveru da sam korisnik njihovih usluga duze od sest meseci (a da su pritom racuni veci od 1000 din.), ali posto sam korisnik Box 3 paketa od decembra prosle godine, onda kao mora da se proveri. Smejurija.
A od SE sam odustao najvise zbog baterije koja svojim kapacitetom nikako ne ide uz A13 SoC. Dzaba jak chipset kad korisnik treba da se snebiva da iskoristi njegov pun potencijal kako ne bi ubzo ostao prazne baterije. Baterija koja se brzo prazni i ultra spori 5W punjac su sve samo ne dobra kombinacija, da su barem stavili onaj od 18W pa bi se lakse tolerisalo sto telefon ide (pre)cesto na punjac. Ali ne, bitno je da su u pakovanje stavili Apple logo sticker-e, a zasto bi stavljali brzi punjac kad mogu naknadno da uzmu pare onima koji zele isti.

Poslednja izmena:
Svi se nadamo da ćeš biti srećan sa A71 i da ćeš se prebaciti u odgovarajuću temu

Telefon se solidno drzi za sad. Napunjen u ponedeljak oko 18h, koriscen oko 1h pa prespavao u airplane mode, danas koriscen oko 3h, a ostatak bio sa upaljenim wifi. Trenutno je na 48% baterije. Koristio sam fb, messenger, viber, linkedin, imao 2-3 kratka razgovora i par sms poruka u tih 4h koriscenja. Definitivno zavisi od toga kako se koristi.

Poslednja izmena:
Kao sto sam i pisao dan ipo klasicne upotrebe, jedan dan intenzivnije. To je skroz korektno za te dimenzije. Te dimenzije mob gejmeri nece uzimati u razmatranje tako da njima i nije interesantan ovaj tel.

Bilo bi lepo da ga neko drži samo na 4g, osvetljenje 50%+, par sati razgovora i par sati pretraživanja po netu, insta/fb i tviter (pogotovo tviter jer ubija bateriju i podatke).bez gašenja, bez airplane moda itd.
Msm da bi to stvorilo pravu sliku o bateriji.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Svi se nadamo da ćeš biti srećan sa A71 i da ćeš se prebaciti u odgovarajuću temu

Ovu temu sam ja i otvorio i mislim da imam pravo da u njoj napisem zasto sam odustao od kupovine ovog telefona. Ako ti ono sto sam napisao nije po volji, slobodno se prebaci na citanje sledeceg post-a. ;)

Isporucuje MTS danas, bez ikakvog kontakta, samo poruka od pošte...

Bilo bi lepo da ga neko drži samo na 4g, osvetljenje 50%+, par sati razgovora i par sati pretraživanja po netu, insta/fb i tviter (pogotovo tviter jer ubija bateriju i podatke).bez gašenja, bez airplane moda itd.
Msm da bi to stvorilo pravu sliku o bateriji.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

+1

Neozbiljno je tvrditi da baterija drži dan i po na ovom telefonu uz klasično korišćenje.

Mislim da je dan realan... od ujutru do uvece... i ostaje da se nadamo da ce ios 14 biti vise battery friendly

Uzeo sam SE i super je telefon. Bas mi je nedostajala ova velicina telefona. Ovo mi je neko prelazno resenje do 12, bar je takav plan za sad. Sve je poznato i bez previse iznenadjenja (zapravo, nema iznenadjenja). Baterija mu nije jaca strana, koliko mi se cini. Doduse, nisam bas uspeo do kraja da testiram ali sa mojim koriscenjem (muzika preko bt, 4g uvek upaljen i maksimalno silovanje aplikacija) ne verujem da ce da izdrzi ceo dan... gledacu da uzmem neki power bank. Ako imate preporuku za to, bring it on.

Poslednja izmena:
Trenutno mi je baterija na 21% i navodno imam 6h+ screen on po statistici uz isto onakvo koriscenje koje sam opisao ranije. Definitivno je za sada bolje od starog SE.

FDC63F5D-7472-4B1B-98A0-B116184551A3.png
0DFFE75E-BED5-4176-9839-79045CCB8F69.png
31DD0EA7-9417-4ACC-A065-D5FFC81BBE95.png

U pon je 1h, ovo ostalo je pre punjenja.

Poslednja izmena:
Sledeci update imace jos bolju bateriju. Ja sam se vratio na 13.4.1 prosle nedelje jer sam morao, i baterija je losija za bar 25% procenat na xs u safariju traje 2 minuta...

Poslednja izmena:
Pa to je skroz ok trajanje baterije. Msm da bi meni odgovaralo jer sam i sam krenuo sto manje da koristim telefon. Da se "odviknem" od zavisnosti. Zadnjih par dana imam sot 2h u toku dana od toga mi je 1h moonreader.

Mali je zver

https://youtu.be/Z1w1Vlgd1t8

I Anandtech test, kada su performanse u pitanju, oni bar znaju sta rade:

https://www.anandtech.com/show/15745/the-iphone-se-2020-quick-review-reinvigorated-classic/3

Real-world GPU Performance of the iPhone SE should be pretty much the best on any mobile device on the market right now. Apple’s A13 already outperformed any other chipset out there in the iPhone 11 series, and the fact that the new SE now comes with an even lower resolution 1334 x 750 means that on-screen performance will be even better than what you’d experience on an iPhone 11.

In all our 3D tests, we see peak performance of the iPhone SE be near that of the other A13-powered iPhones, take a few frames here and there. Sustained performance is also extremely respectable, as the phone keeps up with the 11 series in most tests, which is again very impressive given its much smaller form-factor and correspondingly smaller thermal envelope.

Again, because this is a low-resolution screen, I have doubts users will even find real-world workloads that actually stress the phone enough for it to dip below V-sync limits, meaning when it comes to gaming, it’s going to be a incredibly future-proof phone – as long as you have the battery capacity for gaming.

Compared to the iPhone 8, even though we’re “only” talking about 2 generations difference in the SoCs, the new iPhone SE is essentially double, in some cases more than double, faster than the A11-based counterpart.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vidim u nekim radnjama vec ispod 500e, brze ce ovo od ocekivanog na 400

Prvi dan, 29.4. valjda...

Zavisi od vremena.
Nije isto kada se poruči minut posle otvaranja mogućnosti poručivanja i kada se poruči posle 6 sati npr.
Deluje da je velika pomama.

Zavisi od vremena.
Nije isto kada se poruči minut posle otvaranja mogućnosti poručivanja i kada se poruči posle 6 sati npr.
Deluje da je velika pomama.

Ne znam da li je sat vremena proslo izmedju kacenja na sajt i moje porudzbine, ali nije to poenta. Poenta je sto nemas apsolutno nikakvu informaciju. Tvrde da je jos uvek u procesu rezervacije, a par dana ranije su krenuli da salju prve porudzbine. Ne znaju kada ce dobiti telefone zbog “stanja i zemlji”, a telefone vec dobili.

Nazad
Vrh Dno